Marek Sakmar - Když se ještě pořádně sehrajeme jako tým, tak se v příští sezoně můžeme dobře umístit i v B třídě.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, co říkáte na svou výhru v hlasování o hráče kola?
Dobrý den, výhra o hráči kola mě velice potěšila, ale větší radost mi dělá to, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce.
Jak jste byl spokojen se svým výkonem?
Do tohoto zápasu jsem šel pod mírným tlakem, protože v minulém zápase jsem vstřelil 5 gólů, tedy se i nyní ode mě očekávalo, že budu střílet branky. Bohužel jsem dal jen čtyři, ale mohlo jich být šest. I když si budu myslet, že můj výkon byl zrovna v tomto zápase dobrý, vždy bude hlavní a důležitý názor trenéra. (smích).
Zaskočila vás v sobotu něčím Březová? A který hráč vám dělal největší problémy?
Určitě, střední záložníci Březové podali dobrý výkon. Spíše než hráči, mi dělal problém špatný terén a mnohem menší hřiště, než jsem zvyklý ve Štítině.
Taktické pokyny trenéra Maisela jste plnil? Vytkl vám něco po zápase?
Trenér ví, že mám od útlého věku zkušenosti s fotbalem z vyšších soutěží. A už vím, co mám na hřišti dělat, trenér prostě chce ať dávám góly, což mi zatím jde. Po zápase jsem měl ze strany trenéra jen pozitivní ohlasy, tedy, i kdyby něco vytkl, tak si z toho do příštího utkání něco vezmu, protože vím, že trenér má vždycky pravdu.
Zápas skončil vaší výhrou. Jak byste popsal tento zápas? A který okamžik rozhodl o vaší výhře?
Z naší strany to nebyl určitě nejlepší výkon, pár hráčů nám ze základní sestavy vypadlo a nahradili je náhradníci, kteří ještě nejsou tak vyhraní. Myslel jsem si, že zápas byl rozhodnutý za stavu 1:5 v 85té minutě, kdy jsem střídal, ale soupeř nám dal během 5ti minut dvě branky, tak jsem byl trochu rozhozený, ale nakonec to kluci zvládli.
Vy sám jste vstřelil čtyři branky. Jakým způsobem jste jich docílil?
Dvě branky jsem dal po mém klasickém samostatném nájezdu. Třetí gól jsem dal díky přihrávce Šumbery, kdy jsem šel sám na brankáře, to jsem nemohl nedat, a čtvrtá banka padla po přihrávce pod sebe, kdy jsem míč uklidil na zadní tyč.
Poslední dva zápasy jste dal devět branek, což je skoro polovina toho, co jste vsítil v celé sezóně. Jak si vysvětlíte ten fakt, že vám to tak začalo padat?
Nikdy jsem nebyl nějaký extra střelec, vlastně jsem nebyl ani útočník. Toho ze mě udělali až ve Štítině, a to protože jsem rychlý a na fotbalistu mám atypickou postavu. Začalo to tam padat, protože jsem zjistil, jak se střílí góly, ale bez svých spoluhráčů bych tolik gólů nestřelil.
Většinou, co mi říkal Martin Vitásek, jste dost šancí spálil. Nazul jste jiné kopačky? A jaktože vám to nepadalo tak jako minulé zápasy?
To je pravda, dal jsem z 10ti tutových šancí jeden gól, spíše jsem ty góly připravoval. Ale poslední zápasy hraju s větším klidem a dělám to, co mi řekne trenér, tedy než zakončím, zvednu hlavu a podívám se, kde je gólman.
V posledním zápase, jste si už čtyři kola před koncem zajistili postup výše. Proběhli už nějaké oslavy? Máte nějakou zajímavou příhodu z oslav?
Z postupu mám velkou radost, protože to bylo moje přání před sezonou. Jsem hrdý na štítinský fotbal, a jsem rád, že se posouváme fotbalově výš. Jasný oslavy se už plánují, ale máme tam experty, co už vymýšlí bizarní věci (smích). Ale nepostupuje se každý rok, tak to chápu.
Jak byste charakterizoval hru Štítiny v této sezóně? Čím se lišila od jiných týmů?
Myslím, že skoro v každém zápase jsme soupeře přehrávali po všech stránkách. Jediný soupeř, který na jaře při vzájemném zápase hrál lépe než my, a který si i podle mě zasloužil vyhrát, byly Štáblovice.
V čem se liší letošní Štítina od té loňské?
V této sezoně jsme posílili o nové hráče. Máme sílu jak v defenzívě, tak v ofenzivě, a jde to vidět na celkovém skóre i na naších výsledcích. Myslím, že když se ještě pořádně sehrajeme jako tým, tak se v příští sezoně můžeme dobře umístit i v B třídě.
Co musí Štítina udělat, aby byla konkurence schopná ve vyšší soutěži?
Myslím, že konkurence schopní jsme už teď. Přes letní přípravu se ještě více sehrajeme, a věřím tomu, že nás čeká kvalitní sezona.
Marek Sakmar. Jak byste se pospal jako fotbalista. V čem jsou vaše přednosti, a v čem byste se chtěl ještě zlepšit?
Fotbalista jsem byl před šesti, sedmi lety, kdy jsem ještě hrál v dorostu za Opavu, teď už jsem jen víkendový hráč, který si chodí o víkendu zahrát pro radost. Ale mezi mé přednosti vždy patřila rychlost, technika a v současné době i síla v osobních soubojích. Myslím, že jsem zrovna na vrcholu a že s přibývajícími lety to bude jen klesat, nejsem Jarda Jágr.
Jaké jsou vaše koníčky? Jak trávíte svůj volný čas?
Mým koníčkem je moje práce – jsem kominík, ale jinak jsem multisportovec, ve volném čase se věnuji i jiným sportům, než jen fotbalu například boxu, fitness, což myslím, že jde i občas na hřišti i vidět (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.