Matěj Hrdý: "Dycky SPARTAK!!!"

Pro prestižní zápas proti Titanicu Srch vytáhl trenér Dubovči nečekaného žolíka. Obránce, který dva roky nehrál, pouze se udržoval v kondici a čekal na svou šanci. Přišel, viděl a ustrážil Jakuba Maivalda, jednoho z nejlepších fotbalistů, který běhá po hřištích okresu! Matěj Hrdý (Spartak Sezemice) se stal Hráčem 26.kola Okresního přeboru Pardubic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matěji, půjdu rovnou k tomu, co zajímá fanoušky asi nejvíce. Jaký je recept na Maivalda?
Receptem je skvělý týmový výkon, jeden hráč s ním moc neudělá, to by si vás namazal na chleba. Ale být u něho na kontakt a nenechat ho rozběhnout, to mu moc nechutnalo.
Takže jste dostal od trenéra jasný úkol nehnout se od něho na krok? Věděl jste dopředu, s kým máte tu čest?
Samozřejmě jsme věděli, že přijede super mančaft se spoustou kvalitních hráčů. Proto na nás trenér i Buky apelovali, ať se snažíme hrát do těla a nepustíme je tak k jejich hře a kombinaci. Myslím, že až na pár šancí, které skvěle zlikvidoval nejhezčí gólman v okrese, se to povedlo.
Nejhezčí gólman v okrese? Myslíte, že bude Lukáš Báča rád, až si tohle přečte?
Tak určitě!
Když bych si měl představit obránce, který uhlídá Jakuba Maivalda, vidím mladého, fyzicky nadupaného plejera. Odpovídáte Matěji tomuto profilu? Jak se udržujete ve fyzické kondici?
Trefil jste to přesně! Odpovídá to a to už pár desítek let. Kondici si udržuji s mým kondičním trenérem Jirkou Černým, je to blázen do sportu a ví, co mě vyhovuje.
Jaké sporty aktivně provozujete?
Hokej, občas pálku, plážový volejbal a teď už i fotbal.
Do okresního přeboru jste naskočil po opravdu dlouhé pauze. Naposledy jste hrál zápas 11.9.2022, takže takřka dva roky pauza. Kam jste se ztratil?
Byla tam nějaká ztráta chuti k fotbalu, samozřejmě i věk a pak už zmíněný hokej. Nebolí totiž tolik jako fotbal.
Hokej hrajete soutěžně za nějaký klub?
Ano, hraju Křesťanskou amatérskou ligu za tým Jestřábi Kunětice.
Kdo by se chtěl dozvědět více o této lize, kde se snoubí vášeň pro hokej a křesťanské hodnoty, může navštívit pěkné webové stránky www.kahl.cz. Jak jsem našel, i v hokeji jste obránce. Obrana je Vám asi souzena...
Dá se to tak říct. Zřejmě mě netrénovali tak kvalitní trenéři, kteří by odhalili moje ofenzivní schopnosti. To je samozřejmě vtip, všichni trenéři, kteří mě trénovali, byli skvělí a věděli, kde je mě potřeba.
Na závěr ještě k Vaší budoucnosti v dresu Spartaku. Letos to bylo pouze jediné utkání se Srchem. Co v Újezdu, nastoupíte? A plánujete na podzim definitivní comeback k fotbalu?
Případnou nominaci na zápas v Újezdu nechám na trenérovi. Ohledně příští sezóny? Nikdy neříkej nikdy, ale spíše se přesunu do role fanouška a kibice. Jsem rád, že jsem mohl klukům pomoct, ale dál už to nechám raději na mladších. Chtěl bych hlavně poděkovat všem sezemickým fanouškům za jejich podporu. Jste skvělí. Dycky SPARTAK!!!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.