Václav Melc (TJ Sokol Roveň):"Těším se, až si jednou zahraju se synem Matyášem."

Václav Melc (TJ Sokol Roveň) se stal hráčem 8.kola Okresního přeboru Pardubice. V rozhovoru říká, že je Roveň jeho srdcová záležitost a mrzí ho, že už nedává tolik gólů jako dříve. Kromě toho má Vašek ještě jednu velkou srdcovku a tou je Sparta Praha. Fotku před Letnou by si ale se svým fotbalovým přítelem slávistou Mirkem Pýchou raději neudělal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Přibližte nám, Václave, svou fotbalovou kariéru?
Odmala hraji prakticky jenom v Rovni, jen jsem si dvakrát odskočil na hostování, na rok do Holic (krajský přebor) a poté na rok a půl do Chvojence (1.B třída). Roveň je moje srdeční záležitost, moc rád reprezentuji svoji vesnici.
Patříte bezesporu k nejzkušenějším hráčům v Okresním přeboru Pardubic. Jak se v 46 letech udržujete ve správné kondici?
No právě, že se neudržuji vůbec, poslední roky chodím na tréninky sporadicky. Po odehraném zápase mám co dělat, abych se za ten týden dal nějak dohromady a mohl jít zase hrát. Zatím mi to netrénování u spoluhráčů a trenérů prochází.
Dal jste víc gólů ve své kariéře hlavou nebo nohou?
To je dost těžká otázka, protože si žádnou statistiku nedělám. Možná to bude docela vyrovnané, jen poslední dobou mi to tam nepadá jako dříve, a to mě mrzí vůči spoluhráčům, trenérům, fanouškům.
Máte v Okresním přeboru Pardubic soupeře, na kterého se Vám obzvláště daří?
To bych ani neřekl, asi mi je jedno, proti komu zrovna hraji.
Jak vidíte fotbalovou budoucnost v Rovni? Má klub na čem stavět?
Několik let zpátky se u nás v Rovni obnovila kategorie dorostu, někteří borci už s námi hrají v áčku, máme i spoustu dalších mládežnických kategorií, takže si myslím, že máme na čem stavět. A taky se těším, že si jednou zahraji se svým synem Matyášem, který zatím nastupuje v Rovni za U13 a U15.
Roveňský fotograf Mirek Pýcha zveřejnil fotku, na které se on v dresu Slávie Praha přátelsky drží kolem ramen s Václavem Melcem v rudém dresu Sparty. Co pro Vás znamená Sparta? Troufli by jste se takto zvěčnit i v den derby před stadionem na Letné?
Sparta? To je srdeční záležitost. Fandím jí odmala, je to bezpochyby nejlepší klub u nás, až pak někde daleko za Spartou jsou další. Fotku před stadionem bych raději nedělal, občas to bývá vyhrocené, nechtěl bych provokovat...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.