HISENSE Hráč kola JAN ŠTREIT: Takové ocenění bude oslaveno minimálně chlebíčky s kaviárem

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč TJ Rajhradice, Jan Štreit. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máme tu po týdnu opět hráče z Rajhradic a opět je to Honza, tentokrát ovšem ale Honza Štreit defenzivní záložník. Honzo, gratuluji k vítězství v anketě. Potěšilo tě to? Tentokrát si všechny doslova převálcoval.
Děkuji za gratulaci, nejprve bych chtěl pozdravit všechny čtenáře portálu Fotbalunas.cz. Je to pro mě velká pocta, ve svých letech už jsem spíše počítal s pověšením kopaček na hřebík, než s tímto oceněním. Na druhou stranu, pokud vezmu některé své spoluhráče, kteří mi jsou inspirací, tak fotbal na takovéto úrovní se dá hrát i v pokročilejším věku, než je ten můj. Je jen škoda, že jednomu z nich právě hráč kola nedávno unikl jen o vlásek, protože všichni z týmu jsme mu to moc přáli. Nemyslím si, že bych ostatní převálcoval výkonem, zřejmě se projevilo to, že fotbalunas má velkou podporu jak všech v týmu tak fanoušků, kterým patří velké díky.
Sledoval jsi hlasování? Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Jak jsem již zmínil, jsou to určitě všichni fanoušci a možná i někdo z mých spoluhráčů. I když ti ví, že tato anketa je určena primárně pro fanoušky a hlasují jen minimálně.
Otázka kolik tě to bude v kabině stát je asi zbytečná, řekni nám tedy rovnou jaké chlebíčky si pro spoluhráče připravíš? Zkoušíte i něco jiného než klasické šunkové či sýrové s vajíčkem a okurkem?
Takové ocenění bude oslaveno minimálně chlebíčky s kaviárem (úsměv).
Nyní už k zápasu, o víkendu jste zajížděly na půdu suverénní Kuřimi. Jak jste se na zápas připravovali?
Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání, Kuřim má výborné zázemí s velice kvalitním mužstvem. Za pět kol neztratili ani bod, avšak přípravu i taktiku jsme měli stejnou jak na jakékoliv jiné utkání.
Mnoho tipérů Vám nedávalo vůbec naději, díky svému výkonu jako defenzivní záložník si měl určitě velký podíl, že jste všechny tyto tipéry zklamaly. Jak těžké pro tebe bylo utkání?
Vzhledem k dosavadním výsledkům Kuřimi a tím, že jsme nováček soutěže se jim asi ani nedivím, ale naše výsledky na začátek sezony nejsou úplně špatné a potvrdili jsme to i v Kuřimi. Dokonce bych chtěl zmínit, že jeden náš spoluhráč nám za tři body slíbil tisíc chlebíčků, takže si dokážete představit jak nám věřil a v průběhu fandil. Bod bereme, ale spokojenější by jsme byli určitě se třemi. Přece jen je to fotbal a výsledek může kdykoliv dopadnout jakkoliv. Utkání to určitě nebylo jednoduché a fyzicky náročné, ale hrajeme jako tým a celkový výsledek i toto ocenění jde za týmem.
V zápase jste vedli brankou Martina Běláka, druhý poločas jste však znovu brzy inkasovali. Co se ti honilo v ten okamžik hlavou?
Klasicky jak to bývá u 99,9 % týmů jsme nechtěli inkasovat, navíc ihned po poločasové přestávce. Bohužel se tak stalo a v tu chvíli mi proběhlo hlavou, že to není vůbec dobré, ale že utkání určitě zvládneme.
Je odehráno šest zápasů a Rajhradice měli už jako nováček soutěže čtyři hráče v sestavě kola a co víc až na jeden případ, kdy Pavel Outrata prohrál asi o dva hlasy všichni v hlasování vyhráli. Máte asi kvalitní fanouškovskou základnu, že?
Pavla to bohužel hodně mrzelo, ale věřím, že i v jeho letech snad ještě jednu možnost mít bude. Jak se říká Pavle „leží to na hřišti“. Je pravda, že fanoušci jsou s námi a podporují nás v každém utkání, je pro mě velkým překvapením, že nás v tak hojném počtu podporují i v této anketě, každopádně jim za to patří velké díky.
Příští zápas přivítáte na svém hřišti Bystrc, co od zápasu čekáš?
V této soutěži není žádný soupeř jednoduchý a stejně tomu bude jistě i teď. Bude těžké utkání, které si ale všichni budeme chtít užít a získat tři body. Prozatím jsme doma neprohráli žádné utkání, a já pevně věřím že tomu bude stejně i nadále.
Doslechl jsem se, že po týmových oslavách rád cestuješ vlakem po střední Evropě, můžeš o tom našim věrným fanouškům něco říct?
Je to pravda, všichni o mě ví, že moc rád cestuji a vzhledem k tomu, že momentálně bydlím v Břeclavi, tak se občas cesta protáhne. Rád jezdím na blind, takže jedna kapsa prázdná v druhé občas mobil a co se týká destinace, to čistě ponechávám na drážních vozidlech, kam mě chtějí zavést. Každému doporučuji, je to velice osvobozující, avšak doporučuji dát si pozor na to zda máte tolerantního partnera.
Také se ke mě dostalo, že pocházíš z Vigantic odkud pochází i slavný Milan Baroš. Měl si tu čest se s "Barym" seznámit?
Je to tak, jsem rodákem z Vigantic a s Barym se samozřejmě znám, asi jako každý normální Vigančan. Je to úplně normální chlap, co má rád rodinu, fotbal a kamarády. Chtěl bych podotknout, že z Vigantic nepochází pouze Bary, ale i Radim Kučera, který hrál dlouhá léta v Olomouci a Bielefeldu. A také tam momentálně bydlí a hraje bývalý reprezentační obránce René Bolf, tedy jsme taková fotbalová, jak se u nás říká „dědina“.
Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Mimo práci se snažím veškerý svůj volný čas trávit se snoubenkou a synem, následně je čas na kamarády. Co se sportu týká, tak nejčastěji jsou to vzhledem k momentálnímu bydlišti vyjížďky na kole, ale oblíbené mám téměř všechny sporty.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Velice zajímavý portál s aktuálními informacemi z fotbalového prostředí, přiznám se, že jsem jej doposud příliš neznal. Ale nyní jej mám přidán v záložkách a trávím na něm dost času.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.