Tomáš Racocha, hráč kola: "Jsem milovník jídla, ale také sportovec. Proti Libčicím jsem mohl dát klidně šest gólů." | 1.B třída sk. A, 2023-2024

Tomáš Racocha v naší anketě o hráči kola zvítězil poměrně jasně. Připravili jsme si pro něj pár otázek, kterými jsme si ho chtěli mírně proklepnout a zjistit o kvalitním hráči z vedoucí Dobrovíze něco víc. Jakou superschopnost by si vybral, pokud by si mohl zvolit cokoliv? A na jaký tým chodí skandovat do kotle? Jdeme na to, je tu rozhovor s hráčem kola!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste se dostal k fotbalu? Vedl Vás k němu někdo z rodiny?
Jsem z fotbalové rodiny. Nejvíce mě k němu vedl táta, který sám ještě nedávno hrál. Trávil se mnou každý den na Kladně, kde jsem celé dětství působil. Největší zásluha jde určitě jemu.
Zápas proti Libčicím nakonec skončil jen těsným vítězstvím Vašeho celku. Měl jste o výsledek v závěru strach? Jaké byly pocity?
Strach bych neřekl, jen se nám nedařilo se držet taktiky. Trochu jsme polevili v nasazení a špatně jsme drželi míč. Důležité jsou 3 body, v závěru je jedno, jakým výsledkem jsme jich dosáhli.
Jaký fotbalový klub máte nejraději?
Bohemians Praha 1905, pokud mám čas, rád si s kamarády zajdeme zazpívat a zafandit do kotle.
Před svým působením v Dobrovízi jste si zahrál také za Kladno nebo Přední Kopaninu. Jaké jsou Vaše vzpomínky na tyto kluby?
Na obě působení mám jen krásné vzpomínky. Na Kladně jsem strávil celé dětství, získal jsem tam spoustu přátel a zkušeností. Na Kopanině jsem moc dlouho nevydržel, kvůli pracovní vytíženosti jsem nestíhal všechny tréninky a proto jsem se nikdy nedostal nastálo do základní sestavy. Proto jsem se zase vrátil do Dobrovíze.
A jak by jste porovnal vedení svých předešlých klubů s Dobrovízí?
Tohle se těžko porovnává. Každý z klubů se vede podle možností a soutěže, ve které hraje. Můžu jen říct, že ve všech klubech jsem byl s přístupem vedení k mužstvu naprosto spokojen. Myslím, že teď to v Dobrovízi funguje nejlépe za poslední léta.
Jaká je Vaše nejoblíbenější volnočasová aktivita?
Čas strávený s přáteli nebo rodinou, rád si zajdu do posilovny, posezení u pivka.
Jakou superschopnost by jste si vybral, kdyby jste měl úplně volný výběr?
Na toto mám jednoznačnou odpověď: “žrát a nepřibrat". Jsem milovník jídla, ale zároveň sportovec, proto je pro mě udržet si váhu důležité.
Jakou svou fotbalovou vlastnost by jste chtěl v následujících letech nejvíce vylepšit?
Teď se zaměřuji hlavně na fyzičku, v posledních sezónách mi dost chyběla a na konci zápasů už jsem toho měl dost. Dále se potřebuji zaměřit na klid v zakončení, to se potvrdilo i v posledním zápase s Libčicemi, kde jsem sice dal dva góly, ale mohlo jich být klidně pět nebo šest.
Jak si myslíte, že dopadne nedělní zápas proti Lhotě?
Do každého zápasu nastupujeme s čistou hlavou, ve které je jen jeden možný výsledek a tím je výhra.
Myslíte, že má Váš klub dostatečné kvality na výhru v soutěži?
Soutěž je pro nás nová. Soupeře moc neznáme, jdeme od zápasu k zápasu. Upřímně si ale myslím, že pokud si udržíme výkony, které podáváme od začátku soutěže, tak určitě můžeme o případném postupu přemýšlet.
Jaký je Váš nejoblíbenější fotbalista? Čeho si na něm ceníte?
Nemám úplně nejoblíbenějšího fotbalistu. Vždy se mi líbila tvrdá hra Sergia Ramose nebo sebevědomá hra Zlatana Ibrahimoviče.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.