Zdaleka ještě nejsme v přeboru, soutěž je vyrovnaná a každý může porazit každého, říká Marek Duda hráč 27.kola - Pražský | 1.A třída sk. A, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 27. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Marek Duda, záložník FK Čechie Dubeč. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Porazili jste Újezd nad Lesy 6:2, jaký to byl zápas?
Úvodních několik minut jednoznačně patřilo Újezdu, který vstoupil do utkání velmi aktivně, což vyústilo i v jejich vedoucí branku. Pak jsme ale zapnuli motory a zápas byl již v naší režii, nechyběla nám potřebná agresivita, podali jsme dobrý běžecký výkon a soupeře jsme přehrávali. Ještě do poločasu jsme dali 4 góly a zápas de facto rozhodli. Druhá půle byla už vlažnější a v klidu jsme si došli pro 3 body.
Brzy jste v zápase po penaltě prohrávali, ale bleskově jste vývoj otočili, jak jste se dokázali tak rychle zvednout?
My už si z toho děláme trochu srandu, že začínáme hrát až za stavu 0:1, protože se nám již poněkolikáté na jaře stalo, že jsme hned po hvizdu inkasovali brzký gól, takže už je to pro nás spíše taková rutina.
Po vašem centru zvyšoval na 3:1 Antonín Plášek, jak se vám hraje s mladými hráči v týmu?
Je mi celkem jedno, jestli hraju se 17 letým nebo 40 letým klukem. Rozhodující je kvalita a když ji máš, tak na hřišti věk nehraje roli. Ale určitě je to příjemný pocit být v mladé kabině. Patřím v týmu o parník k nejstarším hráčům a je moc fajn pohybovat se mezi mlaďochy, tím člověk taky tak trochu mládne.
Váš trenér jim dává hodně prostoru, myslíte si, že je důležité, aby takto mladí hráči hráli co nejdříve dospělý fotbal?
Nesmírně důležité, skok mezi dorosteneckým a mužským fotbalem je obrovský, i když se jedná pořád o amatérskou úroveň. My jsme rodinný klub, chceme dávat prostor našim odchovancům. I proto bylo hlavním letošním cílem postoupit s béčkem do B třídy, k čemuž aktuálně chybí pouhý bodík. To je důležité, aby mladí kluci mohli hrát kvalitnější soutěž a následný přechod do áčka byl tak pro ně ještě o něco jednodušší.
Aktuálně máte náskok 3 bodů na druhé Kunratice, vidíte se už v přeboru?
Zdaleka ne, ta soutěž je hodně vyrovnaná a každý může porazit každého. Kdybychom jakéhokoliv soupeře podcenili, tak tvrdě narazíme a to by byla obrovská škoda, když už to máme takto skvěle rozehrané.
Jaký máte plán do posledních 4 kol?
Přistoupit do každého zápasu pořád poctivě, na 100 % a s velkou touhou po vítězství. Ideální plán je samozřejmě z následujících 3 zápasů urvat 9 bodů a bude hotovo. Uděláme prostě maximum, abychom si doma po posledním kole mohli užít historicky první postup Dubče do přeboru.
Jaký vliv má trenér na váš týmový výkon a přípravu na zápasy v této rozhodující fázi sezóny?
Podle mě jsou pro úspěch klíčové tři pilíře – parta, hráčská kvalita a fyzická připravenost. Kondičně patříme k tomu nejlepšímu v soutěži, často soupeře vaříme, což je velká zásluha trenérů. Jinak si myslím, že to mají u nás trenéři ale o něco snazší, protože hráčská kvalita je tady fakt mimořádná.
Hrajete na křídle, který současný křídelník je vaším vzorem nebo oblíbeným hráčem?
Pokud bych měl mít vzor podle svého postu, tak bych se měl pomalu začít porozhlížet po nějakých stoperech (směje se). S přibývajícím věkem to totiž vypadá, že se sestavou sunu směrem níž do defenzivy. Ale pořád se cítím nejlépe v útoku, takže oblíbené hráče mám i útočníky, historicky dva – Fernanda Torrese a CR7.
Kdo ve vašem týmu je největší srandista?
Vyloženě komika v týmu asi nemáme, i když trenéři by při některých omluvenkách nesouhlasili (směje se). Máme zdravou kabinu, skvělou partu a o zábavu se starají tak nějak všichni. Zmínil bych ale hlavního organizátora veškerých týmových aktivit – kapitána Martina Peška, který nejvíce tmelí kabinu. Ještě možná zmíním trenéra Hebousseho, který si jede ve Whatsappové skupině občas svoji one man show a jeho motivační proslovy musí být sranda, jinak to není možný.
Budete muset něco zaplatit do klubové kasy za to, že jste byl zvolen hráčem kola?
Mohl bych se z toho vyvlíknout, protože pokladníkem jsem já a v sazebníku tam žádnou takovou položku ani nemáme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 FK Čechie Dubeč 30 85:38 68
2 SK Slovan Kunratice 30 86:33 67
3 SK Union Vršovice 30 86:34 62
4 SC Xaverov Horní Počernice 30 75:43 62
5 TJ Spoje Praha B 30 79:60 54
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 27
2 Ismar Begič 23
3 Filip Švarc 20
4 Marek Benda 19
5 Christ Nwogu 19
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Venca Likeš 120 53,6% 0
2 Radek Hruška 74 38,9% 0
3 Jaromír Bělunek 56 63,6% 1
4 Miroslav Liška 31 39,2% 0
5 Jiří Klik 17 54,8% 0
Zobrazit celou tabulku