V nižších soutěžích by se mělo hrát pro zábavu a žízeň, říká hráč podzimu Jakub Špičák

Hráčem podzimní části sezony se stal Jakub Špičák. Útočník Paběnic nastřílel v první polovině sezony jedenáct branek a výrazně se podílel na krásném šestém místě Paběnic po postupu z okresního přeboru. Vy si teď s hráčem podzimu můžete přečíst rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, vyhrál jsi anketu o hráče podzimní části sezony. Jak by jsi zhodnotil první polovinu z hlediska osobního i týmového?
Polovinu sezony z hlediska osobního hodnotím kladně, protože se to snažím zkloubit s prací, což není úplně jednoduché, protože většina utkání se hrají v neděli. Z hlediska týmového u nás panuje spokojenost, ale všichni očekáváme těžké jaro, protože tabulka je vyrovnaná a padá hodně týmů a nikdo sestoupit samozřejmě nechce.
Zvládl jsi vstřelit jedenáct branek. Očekával jsi takový počet nebo jich mohlo být více?
Branek mohlo být určitě více, ale to si asi může říkat každý útočník (smích).
O víkendu začíná jarní část. Jak jsi spokojený se zimní přípravou?
Zimní příprava v Paběnicích není nijak náročná. Jde spíše o to se sejít a trochu potrénovat s míčem. Právě sejít se je největší problém, takže uvidíme jaké bude jaro a podle toho budeme moct hodnotit přípravu v zimě, jestli nám to stačilo nebo ne.
Jako nováček jste obsadili hezké šesté místo. Jaké budou cíle v druhé polovině?
Šesté místo je pěkné, ale tabulka je hodně vyrovnaná a tím, že může padat klidně i pět týmů jsou cíle jasné, vyhnout se sestupu a dělat co nejvíce bodů.
Ve své kariéře jsi si zahrál i druhou ligu. Jak na toto období vzpomínáš?
Bylo to velice zajímavé období Řeků v Čáslavi. Do moc utkání jsem nezasáhl, ale beru to jako dobrou zkušenost.
Na jakou část své kariery nejraději vzpomínáš?
Rád vzpomínám na své působení v Čáslavi, kde jsem se narodil a kde jsem hrál od malička. Nejvíc asi divizi pod vedením Jirky Antoše a Radima Truksy. To bylo období kdy se mi dařilo a byl sem na vrcholu své kariéry. Pak ještě rád vzpomínám na své působení v Suchdole, kde jsem vinou zranění musel po půl roce skončit.
V čem vidíš největší rozdíly mezi okresním přeborem a 1.B třídou?
Rozhodně ve kvalitě hráčů, s tou se může z okresu momentálně srovnávat jen Suchdol a Malešov.
V Paběnicích prý máte vynikající partu. Je podle tebe dobrá parta základem v nižších soutěžích?
Parta v Paběnicích je skvělá. Se spoustou kluků se známe z působení v Čáslavi a jsme kamarádi. Dobrá parta je základ, proto by se měl fotbal v těchto nižších soutěžích hrát pro zábavu a pro žízeň.
Udělala ti výhra v anketě radost a chtěl by jsi něco vzkázat lidem, kteří pro tebe hlasovali?
Já to moc nesledoval. Více to sledovala moje manželka, díky které tomu za to vděčím, protože právě ona oslovila spoustu lidí, kteří o tomhle neměli ani ponětí a přiznám se, že ani já o tomhle ze začátku nevěděl, takže jí patří největší dík. Jinak děkuji všem co mi poslali hlas, moc si toho vážím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.