Lukáš Knaute: Pan učitel, pan fotbalista

Lukáš Knaute (Spartak Sezemice) se stal hráčem 22.kola Okresního přeboru Pardubic. Kdo jsou Lukášovi nejlepší fanoušci? Jaké to je učit ve třídě plné malých slávistů? A jak vnímá mladý, sympatický učitel často vulgární prostředí okresního fotbalu?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Lukáši k zisku Hráče 22.kola Okresního přeboru Pardubic. Dostal jste velký počet hlasů...
Moc děkuji. Za všechny hlasy. A musím obzvláště pochválit a poděkovat dětem od sebe ze třídy, to jsou moji velcí (malí) fanoušci.
Kde a jak dlouho učíte?
Jsem učitelem na prvním stupni Základní školy v Sezemicích. Mám čtvrťáčky. Učím už osmý školní rok a svou první třídu jsem vedl, už když jsem studoval na vysoké škole. Hrozně to letí...
Když mají Vaši žáci učitele fotbalistu, přihlásili se někteří díky tomu na fotbal?
Myslím, že fotbal je teď obecně v Sezemicích hodně oblíbený, z mých žáků jich tam chodí docela dost. Bude to ale spíše zásluha mládežnických koučů, mezi kterými se sešli fajn kluci a odvádí skvělou práci. Co se mé třídy týká, tam budu mít vliv spíše na to, že jsou všichni slávisti.
Chodí Vám fandit při zápasech na stadion?
Chodí v hojném počtu. Před zápasem s Mateřovem jsem jim zrovna říkal, že když se tam ode mě něco náhodou odrazí a dám gól, poběžím si s nimi plácnout. Takže jsem musel za nimi za bránu utíkat hned dvakrát. Ale bylo to super, jeden z nejhezčích zážitků na hřišti za poslední dobu.
Navíc Vás nyní podpořili v hlasování o Hráče kola...
Objektivně musím říct, že je to ta nejlepší třída, co vůbec existuje! Děkuju jim za poslané hlasy, i klukům z kabiny, kteří to celé také hecli.
Jaké to je mít třídu plnou slávistů? Nenajde se u vás nějaká černá ovce sparťan?
Ono se to zase až tak moc neprojevuje, snad jen, když debatujeme o fotbale. Sparťanem si nikdo být nedovolí, to by se cítil trošku jako já u nás v kabině Spartaku, kde jsem se Slávií v menšině.
Dokázal by jste spočítat, kolik je v kabině Sezemic slávistů a kolik sparťanů?
To je dost obtížné, protože rivalita pražských "S" v kabině moc tématem není, tím pádem ani nedokážu spočítat přesná čísla. Nějaké ponětí ale mám a moc se mi nelíbí. O hlavní hovory se staráme asi já s naším trenérem, který si jako kovaný příznivec Sparty obvykle dokáže počkat na správnou příležitost. Bohužel při pohledu na aktuální ligovou tabulku nemám nyní dostatečně nabito, abych v tomto tématu získal převahu.
Na závěr mi Lukáši řekněte, jak učitel jako Vy vnímá někdy drsné prostředí okresního fotbalu?
To je dobrá otázka - možná bych měl být v tomto ohledu jako učitel mnohem háklivější, ale co se vulgarit týče, zůstanou-li jen na hřišti, nepovažuji je za něco nepřijatelného. To k fotbalu prostě patří. Daleko za hranou jsou samozřejmě projevy nenávisti či rasismu, které bohužel z fotbalového prostředí celkově stále nevymizely. V tomto směru se k lepšímu posouvá i bouřlivé sezemické publikum, což je rozhodně zásluha lidí jako třeba Radek Bukač, kteří svou přirozenou autoritou mají vliv na ostatní. Jinak bouřlivo bývá občas i v kabině, Radek v minulém rozhovoru zmiňoval předzápasové projevy kapitána Aleše Blažka. A měli by jste vidět, když ho začnou doplňovat třeba Lukáš Báča nebo David Leno!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.