Radoslav Urban - Rád dávám góly lobem ze samostatného nájezdu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o kráče kola. Po dlouhé době to bylo v okresním přeboru. Zaskočila vás tato výhra?
No popravdě nezaskočila, jelikož mi Filip v neděli večer posílal, že tam jsem, a když jsem viděl kolik mám procent, věděl jsem, že mě dotáhnou do vítězného konce. Určitě mě to taky bude něco stat. (smích)
Jak vy sám hodnotíte své víkendové působení na trávníku. Hrál jste v sobotu i v neděli. Který zápas vám vyšel lépe?
Spokojený jsem především s výhrou obou týmů. Hlavně u béčka to bylo důležité, proto jsme tam s kluky z áčka byli, a jsem rád, že góly které jsem dal k něčemu byli, a pomohli k vítězství.
V obou zápasech jste nastřílel pět branek. Vzpomenete ještě, jakým způsobem padly? Která z nich podle vás byla ta nejvíce top?
Byl to plodný víkend. Každý dává rád góly, a lhal bych, kdybych tvrdil, že z nich nemám radost. Góly se ode mě očekávají, a jsem rád, že mi to tam padá ještě pořád. Nejhezčí byl asi v neděli za áčko, kdy jsem v samostatném nájezdu přeloboval gólmana. Tohle zakončení mám rád (úsměv). Zbytek gólů popisovat nebudu, chvály už bylo dost. (smích)
Vraťme se ale k sobotnímu zápasu s Těškovicemi. Jakou taktiku vám naordinoval trenér Kvarčák? A jak po zápase hodnotil váš výkon?
Taktika byla jednoduchá, vyhrát a získat důležité tři body. Zhodnotil ho tak, že po zápase přišli s Adamem s pokladnou, a máš to za kilo ten hattrick. (smích)
Těškovice jste porazily o čtyři branky. Opravdu byl na trávníku tak velký rozdíl ve hře obou mužstev? Zaskočil vás soupeř něčím?
Myslím, že jsme byli skoro celý zápas lepším týmem. Těškovice byly oslabené, my posílení, takže to tak vypadalo i na hřišti. Každopádně pochvala Těškovicím, přijely si zahrát fotbal a ne kopanou a nám to vyhovovalo. Dlouho jsem neměl tolik prostoru, víc takových zápasů (smích).
Co podle vás rozhodlo o vaší výhře? A co byl klíč k úspěchu?
Rozhodla kvalita na hřišti. Domácí prostředí. Touha vyhrát. Všichni na hřišti pracovali a chtěli získat tři body, které jsou před koncem soutěže důležité.
Jaký byl vlastně průběh zápasu?
Brzy jsme vedli 1:0. Poté hosté z ojedinělé šance vyrovnali. Potom jsme tlačili a do poločasu vedli zaslouženě 3:1. Po poločase jsme přidali dvě branky a zápas se už jen dohrával.
Už druhý týden jste hrál oba zápasy vašich týmů. Jaký byl důvod? A jak moc fyzicky náročné to pro vás je?
Důvod je takový, že by se chtělo ve Slavkově udržet béčko v okresním přeboru. Chodíme tam pomáhat, jak to jde a Filip si vybírá hráče, které potřebuje na daný zápas. Když mě nominuje rád jdu pomoci. Náročné to je, ale kdo mě zná ví, že zrovna lehký atlet nejsem a hraju okolo šestnáctky, takže to jsem schopný zvládnout.
Kolikrát ještě chcete jít béčku výpomoci? A kolik myslíte, že bude Slavkov stačit bodů na záchranu? A co podle vás bude klíčovým momentem pro záchranu?
To teď netuším, kdy se vlezu trenérům do nominace zase. Když mě bude potřeba, půjdu kdykoliv rád si zahrát a snad i pomoci. Myslím si, že 6 bodů bude stačit a klíčový zápas bude doma s Litultovicemi předpokládám.
Na jaře jste se zranil. Popište, jak ke zranění došlo? A jak jste na tom nyní se svým kotníkem?
Udělal jsem si to sám při rozcvičce. O to víc mě to štvalo. Už jsem, dá se říct, skoro zdravý, ale furt to musím pro jistotu tejpovat. Přesně vím co by mi na to Gava řekl, že to je dětská nemoc. (smích)
Když srovnáte okres a 1. B, jaký hlavní rozdíl v obou soutěžích lze vidět?
Rozdíl mezi soutěžemi moc velký není, teda upřímně. Teď nechci nikoho z 1. B urazit, ale soutěž je strašně nevyrovnaná. Je tam šest týmů, které mají kvalitu. Zbytek je úroveň jak v okrese. Spousta zápasů nemá moc velkou fotbalovou úroveň. Když budu mluvit za sebe, moc mě ta soutěž nebaví.
Už máte nějaké plány na příští sezónu? A myslíte si, že dojde k velkým změnám v outěži, kde hrajete?
Nevím jaké jsou plány na příští sezonu zatím. Uvidíme, co bude. Doufám, že budou ambice hrát o postup zase,,ale snad o něj budeme hrát reálně. Poslední dvě sezóny od května o nic nehrajeme a sezóna se dohrává. Něco je naší vinou, kdy ztrácíme zbytečně body venku, taky trocha smůly, kdy každé jaro máme hodně zranění. Věřím, že se dáme zdravotně dokupy, dobře potrénujeme, a příští sezonu to půjde na hřišti vidět. Změny by soutěži pomohli za mě, a soutěž by mohla být zajímavější. Uvidíme, co je pravdy na tom, co se říká.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.