HISENSE Hráč kola DAVID JURAN: Hráč s nejtvrdší střelou? Hodně střel končí na zdech a střeše tělocvičny

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen opět hráč SK Olympia Ráječko, David Juran. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratuluji k vítězství v anketě. Po dlouhé době zvítězil brankář. Potěšilo tě to? Tentokrát to bylo jednoznačné, když pro tebe hlasovalo 50% fanoušků.
Rád bych vyjádřil vděčnost, takže děkuji. Cítil jsem, že už to bylo potřeba, aby vyhrál brankář, i když jak se to vezme. Každé kolo si dělám zálusk, že vyběhnu po boku Chylase v útoku a vytvoříme spolu nebezpečné duo.
Sledoval jsi průběh hlasování? Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Musím se přiznat, že jsem sledoval. Snažil jsem se co nejvíce podpořit vítězství Patrika Lidmili, ale "bohužel" se kabina semkla proti mě a nenechala tento duel Davida proti Goliášovi skončit překvapením.
Už tě pokladník Jakub Sedlák informoval, jak moc to zabolí tvoji peněženku nebo bude milosrdný, což by samozřejmě pokladník být neměl.
Jelikož jsem se na jaře, ale i na podzim postaral o bolest peněženek u mnoha spoluhráčů v hlasování v této anketě. Někteří si museli dokonce pořídit i nové peněženky, tak moc dobře vím, že to bolet bude. Sedlo je přísný soudce. Málem se karma obrátila proti mě úplně, protože jsem se ocitl ještě v jedné sestavě kola, protože jsem byl vypomáhat našemu béčku kvůli zranění Adama Včelaře. Naštěstí se ale double nekonal.
Po famózním startu na jaře přišel nyní ý výsledkový propad, když jste 2x prohráli (středeční duel nedohrán pozn. redakce). Určitě jste rádi, že jste se dostali zpět na vítěznou vlnu.
Jak říkáš. Začátek jara se nám extrémně podařil. Dali jsme si za úkol splnit přání pana Kuglera a polovičatě i Ladislava Škorpila, tedy vyhrát všechny zápasy na jaře a získat 45 bodů. Panu Škorpilovi to ale hráči většinou, jak říkal "dojebali", už ve druhém kole, zatímco nám se to stalo "až" v 6. kole. V obou zápasech jsme si minimálně bod zasloužili, ale bohužel fotbal někdy dává a někdy bere. Jsme tedy rádi, že se nám s Pohořelicemi podařilo naplno bodovat.
Nyní už k zápasu, o víkendu jste porazili Pohořelice 1:0. Jak by si zhodnotil utkání?
Trochu se mi to splývá, protože jsme ve středu hráli pohárové utkání s Rousínovem, ale zhodnotím to jednoduše. Soupeř potvrdil, že jako nováček není ve středu tabulky náhodou. Má kvalitní tým a rozhodně nám nic nedal zadarmo. Zápas nabídl poměrně dost šancí, a je spíše překvapením, že padl jenom jeden gól. Tentokrát se po dvou zápasech opět usmálo štěstí na nás, ale nikdo nemůže říct, že nebylo zasloužené. Rozhodlo, že jsme měli větší chuť po vítězství.
V závěru utkání si dle slov trenéra bravurním zákrokem zachránil výhru. Můžeš nám situaci popsat?
Vybavuji si zákrok z asi 70. minuty. Soupeř měl standardní situaci kousek od lajny mezi půlkou a vápnem. Centrovaný míč letící zhruba na penaltu, hostující hráč trefil hlavou tak šikovně, že letěl z mého pohledu do pravého horního rohu. Naštěstí se mi podařilo míč vyrazit nad břevno a byl z toho "pouze" roh.
Když se vrátíme k nedohranému středečnímu duelu, kdy utrpěl ošklivé zranění David Bartoš. Můžeš nám říct jak na tom momentálně David je, čtenáře to určitě zajímá a my z redakce samozřejmě přejeme brzké uzdravení a Davida zdravíme a pokud to bude možné i návrat na trávník.
