HISENSE Hráč kola TOMÁŠ BĚLEHRÁDEK: Cílíme opět výš a věřím, že zabojujeme o první trojku

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v posledním 30. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč FK Kunštát, Tomáš Bělehrádek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tome, už podruhé v jarní části ti musím pogratulovat ke zvolení hráčem kola. V hlasování jsi předběhl Filipa Michnu z Ráječka, potěšilo tě to?
Popravdě jsem hned po posledním zápase letěl s přáteli na dovolenou do Španělska, takže jsem hlasování vůbec nesledoval a dozvěděl jsem se o výhře až po jeho skončení. O to víc mě to překvapilo a potěšilo.
Pomohli ti k výhře opět spoluhráči, ať už z fotbalu, malé kopané či futsalu?
V Kunštátě je o fotbal velký zájem a musím dát opět kredit našemu PR oddělení (smích), které se stará o instagram a facebook. Myslím, že tedy nejvíce hlasů poslali fanoušci, kteří se o všem dozvídají právě ze sociálních sítí.
Posledně jsi říkal, že už to budeš mít u pokladníka o něco dražší, informoval tě už o aktuální situaci?
Minulý týden jsem splatil dluh za tuto sezónu a byl jsem hned informován, že od srpna bude nový sazebník, takže snad tato výhra bude ještě podle starého.
Nyní už k zápasu, o víkendu jste porazili Rousínov 1:0. Jaké je tvé hodnocení posledního zápasu sezóny?
Tento zápas měl velkou úroveň. Byl to totiž přímý souboj o 4. místo, takže i když to byl poslední zápas, hrálo se o dost. V prvním poločase jsme neproměnili několik šancí a Mára Štencl trefil krásnou střelou spojnici. Hned po poločase se nám povedlo jít do vedení a dokonce utkání už nás jako obvykle podržel Ivko v bráně, který pochytal několik střel.
Utkání si brankou v 50. minutě rozhodl, můžeš nám situaci popsat?
Po zisku míče jsme šli do rychlého brejku, následoval centr do vápna, který mi Honza Havlík krásně sklepl pod sebe a já to trefil pod břevno. Po několika šancích to pro nás byla velká úleva.
Zastavil si se na hranici 22 branek, panuje s tímto spokojenost? Před tebou už byl pouze Miloš Pokorný (24) a sniper Jindřich Stehlík, který se dostal na 27 branek.
Ano i ne. Můj cíl byl zase posunout laťku oproti minulému roku (16), a co nejvíce pomoct mému týmu. Na druhou stranu cítím, že to bylo blízko, protože pár kol před koncem jsem byl dokonce ve vedení. Nezbývá než se soustředit na další sezónu a Jindru Stehlíka opět trápit až dokonce, protože to takhle bylo už i minulou sezónu. (smích)
Jak by si zhodnotil celou sezónu Kunštátu?
Myslím, že je neuvěřitelný úspěch, že po postupu do krajského přeboru a skvělé nováčkovské sezóně jsme dokázali ještě zvýšit počet získaných bodů a vylepšit umístění. Ale cítíme, že soutěž za ty dva roky opustili dva velice silné týmy, takže cílíme opět výš a věřím, že zabojujeme o první trojku.
Máme zde krátkou letní pauzu. Kdy začínáte letní přípravu (pokud to bude stále v Kunštátě) a chystáš se někam na dovolenou pořádně zregenerovat?
Ano, letní přípravu budu absolvovat opět v Kunštátě a měli bychom začít koncem druhého nebo začátkem třetího týdne v červenci. Zregenerovat už jsem nutně potřeboval, sezóna byla dlouhá, takže jak jsem říkal, hned po jejím konci jsme vyrazili do Málagy.
Postup oslavila Kuřim, naopak soutěž opustí Mutěnice. Jak by si to zhodnotil? Je to oboustranně zasloužené?
Kuřim si postup určitě zasloužila. Hrála nejlepší fotbal, má nejširší kádr a myslím, že i v divizi bude trápit každý tým. Na opačném konci skončily Mutěnice, což mě mrzí vzhledem k jejich krásnému areálu a prostředí. Ale po jejich jarní sérii proher to asi bohužel nemohlo skončit jinak.
Byl nějaký tým, potažmo přímo hráč proti kterému se ti příliš nedaří?
Za naše dva roky v krajském přeboru se mi nedaří v pro nás nejatraktivnějším duelu s Boskovicemi (okresní derby). Myslím, že je to jediný tým, kterému jsem za ty dva roky nedal gól. Ale na druhou stranu s nimi máme čtyři zápasy a všechny bez prohry, takže mě tam vždy někdo zastoupí, což je hlavní. (smích)
Děkujeme za rozhovor.

Autor: Petr Florián

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.