V Nigérii nemáme podmínky a vybavení pro profesionální tréninky mladých brankářů, říká hráč 25. kola, brankář týmu Raptors FC Michael Uzih - 1.A třída sk. B, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Brankář Raptors FC z Nigérie Michael Uzih. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máte nyní velmi dobrou bilanci, vzpomenete si však na první zápas této sezóny, ve kterém jste od Přední Kopaniny dostal 9 branek? Jaký je to pocit, když brankář dostane tolik gólů?
Tak zaprvé, když brankář pustí 9 gólů v zápase, cítí se zničený a zklamaný, ale je to fotbal a ten zápas jsme hodili za hlavu. Byl to první zápas a náš tým se teprve sehrával s několika novými kluky, kteří hráli svůj první zápas po dlouhé době.
Nyní jste však udržel čisté konto proti Uhelným Skladům, jaký to byl zápas?
Zápas s Uhelnými sklady byl skvělý a kluci nastoupili do zápasu s velkým odhodláním a já také a vyšlo to. Po tom vítězství jsem se cítil dobře a cítím dobrou formu.
Který zákrok byl pro vás zatím v sezóně nejtěžší?
Který zákrok byl nejtěžší úplně nevím, ale můžu říct, že jsem čelil docela dobrým útočníkům a také jsem předvedl několik dobrých zákroků včetně chycených penalt, kde jsem zlikvidoval 3 ze 4, takže nemůžu říct, že bych měl jeden, ale myslím, že každý zákrok byl těžký a také důležitý pro můj tým.
Jaký útočník je v soutěži nejnebezpečnější?
Nejnebezpečnější útočník v soutěži je v mém týmu, ale kdybych se měl podívat na ostatní, tak bych řekl, že číslo 11 Jakub Panýrek z Kbel. Ten je opravdu dobrým a nebezpečným útočníkem.
S kolika čistými konty budete na konci sezóny spokojen? Nyní jich máte 7.
No, chtěl jsem získat co nejvyšší počet čistých kont, ale počet nevím. Když ještě nějaké přidám a budu jich mít nejvíc v soutěži budu mít radost.
Máte v Raptors speciální brankářské tréninky?
Trenérem jsem byl sám sobě hned od svých začátků v Nigérii. Tam opravdu nemáme vybavení a prostředí pro profesionální trénink, takže jsem od mala musel pracovat opravdu tvrdě. Povzbuzování trenérů mě také posouvalo protože jsem cítil, že moje práce má smysl. Možnost hrát zápasy a chytat v nich mi také hodně pomohla.
Nutí vás trenér pomáhat v rozehrávce a hrát hodně nohami?
Být brankářem a hrát dobře nohama bylo to, čím jsem chtěl být známý, takže jsem na tom extra pracoval. Také jsem pracoval na budování svého sebevědomí a jak jsem řekl, trenéři pod kterými jsem hrál, mi pomohli dostat se tam, kde jsem teď a také kde budu v budoucnu.
Věříte, že Raptors postoupí do přeboru?
Jsem si jistý, že Raptors postoupí do přeboru, protože kluci jsou odhodlaní a soustředění k dosažení tohoto cíle. A velkou zásluhu na tom má trenérovi KimGrant, který kluky přiměl hrát dobrý fotbal. Je to velmi zkušený a inteligentní trenér.
Kdo je Váš brankářský vzor?
Mými oblíbenými brankáři jsou BUFFON a ONANA. Buffona mám rád, protože je silný a agresivní a přesto je také dobrým brankářem a Andre Onanu vnímám jako svého černošského kolegu brankáře a jsem rád, že se mu daří. To je vidět, když hraje v nejlepší lize na světě.
Máte nějaký speciální předzápasový rituál?
No, nemám žádné předzápasové rituály, jen se hodně dívám na videa se zákroky brankářů na YouTube a díky tomu věřím, že můžu hrát lépe.
Kdo myslíte, že vyhraje letošní ligu mistrů?
Myslím si, že Real Madrid vyhraje Ligu Mistrů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.