Brankář České Skalice Jan Šťastný: K úspěchu potřebujete mít štěstí na lidi kolem sebe

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě, co na to řekne týmový pokladník?
Samozřejmě, že se mu rozsvítili oči a už mi to napočítal!
Česká Skalice je nováček v krajském přeboru, jak vaše dosavadní působení hodnotíte?
Začátek jsme měli dobrý herně i výsledkově. Pak bohužel přišla zranění a nás to zabrzdilo. Máme hodně na čem pracovat a zlepšovat se.
Dlouhou dobu jste působil v Trutnově, kde jste si zahrál i divizi, jak na toto angažmá vzpomínáte a co vás vedlo k přestupu do České Skalice?
Jen v dobrém, ale roky nejdou zastavit. 20 roků v trutnovské bráně je dlouhá doba. Chytat může jenom jeden a já se necítil (ani necítím), že bych měl sedět na lavičce. Takže jsem hledal možnosti a shodou okolností se naskytla možnosti v České Skalici.
V minulé sezóně se vám povedl husarský kousek, když jste dal proti Roudnici gól přes celé hřiště. Byl to jediný gól vaší brankářské kariéry?
Nebyl, ale první chtěný přes celé hřiště!
Co považujete za váš největší sportovní úspěch?
K úspěchu potřebujete mít štěstí na lidi kolem sebe! Fotbal je kolektivní sport a dobrý kolektiv dokáže hodně. Úspěch byl určitě Regions Cup. Bylo mi ctí být kapitánem skvělého kolektivu hráčů, jak na hřišti tak i mimo něj. Samozřejmě do toho kolektivu patřili trenéři i funkcionáři, bez nich to nejde! Splnil jsem si klukovský sen, chytat stabilně za Trutnov divizi, že to bude tolik roků by mě ani nenapadlo.
Je vám 43 let a stále podáváte skvělé výkony. Do kolika let byste chtěl hrát fotbal aktivně?
Děkuji (směje se). Jsem tam od toho, abych něco chytil nebo aby mě to aspoň trefilo. Věk je jenom číslo, necítím se na tolik kolik mi je a pokud zdraví dovolí, bude o mě někdo stát a já něco chytím (nebo mě to aspoň trefí) a mě to nepřestane bavit, tak co to půjde!
Už jsme zmínil vaši účast na Regions Cupu 2019, jak na tuto zkušenost vzpomínáte?
Jak jsem už říkal, bylo mi ctí!! Skvělá parta skvělých fotbalistů. Vše do sebe zapadlo včetně realizačního týmu a všech ostatních kteří se na tom podíleli. Jen ta medaile nám chyběla!!
Oblíbený hráč a klub?
Více sleduji brankáře a nemám jednoho oblíbeného, pouze legendy Peter Schmeichel, Gigi Bufon a tým Chelsea.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.