Vojtěch Braťka: Prostředí jako ve Střelských Hošticích je jen málo kde

Prvním jarním hráčem kola 1.B třídy skupiny B se stal Vojtěch Braťka, který vstřelil za Hoštice velice důležitý gól, který zařídil Sokolu bod v utkání s Prachaticemi. Vojta se v rozhovoru rozpovídal nejen o utkání s Tatranem, ale také o tom, kdo stál za jeho návratem na fotbalové trávníky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vojto, gratuluji k výhře v anketě o hráče kola, co na to říkáš?
Děkuji. Abych řekl pravdu, tak jsem to vůbec nečekal, ale jsem mile překvapen.
Kdo myslíš, že měl na vítězství v hlasování největší podíl?
Myslím si, že největší podíl na tom mají kluci z kabiny, a to konkrétně naše brankářská jednička Tomáš Vlk a náš poklidný kapitán Michal Kokrda.
Zápas proti Tatranu nakonec skončil remízou 1:1. Jaký to byl pocit vstřelit vyrovnávací gól v samotném závěru utkání?
Pro mě to byl hezký pocit, protože gólů moc nedávám. Bylo by ale lepší, kdyby ten gól znamenal tři body.
Bereš tento zápas spíše jako ztrátu v boji o první místo, nebo zisk vzhledem k průběhu utkání?
Vzhledem k průběhu utkání bych řekl, že jsme ztratili body. Celý zápas jsme byli lepším týmem a vytvořili jsme si dost šancí, abychom zápas vyhráli. Mohli jsme vstřelit minimálně čtyři branky, ale brankář hostů předvedl výborný výkon.
Teď už ke tvojí kariéře, kdo tě k fotbalu přivedl?
Pocházím z fotbalové rodiny, takže už jako mrňous jsem kopal do míče. Na první můj trénink mě přivedl táta.
Jak vzpomínáš na své začátky ve Strakonicích?
Ve Strakonicích jsem působil od první třídy do léta 2021. Začínal jsem chytat v bráně a to pokračovalo až do starších žáků. Ještě teď ve Střelských Hošticích někdy musím nahradit Tomáše Vlka, když není přítomen na zápas, anebo je mimo formu. (smích) Od dorostenecké kategorie jsem už hrál v poli. Jinak na Strakonice mám dobré vzpomínky a asi nejlepší chvíle ve Strakonicích byly v dorostu, kde jsme měli super partu.
V roce 2021 došlo k přestupu do Střelských Hoštic, co tě k tomuto kroku vedlo a kdo měl na něm největší podíl?
Přibližně půl roku jsem si dal od fotbalu ve Strakonicích pauzu. Bývalý trenér z dorostu ve Strakonicích Martin Virostek dělal v té době asistenta trenéra v Hošticích a mi zavolal, jestli bych ještě neměl chuť si zahrát a přestoupit do Střelských Hoštic. Moje první reakce byla, že pauza od fotbalu bude věčná, ale po prvním tréninku jsem zjistil, že je v Hošticích super parta, a tak jsem přestoupil.
Jak vnímáš prostředí ve Střelských Hošticích?
Myslím si, že takové prostředí jako ve Střelských Hošticích je jen málo kde. Jak říkáme s kluky z kabiny, na hřišti hrajeme 1.B mimo hřiště Ligu. (smích) Zázemí, vedení, trenér, masér, kustod a pan hospodský, kdo tohle má v 1.B. Jak máme dobrou partu, tak máme ještě lepší fanoušky. Pane redaktore, zvu Vás na příští domácí zápas, abyste se o tom i Vy přesvědčil.
Teď už k víkendu, čekají vás Stachy. Jaký zápas očekáváš?
Abych řekl pravdu, tak moc nevím. Na domácí zápas se Stachy jsem chyběl a to kvůli tomu, že mimo hráčskou kariéru také dělám rozhodčího, takže už více pískám, než hraji.
Může hrát roli to, že vás zatím jako jediní porazili?
Určitě jim to budou chtít kluci oplatit. Pokud budou produktivní a dorazí hojný počet diváků, tak si myslím, že zápas Hoštice vyhrají o dvě branky.
Poslední otázka. Máš ještě nějaký koníček než ten fotbalový?
Kromě pískání si rád zaházím šipky s kamarády, a když je o víkendu čas, tak rád zajedu do svatostánku jménem Ďolíček.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.