S bráchou pravidelně soutěžíme o Krále víkendu, říká Hráč kola Ondřej Sodoma z Velkého Oseka

Před více než rokem přestoupil z okresní úrovně rovnou do třetí nejvyšší soutěže, ve které se stal jeho kotvištěm klub SK Sparta Kolín, kde si zahrál mimo jiné i se starším bratrem Jirkou. Zatímco starší bratr Jiří si vykopal přestup do kultovní Viktorie Žižkov, Ondra v Kolíně zůstal a nastřádal dvě branky za 22 soutěžních startů, na jaře se však, i vinou zranění, rozhodl odejít kvůli menšímu vytížení zpět do Oseka. V mateřském klubu se mu daří nadmíru – devatenáct branek v pouhých devíti startech. Odchovanec Slavie Praha, velkoosecký patriot, kanonýr a několikanásobný Hráč kola Ondřej Sodoma vypráví v online rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k dalšímu vítězství v anketě Hráč kola. Jaké byly bezprostřední pocity, když jste to zjistil, čekal jste to?
Tak samozřejmě každý rád vítězí. Určitě jsem měl velikou radost.
V posledním zápase proti Libodřicím jste zaznamenal hattrick, jaký to byl zápas? Přeci jen se Libodřicím na jaře hodně daří a mají silný tým plný zkušených hráčů.
Věděli jsme, že přijede silný tým, ale podařilo se nám na ně dobře připravit a využít každou skulinku v obraně.
Adam Novák, velký talent místního fotbalu, v zápase nahrál na tři góly, jak se Vám s ním hraje?
S Adamem si na hřišti výborně rozumíme, on je nahrávač a já zakončovatel.
Šlo o Váš několikátý hattrick v kariéře, kam ho řadíte? Počítáte se třeba svoje třígólové počiny?
Od malička jsem dával hodně branek a celkem pravidelně vyhrával střelecké soutěže, takže se snažím v tom pokračovat.
Po návratu z ČFL jste zaznamenal v devíti zápasech devatenáct branek, což je znamenité číslo. Čím si vysvětlujete až takhle vysokou produktivitu. Těžíte třeba z nově nabitých třetiligových zkušeností?
Každá zkušenost z vyšších soutěží je dobrá, ale já už od mládí prožil fotbalově opravdu hodně a jezdil se Slávií po turnajích celé Evropy.
Za rok v ČFL jste nastřádal 22 startů a dvě branky. Jak zpětně tohle angažmá hodnotíte?
Čekal jsem, že dosáhnu více, ale bohužel i vinou zranění tomu tak nebylo.
Zahrál jste si se starším bratrem Jirkou, který si vykopal angažmá ve Viktorii Žižkov, jak jste si užil sdílet kabinu s bráchou? Byl to splněný sen?
Bylo to pěkné období, za které jsme oba určitě rádi. A doufáme, že si to ještě někdy zopakujeme.
Váš starší bratr pomohl udržet Viktorku ve druhé lize, jezdíte ho podporovat přímo na Žižkov? Popřípadě soupeříte ve vstřelených gólech?
Ano, skoro nikdy nechybíme v hledišti ještě s rodiči a strejdou. O krále víkendu soupeříme pravidelně brácha to má samozřejmě těžší, ale nějakými zázračnými koeficienty, které zná jen on se mu daří občas zvítězit. Navíc nám odpadl po ukončení kariéry těžký soupeř táta.
Odehrál jste spoustu dobrých zápasů, neozval se po Vašem konci v Kolíně i někdo z vyšší soutěže, nebo bylo jasné, že se vracíte pomoci domů?
Tak nějaké nabídky byly a jsou, ale to budu řešit až po skončení soutěže navíc v Oseku jsem spokojen.
Změnil se Okres za tu dobu, co jste byl pryč?
Myslím, že soutěž je kvalitativně podobné té, když jsem odcházel, snad jen Cerhenicím se nepodařilo udržet výkonnost.
Osek ve velké míře na jaře těží z talentovaných mladíků, je hodně znát, že se můžete opřít o svoji akademii?
Tak to je opravdu hodně znát, máme spoustu mladých kluků, kteří dostávají šanci v áčku další dorůstají. S mládeží se tady pracuje opravdu dobře a těm co se o ně starají patří velké dík.
V kariéře jste musel překonat těžká zranění, to nejtěžší ještě v dorosteneckém věku. Zocelilo Vás to mentálně? Vážíte si třeba díky tomu více každé minuty strávené na hřišti?
Zocelilo bych asi neřekl, ale spíš hraju s rozumem, což vyhovuje mé povaze.
Když se řekne okresní kanonýr, tak si často vybavíme rychlého hráče s dobrou technikou a zakončením. Vy jste tak trochu atyp – k rychlosti a zakončení disponujete i výbornou střelou a kopací technikou. Myslíte, že je Vaše nečitelnost jedním z hlavních příčin Vaší hromady nastřílených branek?
Táta říká, že se celý zápas flákám po hřišti, ale pak si dokážu nějakou tu přihrávku najít a zakončit. Nejsem typ hráče, který musí mít každý balón. Co se týká techniky, tak tréninky v jedné z nejlepších fotbalových akademií se špičkovými trenéry musí být někde znát.
Jak Ondra Sodoma odpočívá od fotbalu? Prý nejlépe relaxujete při venčení jezevčíka Alfonse.
Ano, na tom se nic nezměnilo.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Samozřejmě poděkovat všem, co mi dali hlas a před blížícím létem popřát všem hezké prázdniny a dovolenou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.