No nemá to semnou manželka lehké, usmívá se Ondřej Kunc

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Ondřej Kunc z TJ Vavřinec. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a obsáhlý rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě, jaké máte z výhry pocity?
Děkuji, pocity mám smíšené, jelikož jsem určitě odehrál lepší zápasy. (smích) V nominaci jsme byli tři hráči z klubu a určitě jsem nepatřil k nejlepším. Za výhrou možná stála i vypočítavost spoluhráčů, kteří mi ještě před skončením ankety gratulovali a psali si o nějaké všimné do kabiny.
Získal jste 43 % ze 180 hlasů, kdo myslíte, že vás nejvíc podpořil?
Kdo mě nejvíce podpořil netuším, co vím, tak se odkaz objevil pouze ve skupině hráčů a nikde veřejně se neprezentoval.
Zápas s Lysicemi byl jednoznačný, výsledek 7:0 hovoří za vše, jak byste popsal utkání?
Jednoznačný vypadá na papíře, v prvním poločase měli hráči Lysic několik slibných šancí, které naštěstí neproměnili. Za mě hráli velice sympaticky, o to víc, když jsem se po zápase dozvěděl, že se v Lysicích nehrál velký fotbal 10 let, začínají vlastně jen s 3 hráči co velký fotbal hráli v okolních klubech a zbytek doplnili hráči z malé kopané. Určitě jim přeji, aby se jim začalo dařit a připsali si nějaký ten bodík do tabulky.
Zajíždíte v příštím kole do Adamova, který se vydal cestou mladíků, jak hodnotíte takový riskantní krok?
Jak říkáte, soupeře jsem již studoval, a mají mužstvo spíše dorostenecké. V loňském ročníku okresní mladší dorost dokonce vyhráli. Netuším co vedlo výbor tyto kluky rovnou přihlásit do mužské kategorie, zvlášť když se hraje v letošním ročníku plnohodnotný okresní dorost. Určitě jsem na zápas zvědavý a adamovských se na to zeptám, protože vždy rád prohodím pár slov s protihráči.
Zatím se vám velice daří, jste druzí a patříte k nejlépe střílejícím i bránícím týmům, kde je ten klíč k úspěchu?
Je to tak jak říkáte, ale zatím je to štěstím v losu, protože ta špička nás teprve čeká, zvlášť Ráječko, které přenechalo I.b třídu Blansku a se stejnými hráči začíná s námi v pralese a je jasným aspirantem na postup. To že máme silnou ofenzívu i defenzívu jednak souvisí s tím losem jak jsem již říkal, ale taky semknutím kabiny, kdy se nám během cca půl roku dlouhodobě zranilo 5 hráčů základní sestavy a musela se kompletně překopat defenzíva. V útoku to sice padá, ale musím říct upřímně, že stále velké množství vyložených šancí neproměňujeme, na což jsme již doplatili v Olomučanech.
Máte v klubu taky dva pořádné střelce, jaké to je hrát s takovými hráči?
Máme střelců víc, Kamil Dvořák má 9 zářezů za ním mu sekunduje Dominik Zmeko s 6 a Michael Kočí s 5 brankami. Když čerpám z oficiálních statistik. Jsem ve Vavřinci 3. sezonu a vidím, že si jako tým víc začínáme sednout. Každý z hráčů potřebuje jinak přizpůsobit hru, jinak nahrát, je to alchymie, která snad bude nést ovoce i do budoucna. Mě fotbal baví od malička a zatím nepřestal.
Vy jste se letos prosadil dvakrát a obě branky byly kolem 10. minuty, věříte si, že těch branek dokážete vstřelit více?
Většinu své fotbalové kariery jsem hrával na levé straně hřiště. Jak jsem již psal skrze zranění spoluhráčů, jsem byl teď trenérem postaven na stopera, kde mám již jiné povinnosti, ale stále mě to dopředu táhne, proto doufám, že ještě nějaký ten gól přidám. Když se teď zamýšlím, tak 2 branky do 10. minuty a pak nic... to bude možná o fyzičce. (smích)
Na jakém postu se vám hraje nejlépe?
Nejlépe se už vzhledem k věku cítím na levém bekovi, ale musím uznat, že i nově na pozici stopera si zvykám rychle. Ve finále dokud slouží zdraví a člověk se na to hřiště dostane, musí z toho mít radost.
Kdo vás k fotbalu přivedl a na jaký moment kariéry nikdy nezapomenete?
Jsem kluk z vesnice, takže od mala byla škola a hřiště. Fotbal hrával i taťka, takže jsem to asi podědil. Těch momentů už bylo hodně, ve fotbale postupy s Lipovcem do I.b třídy a následně do I.A třídy, kdy jsem si bohužel poranil koleno. V malé kopané stříbrno na Policejním mistroství Evropy v Itálii, do toho hraji futsal, nohejbal... no nemá to semnou manželka lehké. (smích) Ještě bych mohl vzpomenout vítězství za žáky v Blansku 6:0 proti Čebínu, kdy jsem dával 5 branek, následně jsme šel stoupnout do branky a 6. branku jsem dával jako brankář po rohu v závěru zapasu, kam jsem šel. To už nepřekonám. (smích)
A na závěr, co říkáte na portál fotbalunas.cz a co byste na něm zlepšil?
Portál fotbalunas.cz musím jen a jen chválit, to že si někdo dá tu práci a věnuje tolik času i těm nejnižším soutěžím má můj velký obdiv a smekám před tím, jak portál funguje. Doufám, že to přinese své ovoce a bude to motivovat hlavně mladé kluky k fotbalu. Protože fotbal hlavně na té nižší úrovni je na úpadku a kluby se musí spojovat, aby zachovali mužstva. Takže celé redakci držím palce, jen tak dále!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.