ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Rád bych si zahrál s našimi zasloužilými fanoušky

Vyzpovídali jsme beka Služovic pana Aleše Cimingu

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den pane Cimingo. Gratuluji Vám k výhře v hlasování o hráče kola. Co na to říkáte?
Dobrý den, vítězství v hlasování o hráče kola mě překvapilo. Myslím si ale, že v dané soutěži se vyskytují lepší hráči, než jsem já a toto ocenění by si zasloužili více.
Bude Vás to něco stát v kabině?
Kabina si vyžádala lahvinku něčeho kvalitního, výběr nechali na mně.
Věděl jste o své nominaci?
Věděl jsem o zařazení do sestavy kola, ale dál jsem se o to nezajímal.
Sledujete náš web fotbalunas.cz?
Webové stránky sleduji cca poslední měsíc. Jsem rád, že si můžu přečíst komentáře k této soutěži a dalších sledovaných zápasů z jiných soutěží.
Jak hodnotíte poslední zápas s Budišovicemi? Podle skóre to vypadalo na jasnou záležitost.
Zápas s Budišovicemi jsme očekávali vyrovnanější. Odehráli jsme v loňském ročníku s nimi zápasy, kde hráli mnohem lépe. S jejich nedělním výkonem se to nedá srovnat. Ale tím nechci srazit náš výkon, který byl jak v obranné, tak hlavně v útočné fázi dobrý. Pokud vedete již ve 13. minutě 2:0, dodá vám to na kopačky potřebný klid a jistotu.
Jak Vy sám hodnotíte svůj výkon v tomto zápasu?
Musím poděkovat dalším klukům v obraně, kteří se podíleli na kvalitní obranné hře a čistém kontu. Se spoluhráči v obraně hrajeme již pár let, tak víme co od sebe můžeme čekat. Budišovice ale nás moc neprověřily. Odehráli jsme již těžší utkání, např. v Sudicích či Závadě, kde jsme museli předvést více fotbalového umu.
Co očekáváte od venkovního zápasu s Dobroslavicemi? Těm se sice doma daří, ale postavení v tabulce by jste měli být jasnými favority.
Dobroslavice jsou na domácím hřišti nepříjemným soupeřem. Naše postavení v tabulce se sleduje příjemně, ale každý soupeř jakkoli umístěný v průběžné tabulce má své kvality. Očekávám vyrovnaný zápas, pokud se vyrovnáme se soupeřovou tvrdostí, mohli bychom uspět.
Kam sahají ambice Služovic? Předloni jste sestoupili z okresu. Uvažujete o návratu do okresu?
Sestup z okresního přeboru byl pro nás i naše fanoušky nepříjemnou záležitostí. O návrat jsme se pokoušeli již v loňském roce, ale museli jsme se sklonit před rezervou Chlebičova. V letošním roce se snažíme zapracovat do sestavy mladé kluky, kteří pro vyšší soutěž potřebují nabrat zkušenosti. Pokud se nám to podaří, rád bych se do přeboru ještě podíval.
V kolika letech jste začal hrát fotbal?
Fotbal jsem začal hrát již v žákovských letech a vyjma pauzy zapříčiněné studiem v Brně se fotbalem bavím i v tomto fotbalově pokročilém věku.
A proč jste si vybral právě fotbal?
Ve Služovicích jste si mohli vybírat pouze mezi fotbalem nebo hasiči. Fotbal byla jasná volba. K fotbalu měla naše rodina vždy blízko. Hrával ho otec, fotbal hraje i brácha, prostě fotbalová rodina. Dnešní škála sportů je široká a bez kvalitních trenérů málokoho nalákáte na sport, kde se musí trénovat, běhat. Proto jsem rád, že naše TJ přihlásila po dlouhé době do okresních soutěží mládežnické družstvo. Jejich trenérům patří dík, že benjamínkům věnují tolik času a energie a že jim není lhostejná budoucnost fotbalu v naší malé obci.
Na jakém postu se Vám hraje nejlépe?
Nikdy jsem nepatřil mezi rychlé či běhavé hráče, post stopéra mi proto maximálně vyhovuje. Běhání nechávám na mladších obráncích, za kterými to pouze „zametám“.
Popište nám Vaši fotbalovou kariéru.
Není moc o čem psát. Celý život hraji ve Služovicích, kde byla vždy dobrá parta, která se umí bavit i mimo hřiště.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Pro mě je svátkem každé derby a úspěch v něm. V této soutěži hrajeme jak se sousedním Oldřišovem, tak nás čeká souboj s Hněvošicemi o čelo tabulky. Očekávám náročné utkání s velkou sledovaností – to jsou ty správné zápasy, které mě baví.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový tým?
Nemám žádný fotbalový tým, který bych před dalšími upřednostňoval. Podívám se na každý dobrý fotbal, ať hraje kdokoli.
Se kterým fotbalistou si chcete zahrát v jednom týmu?
Rád bych si zahrál s našimi zasloužilými fanoušky, abych se přesvědčil, že hráli tak dobře jak vyprávějí :)
Který sport Vás baví kromě fotbalu?
V letošním roce jsem objevil u nás zatím mladý sport s názvem crossfit. Cvičení v CzechBeast Gymu Opava pod vedení trenérů Radima Kramného a Marka Gruebera mi pomohlo zlepšit fyzickou kondici a cítím se při zápasech po této stránce lépe.
Jak trávíte svůj volný čas?
Mimopracovní čas trávím s rodinou. Manželce bych chtěl touto cestou poděkovat za toleranci a podporu. Asi už by mě raději viděla ve fotbalovém důchodu, ale pokud bude sloužit zdraví, o konci kariéry neuvažuji. Něco by mi o těch víkendech chybělo …
Díky za rozhovor. Přeji Vám mnoho štěstí jak v osobním, tak ve fotbalovém životě.
Není zač. Přeji vašemu webu mnoho čtenářů.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.