Petr Kupka - Do jarní části máme co zlepšovat

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jak moc jste byl se svým výkonem spokojený?
Můj výkon byl spíše průměrný. Na jednu stranu jsem jako záložník vytvořil málo šancí. Na druhou stranu jsem zase příliš míčů nezkazil a neztratil. Hráčem kola jsem se stal především díky gólu v poslední minutě, když jsem po nákopu z poloviny hřiště svou slabší nohou trefil míč z voleje do brány.
Co výkon týmu podle vašich představ nebo to drhlo?
Ani výkon týmu nebyl úplně ideální. Chybí nám kvalita ve finální části hry. Náš klíčový útočník před zápasem slavil a nebyl ideální formě. Do jarní části máme co zlepšovat.
S jakou taktikou jste šli na soupeře? Zaskočil vás soupeř něčím, a který hráč vám v zápase dělal největší problémy?
Naše taktika byla především kvalitně bránit, hlídat si vlastní hráče a neprohrát souboj jeden na jednoho. Nepříjemný byl hráč s číslem 11, který je velmi rychlý, má kvalitní pokrytí míče a hrál až zbytečně agresivně.
Co bylo podle vás klíčové v tomto zápase, že jste nakonec strhli výhru na svou stranu?
Naprosto zásadní bylo, že jsme neobdrželi branku v první polovině druhého poločasu, kdy měl soupeř jasnou převahu. Čisté konto jsme udrželi i díky skvělému výkonu našeho brankáře. Věřím, že kdyby soupeř branku vstřelil, bylo by velice obtížné zápas získat pod kontrolu.
Vyvíjel se zápas podle vašich představ? Jaký byl vůbec průběh zápasu?
První poločas zápasu se vyjel poměrně dobře. Měli jsme více ze hry a vytvořili jsme si více šancí. Podařilo se nám vstřelit úvodní gól a tento stav jsme udrželi do poločasu. Z našeho pohledu to byl poměrně povedený první poločas. Většinu druhého poločasu jsme byli pod tlakem a soupeř si vytvořil vícero šancí, které naštěstí nebyl schopen proměnit. Zásadním momentem byl přímý kop z 65. minuty, který soupeř zahrál velice kvalitně k pravé tyči naší brány. Brankář Tomáš Krčmář konečky prstů střelu vyrazil a udržel tak stav 0:1.
Vy jste na konci pečetil výhru svého týmu. Jakým způsobem branka padla? Byl to nacvičený signál, nebo branka vyplynula z průběhu hry?
Soupeř fauloval na polovině hřiště a my jsme tedy zahrávali volný kop. Někdy tyto volné kopy zahráváme diagonálně na mě a já se snažím hlavou vracet míč do šestnáctky. Nákop byl ale přetažený a tak jsem se snažil vrátit mít do šestnáctky alespoň svou slabší levou nohou. Se štěstím jsem míč nasměroval pod břevno domácí branky, což brankáře zaskočilo.
Jak jste zatím spokojen s probíhající sezónou? Bodový zisk berete, nebo vám nějaké body chybí, a které?
Z některých podzimních zápasů jsme mohli brát více bodů. Především v zápase s Hlavnicí a Vávrovicemi. V jiných zápasech jsme naopak měli více štěstí, než soupeř. Celkový bodový zisk za podzimní část je ale slušný, a pokud budeme hrát podobně i v jarní části, neměli bychom se obávat sestupu.
Který zápas byl letos nejlepší v sezóně? A na který byste nejraději zapomněl?
Myslím, že kvalitní zápas jsme odehráli v Březové, kde tradičně prohráváme. Tento rok se nám tam povedlo získat 3 body. Velice bojovně jsme hráli i ve Stěbořicích, kde jsme dokázali zápas zdramatizovat. Ze stavu 3:0 jsme snížili na 3:2. Na body to však nestačilo. Naopak velice nepovedený zápas jsme odehráli v Bohuslavicích. Na hřišti tohoto soupeře jsme určitě měli brát body a mohli jsme se na něj lépe připravit.
Než jste zakotvil v Těškovicích, tak jste prošel některými kluby v okolí. Ve kterém se vám nejvíce líbilo? A jak jste spokojen právě v Těškovicích?
S fotbalem Jsem začal ve Studénce, ale hned do dorostu jsem přestoupil do Tísku, který byl blíže mému bydlišti. Pár sezon jsem si zahrál v dorostu Bílovce. Následně jsem odešel studovat do Prahy a hrál jsem spíše futsal. Po delší fotbalové pauze a návratu do rodného kraje jsem byl osloven týmem z Těškovic, abych se připojil na přípravné zápasy. Těškovický fotbal má super partu a kvalitní hráče, kteří se nebojí hrát a hlavně vypít. Celkově jsem spokojený, jen účast na trénincích by mohla být vyšší. Věřím ale, že tento problém provází většinu týmu naší soutěže.
Jak se těšíte na zimní přestávku? A jak se budete udržovat v kondici?
Na zimní přestávku se těším. Kosti srostou, rány se zahojí a chuť hrát se vrátí. Pravidelně hraju badminton, budu chodit na hory a běhat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.