V Bohnicích máme super partu, říká stoper Slovanu Bohnice a hráč 28. kola Jakub Kalvas

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 28. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Jakub Kalvas ze Slovanu Bohnice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaké jste měl pocity po zápase, kdy jste sice vstřelil vyrovnávací branku, ale nakonec váš tým prohrál 6:2 proti Přední Kopanině? Co se po vyrovnávací brance změnilo, že jste utkání neotočili?
Pocity po zápase byly smíšené. Byl jsem rád, že se mi znovu podařilo vstřelit gól. Bohužel přišel zlomový okamžik v zápase, kdy spoluhráč nedosáhl na balón a oni se v šanci nemýlili. Pak už to šlo z kopce.
Vaše vyrovnávací branka ve 51. minutě byla důležitým momentem zápasu. Můžete nám popsat, jak se tato situace vyvíjela?
Zahrávali jsme roh, který šťastně prodloužil spoluhráč a mně už jen stačilo správně umístit míč k tyči po vyhraném hlavičkovém souboji.
Vaše statistiky zahrnují 19 odehraných zápasů, dvě vstřelené branky a šest žlutých karet. Jak hodnotíte svou sezónu?
Na stoperovi si někdy musím pomoci taktickým faulem. Kdybych se nezranil, tak těch žlutých bude určitě více a za vstřelené góly jsem moc rád. Jsem spíše sváteční střelec.
Jak se vám podařilo vrátit do formy po zranění ramene, které jste utrpěl v prvním jarním kole?
Vracet se zpět do rozjeté sezóny není jednoduché, ale naštěstí se mi to skvěle podařilo. Kvůli naší rozšířené marodce jsem po návratu naskočil hned druhý zapas do základní sestavy a to si držím doteď. Nevím zda se tomu dá říkat forma, ale aspoň se ukázalo trošku štěstíčka.
Jaké byly podle vás hlavní příčiny, že se Slovan Bohnice ocitl na poslední příčce tabulky a bude sestupovat do 1. B třídy?
Určitě to bude naše velká marodka v druhé půlce sezóny, jak jsem již zmiňoval. V zápasech jsme měli hodně smůly a udělali spoustu individuálních chyb.
Jaký vliv měla na tým velká marodka v jarní části sezóny?
Ohledně této situace se můžu opakovat furt dokola. Bohužel se zranily opory týmu. Soupisku na zápasy tak museli dopnit hráči z B týmu.
Jaká je atmosféra v týmu a jak se hráči vyrovnávají s tím, že budou sestupovat?
Atmosféra v týmu je samozřejmě vždy lepší když se vyhrává. Musím, ale říct, že máme v kabině super partu.
Jaké změny byste rádi viděli v týmu nebo v přístupu, aby se Slovan Bohnice mohl v příští sezóně úspěšně vrátit zpět do 1. A třídy?
Změna musí být určitě v přístupu od každého z nás k docházce na tréninky. Je velmi těžké něco trénovat, když chodí málo hráčů. Pak to je vidět na hřišti. A doufám, že vedeni týmu dokáže sehnat nějaké posily.
Co vás osobně motivuje pokračovat ve fotbale i přes neúspěšnou sezónu a jaké jsou vaše plány do budoucna a čeho byste chtěl ve fotbale dosáhnout?
Fotbal mám rád, je to kolektivní sport a ve Slovanu máme super partu. Tým má určitě na to, aby se vratil zpět do 1. A třídy. Jednou by bylo super vykopat v Bohnicích přebor.
Jak vás osobně tato náročná sezóna ovlivnila a co jste se z ní naučil do budoucna?
Tato sezóna nebyla moc vyvedená, ale jak já, tak i cely tým si ze soutěže bereme spoustu zkušeností. Doufám, že se mi vyhnou další podobná zranění, protože fotbalem žiju.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.