V Nigérii jsem hrál první ligu a byl na zkoušce ve Slovácku, říká Michael Uzih hráč 27.kola - Pražský | 1.A třída sk. B, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 27. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Podruhé v sezóně je to Michael Uzih, brankář Raptors FC. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V tomto kole jste předvedl parádní výkon proti Spartaku Kbely, jaký to byl zápas?
Zápas proti Kbelům byl opravdu dobrý, protože Kbely jsou také dobrý tým, takže to bylo zajímavé. Bylo to těžké utkání, ale nakonec vyhrál lepší tým.
Jaká byla atmosféra na stadionu?
Atmosféra byla skvělá, na zápas se přišlo podívat hodně diváků, kteří si zápas užili a sledovali, jak dva dobré týmy hrají dobrý a intenzivní fotbal.
Váš výkon rozhodně převyšoval 1. A třídu, jaké máte ambice a myslíte si, že můžete třeba do některého ligového týmu?
Můj výkon byl dobrý a myslím, že pokud budu někdy trénovat pod profesionálním trenérem brankářů celou sezónu, můžu být ještě lepší. A ano, těším se až budu mít příležitost zahrát si první ligu. Už jsem tam skoro byl, když jsem byl před dvěma lety na zkoušce ve Slovácku FC, ale během zkoušek jsem se zranil. Takže se na tu příležitost zase těším.
Minule jste mluvil o fotbale v Nigérii, popište nám jaké podmínky mají děti v Nigérii na fotbal?
Fotbal v Nigérii je pro mladé hráče docela obtížný, protože jednak nemáme dobré zázemí pro trénink a také nemáme moc zkušených trenérů mládeže, kteří by hráčům pomohli pochopit, jak být lepší na svém postu. Ale já jsem měl štěstí, že jsem měl velmi dobrého trenéra Osahona Omokpaeho, který vychoval kvalitní hráče po celé Evropě, přičemž někteří hráli za náš národní tým, ale přesto jsem stále jediný brankář z našeho mládežnického týmu, který hraje v Evropě, i když je to stále na nízké úrovni.
Jezdí do Nigérie skauti z velkých fotbalových klubů?
Ano, skauti z Evropy k nám do Nigérie často jezdí, ale pro brankáře je to těžké, což je důvod, proč jsem z Nigérie odešel, i když jsem jako velmi mladý brankář hrál 2. ligu a půl sezony 1. ligu.
Jaká byla vaše cesta z Nigérie do Evropy? Bylo to rovnou do České republiky?
Moje cesta do Evropy nebyla vůbec jednoduchá a děkuji své sestře Haně a jejímu manželovi Augustinovi, kteří udělali vše pro to, abych se mohl přestěhovat na Ukrajinu kvůli své fotbalové kariéře, ale zrovna když jsem přijel, začala válka. Kvůli ohrožení mého života doma jsem se nemohl vrátit do Nigérie a tak jsem se musel za pomoci kamaráda přestěhovat do Česka.
Čím se živíte a chtěl byste se živit fotbalem?
No fotbal je vše, co znám a co jsem vždy chtěl dělat a chtěl bych se fotbalem živit. Zatím mám práci na částečný úvazek ve škole, s čímž mi pomohl má přítelkyně Carly McCann, která mě velmi podporuje a povzbuzuje v mé kariéře.
Podruhé v sezóně jste se stal vítězem kola, těší vás to?
Je to dobrý pocit, že jsem vyhrál hráče 27. kola, Vyhrál jsem v sezóně již podruhé, co jsem byl nominován a vážím si všech, kteří pro mě hlasovali. Ale byl bych se sebou spokojenější, kdybych začal vyhrávat takové věci v první lize...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.