Před každou sezonou se vsázíme o můj počet branek, naštěstí jsem to letos překonal, líčí Patrik Pelíšek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Opožděně tedy nabízíme rozhovor s Patrikem Pelíškem. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Patriku, jak ses cítil, když jsi vyhrál hlasování o hráče kola?
Rozhodně překvapení, jelikož tyto ankety většinou vyhrávají hráči z jiných týmu. Každopádně jsem za toto ocenění rád.
Odehrál si i víkendu i zápas za béčko, kde jste zvítězili nad Černou Horou 5:3, jak bys zhodnotil toto utkání?
Skvělé vstupy do obou poločasů, kdy se nám podařilo soupeře zaskočit a vstřelit během této doby 3 branky. Soupeř ale výborně využil jeho brejkové situace a dokázal se tak udržet v utkání. Nakonec jsme ale zlomili zápas na svojí stranu a připsali si tak další 3 body.
Máte mladý tým a 10 výher, jak bys v pár větách zrekapituloval probíhající sezónu?
Během sezóny jsme dokázali odehrát skvělá utkání s týmy z vrchu tabulky, kde nám k vítězství chyběla zkušenost v závěru utkání. Samozřejmě pár zápasu bylo naprosto otřesných, paradoxně jsme v nich ale dokázali zvítězit. Věřím, že v příští sezoně hlavně ustálíme sestavu, což se snad promítne i na výsledcích.
Samozřejmě se zapojuješ i s B týmem, který ovládl okresní přebor. Jaké to pro tebe je kloubit takhle povinnosti ve dvou mužstvech?
Někdy to je časově náročné, jelikož člověk má takhle "zabitý" celý víkend. Ale jsem ještě mladý, takže ten čas se hledá jednodušeji, takže mi to zatím problém nedělá.
Ve III. třídě jste zatím na 12 místě, jaké jsou výhledy do budoucna? Sice jsou za vámi ještě 4 mužstva ale máte náskok 20 bodů.
Jak jsem již říkal v předešlé odpovědi, dokázali jsme hrát vyrovnanou partii i s nejlepšími celky soutěže, tudíž bych se nebál říct, že naše ambice by měla být skončit minimálně ve vrchní polovině tabulky.
Určitě to musí být i těžké propojit se školou, co studuješ a jak se ti to daří propojovat s fotbalem?
Studuji na MUNI obor Finance a právo. Skloubit studium s fotbalem mi problém nedělá, jelikož vysoká škola je daleko flexibilnější než střední, takže si rozvrh upravím podle tréninků.
Jsi součástí Boskovice-Letovice, v čem je ten hlavní rozdíl oproti sezónám před spojením těchto dvou klubů?
Za mě asi široká základna členů, jelikož teď už se nestane, že by se nějaká mládežnická kategorie nepřihlásila, protože by nebyli lidi. U nás v Letovicích například nebyl dorost, takže jsem musel v 15letech již hrát za muže nebo odejít jinam. To se už klukům nestane. Těch rozdílů a výhod je samozřejmě mnoho a tenhle je mi nejbližší.
Máš na svém kontě v součtu 8 branek, měl si nějaký cíl nebo si tomu nechal volný průběh a doufáš v co nejvíc branek?
Před každou sezónou se s kamarády vsázím o můj počet branek. Minulou sezónu jsem se ambiciózně vsadil, že vyhrajeme 3. třídu a já budu nejlepší střelec. Tenhle rok jsme reálně nastavili hranici na 5 gólů ze hry, což už jsem naštěstí překonal. Jinak góly vůbec neřeším, nejdůležitější je abychom hlavně vyhrávali zápasy.
Co tě čeká následující sezónu? Plánuješ měnit působiště, nebo zůstaneš?
Měnit dres rozhodně neplánuji. V Boskovice/Letovice jsem spokojený a těším se na další sezónu.
A na závěr nám prozraď tvůj názor na portál Fotbal u nás a co bys na něm zlepšil?
Skvělé zpestření a přiblížení nižších soutěží, jelikož výsledek utkání nemusí vypovídat o dění na hřišti a vaše reporty tak hezky popíší průběh .zápasu.

Autor: Jakub Ťoupek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.