Strunkovice pětkrát vyhrály o gól. Opřít se mohou o brankáře Zdeňka Vojtíška

Zase o gól a zase výhra! Strunkovice jsou zatím stoprocentní a Zdeněk Vojtíšek, dvaadvacetiletý gólman, doposud inkasoval jen dvakrát! Jak zvolený Hráč kola komentuje strunkovické úspěchy a co by poradil brankáři Dolního Dvořiště, který už lovil míč ze sítě osmnáctkrát?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pět kol a pět výher o gól. Získat při skóre 7:2 z pěti zápasů patnáct bodů, to je až neuvěřitelné, co říkáte?
Ukazuje se že fráze, čím víc gólů dáme tím víc bodů máme, není tak úplně pravdivá. Zní to neuvěřitelně, stejně bodů už má snad jen Kdyně co vím, kvalitní tým z Plzeňska. Každopádně pro nás to je alarm, musíme zefektivnit finální fázi a rozvlnit síť o něco víckrát. Kluci v týdnu dostali od svých agentů nové obutí, tak věřím, že už nám to tam začne padat.
Řekl byste, že hra Strunkovic je založená především na defenzivě?
Vycházíme samozřejmě z dobře založené defenzivy, to je základ a na tom to stavíme. Trenér Beneš ctí taktiku, že když nedostaneme gól, tak nemůžeme prohrát a kluci vždy jeden minimálně dát musí, pak jsou z toho matematicky tři body (smích)
O čem svědčí to, že dokážete zvládat takto vyrovnané zápasy?
Řekl bych, že se začíná projevovat zkušenost mančaftu, všichni stárneme a každý už má něco odkopáno, tým je dlouho pospolu a určitě nám pomohla minulá sezóna, která pro nás skončila sice hořce, ale dala nám spoustu zkušeností, z kterých nyní můžeme čerpat. Taky rozhodně síla kabiny, každý si chce přece po utkání zařvat.
Jaký z dosavadních duelů byl pro vás dosud nejtěžší?
Zatím žádné utkání nebylo jednoduché, nicméně z mého pohledu utkání v Blatné bylo nejobtížnější. Domácí mají v týmu mladou krev a ty nám tam na lajně dělali těžký vítr.
Ve Čkyni jste začínal s fotbalem, nebylo někdy ve hře, že byste se tam i vrátil do dospělého fotbalu? Předpokládám, že tam stále máte známé a kamarády?
Musím říct že ne. Možností změnit dres bylo dost, ale vždy jsem se rozhodl zůstat ve Strunkovicích. Kamarády ve Čkyni mám, ale hlavně rodinu, takže když se objevím ve Čkyni, tak je to hlavně za taťkou a mamkou, jsou to legendy.
V posledním kole jste se proti sobě postavili s Drnkem ze Čkyně, který má také výbornou formu. Které brankáře vy osobně považujete za nejkvalitnější v I.A třídě?
Drny nám chytil tři tutové branky, chytal výborně. Čkyni na brankařském postu rozhodně bota tlačit nemusí. Za mě Drny a Hoty z Plané.
Zatím co vy jste obdržel dvě branky, třeba gólman Dvořiště už inkasoval osmnáctkrát. Co byste mu vzkázal?
Ať dojde za vedením a koupí mu nový stopery, nicméně je potřeba říct, že Hovorka a Dvořák jsou neprodejný. Tak bych hledal jiný řešení, aktuální rukavice nechat už jen na dřevo na zahradu a pořídit nové, nebo upustit páru a vzít obrannou řadu ke kuličce a tam si to vyříkat.
Na posledním zápase vám fotograf Jan Škrle udělal zajímavou momentku s rozpřaženýma rukama, kterou čtenáři najdou u tohoto rozhovoru. Můžete vysvětlit, co to mělo být za zákrok?
Pan Škrle je profík v oboru, tyhle momentky má na tuty. Rád bych vám to řekl, ale sám nevím. Zřejmě sem chtěl upoutat fotografa, aby mě cvaknul a mohl jsem si rozšířit svou fotbalovou galerii.
Jak by Strunkovicím slušel krajský přebor?
Slušel by jim moc, lidé ve Strunkovicích by si KP zasloužili.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.