Záložník Dvora Králové Matěj Janata: Když přišla nabídka ze Dvora, tak jsem moc neváhal a šel jsem do toho

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění v anketě, co na to řekne klubový pokladník?
Děkuji, pokladník bude mít určitě radost už jsem dostal pokutu za svůj první vstřelený gól v dresu Dvora takže částka určitě zase o něco vzroste.
V minulém zápase se Vám podařilo srovnat z 0:2 na 2:2. Obě branky jste obstaral vy, jaký byl zápas s Jaroměři?
Zápas s Jaroměří byl velmi těžký a plný soubojů, jak jsme předpokládali. Nejvíce se mi na zápase líbil týmový výkon. Po druhém obdrženém gólu na začátku druhého poločasu by to většinu týmů položilo a bylo by po zápase, ale my jsme nic nevzdali a jako tým makali až do poslední minuty, díky tomu jsme dokázali vyvinout velký tlak na soupeře. Vzhledem k průběhu utkání by se dalo říci, že bod je dobrý, ale spokojený nejsem, mohli jsme vyhrát.
Dvůr Králové spadl z divize, jaké jsou cíle klubu?
Naším hlavním cílem je hrát fotbal pro radost, samozřejmě chceme také vyhrávat a na konci sezóny být v tabulce na předních příčkách.
Do Dvora jste přišel před touto sezonou, proč jste si vybral zrovna tento tým a jak se vám zde líbí?
Chtěl jsem změnu a vyzkoušet něco nového. Když přišla nabídka ze Dvora, tak jsem moc neváhal a šel jsem do toho. Můžu říct, že jsem udělal skvělý krok. V týmu se cítím opravdu dobře, je tu nejlepší parta lidí, co jsem mohl zatím ve své kariéře zažít.
Jak zatím hodnotíte kvalitu krajského přeboru?
Krajský přebor je dost vyrovnaný a výsledky některých zápasů to jen dokazují a o překvapení není nouze. Každý může vyhrát s každým.
V krátkém rozhovoru pro váš web jste na otázku, zda preferujete blondýnky nebo brunetky jste odpověděl, že je to jedno, hlavně když bude mít ráda fotbal, je pro vás fotbal vždy na prvním místě?
Na prvním místě je a bude rodina, ale fotbal je určitě hned na druhým místě a nenechám si do něj moc kecat.
Kdybyste ve vašem týmu měl vybrat největšího vtipálka a dříče, kdo by to byl?
Nemám jednoznačnou odpověď, vtipálků i dříčů je plná kabina. Ale kdybych přeci jen musel vypíchnout jednoho hráče, byl by to Filip Machač, který v posledních zápasech předvádí skvělé výkony od první do poslední minuty a je ho všude plno.
Jako váš sportovní vzor jste uvedl svého otce, jaký sport váš otec dělá?
Můj otec hraje fotbal. Posledních pár let působí v mateřském klubu FK Košťálov, který hraje momentálně Krajský přebor Libereckého kraje. Teď už převážně působí jako trenér, ale i tak se ve svých 48 letech dokáže fyzicky vyrovnat v této soutěži o dost mladším klukům. Je to Pan fotbalista a místní legenda, mám se od něj ještě co učit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.