Lukáš Ulrich - Musíme urvat 6 bodů, ať je ta zima klidnější

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Co vás to bude stát do týmové pokladny?
Děkuji. Vyplatilo se to noční vstávání a hlasování. (smích) No co to bude stát? Klasika, litr tvrdého, to kluky nikdy neomrzí.
Jak jste byl spokojen s výkonem týmu? A našel byste na něm ještě nějaké mouchy?
Výkon týmu bych hodnotil pozitivně, většinu zápasu jsme měli pod kontrolou, kluci makali a klobouk dolu jak to zvládli. Už jsme nutně tyhle body potřebovali. Samozřejmě nějaké mouchy bychom našli, ale nic co by stálo za zmínku.
Vy jste netradičně nastoupil jako brankář. Jak moc jste byl spokojen se svým gólmanským výkonem?
Jak to popsat, jsem tuto sezónu první brankář u nás, co udržel nulu. Kluci by měli zamakat. (smích) Ale já toho ve finále moc neměl, v prvním poločase střela z úhlu, kterou jsem si pohlídal a v druhém poločase hlavička po rohu do teplých.
Chyběl brankář. Jakto že vsadil trenér na vás jako brankáře? Jak jste se o své nové roli dozvěděl? A jak jste se na ní připravoval?
Tak znáte to, netlustější musí do branky. (smích) Ale ono to je u nás takové specifické, proti Štáblovicím chytal Mr. Gavenda, když vypadli brankáři a teďka jsem dostal důvěru já. Informaci jsem měl už během týdne, takže jsem měl čas si nakoukat videa Petra Čecha. (smích) Samozřejmě si dělám srandu, párkrát už jsem v minulosti chytal, a moc jiných možností nebylo, tak jsem se tam postavil.
Litultovice jste poměrně vysoko porazili. Jaký byl průběh zápasu? A bylo to opravdu tak jasné?
Výsledek jsem takový před zápasem nečekal, myslel jsem si, že kluci z Litultovic nás víc potrápí. Rychlý gól někdy v 9 minutě nám hodně pomohl, a když pak přidal sniper Cumlík druhý, tak se to uklidnilo. Ke konci poločasu jsme přidali ještě další dva góly a bylo po zápase, jelikož domácí se taky hned po rozehrávce trefili ale kvůli offisidu nebyl gól uznán a to je asi položilo. Poločas 4-0 ahoj, nazdar. Domluva do druhého poločasu byla, že pořad jedeme naplno, ať se nám nestane to, co se nám často stává, že přestaneme hrát a soupeř dá nějaký gól, přijde nervozita a zbytečné starosti. Nakonec jsme tam dali ještě 3 kousky a hned byla neděle lepší.
Vy sám jste vsítil branku z penalty? Kdo vás určil jako exekutora? A troufl byste si na penaltu třeba za stavu 0:0?
Hned jak byl faul, tak mi proběhlo hlavou, že bych tam mohl jít. Zkusil jsem zařvat na trenéry a ti mi dali povolenku, přišel "rychlý sprint" a nervozita že to poseru. (smích) Díky bohu jsem to proměnil a mohl si připsat konečně gól (když se mi to nepodařilo z pole). Ohledně dotazu, zda bych šel za stavu 0-0, tak jasně že šel. Horší by bylo, kdybych to neproměnil a musel běžet rychlé zpátky.
Co považujete za klíčový moment zápasu, který rozhodl o vaší vysoké výhře?
Klíčový moment byl ten, že jsme se sešli v dobré sestavě, kluci pak k tomu přidali dobrý fotbalový výkon a my si připsali zasloužené vítězství.
Výhra vás přiblížila na dostřel týmů jako Dolní Životice, Litultovice a Hlavnice. Jak moc důležitá byla? A kolik bodů byste ještě chtěli získat do konce podzimu?
Přesně tohle jsme potřebovali, máme hodně zbytečných remíz a nechtěli jsme, aby nám ostatní týmy odskočily na větší distanc. Máme teďka poslední dvě kola a musíme urvat nejméně 6 bodů, ať je ta zima klidnější.
Jak moc se těšíte na zimní pauzu? A jak se bude udržovat ve formě?
Zimní pauzu já osobně moc neřeším, ve finále máme v týmu kluky, kteří jsou starší a bolaví po každém zápase, takže tohle je hlavně pro ně (tímto zdravím Nikyho). No a uvidíme, co nám trenéři nastaví individuálně v zimní přípravě, ale hlavně se budu snažit udržovat váhu. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.