Podle zpráv, které mám, by měl mít Davson za sebou dvě operace a pokud půjde vše podle plánu, tak by mohl být v nejbližších dnech propuštěn domů z nemocnice. Hlavně si všichni přejeme, aby se vše dobře zahojilo a mohl normálně fungovat, takže Davsone, držíme ti všichni palce a ať si brzy fit. Drž se!
Příští zápas zajíždíte na Svratku, která bojuje o záchranu, co od zápasu čekáš?
Původně jsme očekávali, že se se Svratkou potkáme brzo ještě jednou ve finále poháru, ale bohužel po prohře s Rousínovem se tak nestane. Očekávám složité utkání, protože domácí potřebují body jako sůl, aby co nejdříve utekli z bojů o záchranu. Určitě se budeme snažit odvést od soupeře nějaké body, a nejlépe všechny tři.
Tom a jeho výběr z kabiny Olympie:
Největší kliďas tým
Rozhodně bych řekl, že David Bartoš. Ledově klidný i v zakončení.
Největší srdcař?
Tady nemůžu odpovědět jinak než náš trenér, asistent a mentální kouč pan Škaroupka. Má nejvyšší účast na trénincích a zápasech. Občas máme s klukama podezření, jestli na hřišti i nespí. Děkujeme vám za veškerý servis.
Nejlepší bavič v týmu?
Rozdělil bych to do více kategorií. Když přijde jednou za čas na trénink, tak to bývá Chylas, ale celkově bych to zhodnotil, že je to celá kabina. Každý chvilku tahá pilku a můj výběr uzavírá možná poněkud překvapivě Kuba Pačovský. Na zápisným nás pobavil až až (smích).
Nejrychlejší hráč?
Určitě Pokec. Je tak rychlej, že kolikrát než stihneme dojít z tréninku nebo ze zápasu do kabiny, tak už je pryč (smích).
Nejpomalejší hráč?
Nikdo takový mě nenapadá. Jsme tým plný mladých rychlých šípů. Co se ale týče rychlosti převlékání, sprchování apod., tak jsem nejpomalejší já. Většinou odcházím poslední z kabiny, i když spěchám (smích).
Hráč s nejtvrdší střelou?
Hrozně těžko se mi tato kategorie hodnotí, protože hodně střel končí na zdech a střeše tělocvičny. Budu věřit svému sluchu, a největší hluk dělají střely našeho kapitána Sedla, Chylase a Holase.
Hráč s nejhorší střelou?
Ráječkovský technik "David Zima" alias Maňas a Holas.
Když zde máme gólmana, tak můžeme položit i otázku jestli je někdo, kdo ti má na tréninku opravdu problém dát branku a přivádíš ho k šílenství?
Ten, na koho se zaměřím. Většinou si jednoho nebo dva adepty vytipuju, ale často se mění. Kdo mě nějaký způsobem naštve, nebo se jen škaredě podívá může mít na sobě terč.
Kdo z kabiny nejvíc vypije a kdo nejméně vydrží?
Poměrně jasně obě tyto kategorie ovládl v posledním tažení Pořez. To byl takzvaný start-cíl. S tou malou výdrží se to hodně střídá. Co jsem ale vypozoroval, tak největší adepti jsou zrovna ti, kteří ohlásí svatbu nebo přírůstek do rodiny. Co se týče dlouhodobého výkonu, tak mě zaujal Paťa Lidmila. Nevím, jestli toho vypije nejvíc, ale rozhodně je to držák.
10. Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Jednoduchá odpověď. Dodržuji pravidlo 4P: přítelkyně, přátelé, práce a pes.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Skvělá stránka. Je super, že se někdo věnuje i nižším soutěžím a konkrétně na tobě je vidět, že to děláš rád a s chutí.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.