ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Chtěl bych si zahrát v jednom týmu s Pavlem Nedvědem říká Radek Kubánek

Tentokrát jsme vyzpovídali Radka Kubánka z Hradce nad Moravicí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den pane Kubánek. Gratuluji Vám k výhře v hlasování o hráče kola. Co na to říkáte?
Dobrý den i Vám. Za gratulaci děkuji. Taková anketa jistě velmi potěší, ovšem mnohem větší radost mám z vítězství a 3 bodů do tabulky. Sice jsem zvítězil, ale hráčem kola je zcela jistě Tomáš Krejsa, dal 4 góly, gól vsítí prakticky v každém zápase a hraje v neskutečné formě. První místo tedy patří jednoznačně mu, mě však nesmírně těší, že mě při hlasování podpořila má rodina a kolegové a kolegyně z práce. Toho si nesmírně vážím a v mém věku je takováto anketa neskutečná morální podpora, která mě žene kupředu. Touto cestou bych chtěl všem moc poděkovat za jejich hlasy. Taky Aleši Karešovi, gólmanu Jakartovic, který skončil třetí, bych chtěl popřát mnoho sportovních úspěchů a vychytaných nul.
Bude Vás to něco stát v kabině?
Určitě ano, Cpt. Morgan už se chladí na ledu.
Věděl jste o své nominaci?
O nominaci jsem věděl, protože jsem pravidelným návštěvníkem Vašich stránek. Moc jsem však nepočítal, že budu nominován do sestavy kola, natož, že nasbírám nějaké hlasy. Když jsem však byl už nominován, bral jsem to jako takovou malou výzvu a jak jsem již uvedl, rodina, kamarádi a kolegové z práce hlasovali velmi zodpovědně.
Sledujete náš web fotbalunas.cz?
Váš web sleduji již od loňského roku, tehdy jsem psal ještě za TJ Sokol Skřipov i nějaké reporty ze zápasů. Poté však nějak spolupráce s redaktorem přestala fungovat. Momentálně web sleduji pravidelně, líbí se mi krátké reporty, hodnocení trenérů, statistiky, člověk zde najde dokonalý přehled o prakticky o všech soutěžích. Nevidím přesně do zákulisí tohoto projektu, ale myslím si, že pokud bude kolem tohoto webu fungovat skupina fotbalových nadšenců, má tento projekt velmi slibnou budoucnost a přeji Vám, aby se vše vydařilo.
Jak hodnotíte poslední zápas s Chlebičovem? Podle skóre to vypadalo na jasnou záležitost.
V Chlebičově jsme měli jasný cíl a tím byly tři body. Chlebičovu se po přestupu do Okresního přeboru příliš nedaří a proto jsme si chtěli taky vylepšit skóre, zejména po výprasku od Litultovic. První poločas nám vyšel a domácí jsme nepustili téměř k ničemu. V druhém poločase jsme dali rychlý gól, ale pak jsme tzv. vypnuli motory a soupeř náš krátkodobý výpadek ihned ztrestal gólem. Poté byl chvíli nějaký čas Chlebičov mnohem fotbalovější, ale žádnou 100% šanci si nevytvořil. Naopak ještě více otevřeli hru a my pak přidali další góly. Vyhráli jsme sice poměrně vysoko, ale mohli jsme nasázet mnohem více gólů. Nemohoucnost vstřelit branku je však zatím pro nás jedno velké tabu. Věřím však, že se to brzo prolomí, budeme snadno góly sázet a vzadu minimálně inkasovat.
Jak vy sám hodnotíte svůj výkon v tomto zápasu?
? V Chlebičově jsme hráli na umělé trávě, kde je menší hřiště. Vzhledem k tomu, že již nepatřím k nejmladším a nejrychlejším hráčům, takové typy hřišť mám rád. Snažím se hrát pozičně a při vybojovaném míči hrát balón do nohy. Nic extra jsem nepředvedl, jo vlastně jsem asi v prvním poločase vykopl útočníkovi balon v jasné střelecké pozici, ale ani jsem toho podle mě příliš nezkazil. Důležitý byl výkon celého týmu a střelecká kanonáda Krejzyho. Když dáte dva rychlé góly, zápas pak vypadá úplně jinak.
Co očekáváte od domácího zápasu se Stěbořicemi? Oběma soupeřům se zatím nedaří podle jejich představ, takže lze očekávat těžký souboj.
O víkendu prý hlásí škaredé počasí, což je velmi škoda, protože se podle mě bude jednat o velmi divácky atraktivní zápas. Stěbořice jsem považoval za postupového kandidáta do I. B, ovšem jak jste sám uvedl, moc se jim zatím nedaří. Potřebují body stejně jako my. My však hrajeme doma, máme sice velkou marodku, ale doufám, že v neděli budou všichni 100% připraveni. Pevně věřím v naše vítězství a body zůstanou na Hradci.
Kam sahají ambice Hradce nad Moravicí? Díky problémům v koncovce se zatím potácíte ve spodní části tabulky.
Snad každé mužstvo okresního přeboru sní o vyšší soutěži. Na Hradci je výborná parta kluků, průměrný věk je snad 22 let a navyšuji ho asi jen já :). Je tady neuvěřitelná fotbalová základna a perspektiva do budoucna. Někdy však chybí klid, rozvaha, zkušenost a přesná koncovka. Pokud se tým však ještě doplní, může do dvou let svojí sílu s přehledem demonstrovat v I. B třídě, možná ještě výše.
V létě jste přestoupil ze Skřipova do Hradce. Sledujete výkony svého bývalého týmu, a co zatím říkáte na nelichotivé postavení Skřipova v tabulce?
Když mám volno a nekříží se nám zápasy, snažím se stihnout každý domácí zápas Skřipova. Zatím se jim také nedaří střílet branky, ale herně si nevedou špatně. Kdyby teď proti Vítkovu v prvních 5 minutách proměnili dvě tutovky, asi by 3 body zůstaly doma. Věřím, že Skřipov se rozjede a zůstane někde uprostřed III. B třídy. Nedovedu si představit, že by Skřipov spadl do IV. B, jsou tam výborní hráči, kteří mají daleko navíc. Věřím ve skřipovský úspěch.
V kolika letech jste začal hrát fotbal?
Fotbal hraji asi od mala. Asi v 6 letech mě už táta brával do tělocvičny a na hřiště.
A proč jste si vybral právě fotbal?
Největší podíl na tom má můj otec. Byl sám mnohaletým fotbalistou tzv. staré skřipovské gardy a tak nějak se mé dětství točilo jenom kolem fotbalu. Na druhou stranu jiné možnosti jsme jako děti ani neměli. Nebyly tablety, PC, chytré telefony. Pořád jsme prostě s kluky hráli fotbal. V dnešní době to zní až nemožně, že?
Na jakém postu se Vám hraje nejlépe?
Na Hradci mě trenér Čenda (René Černohorský) využívá na stoperovi. Nejlépe se však cítím na předstoperovi nebo defenzivním středním záložníkovi. Každopádně když dostanu příležitost, chci podat dobrý výkon kdekoliv a pomoci týmu k výhře.
Popište nám Vaši fotbalovou kariéru.
Jako mladší žák jsem hrál za Skřipov a vedl nás Vojta Binar. Tehdy však ještě snad ani neexistovala nějaká registrovaná soutěž. Poté jsme již za starší žáky pod koučováním Jiřího Víchy hráli pod TJ Sokol Skřipov. Poslední sezónu starších žáků jsem odehrál na Hradci pod vedením Zbyňka Ellera a poté trávil nějaký čas v hradeckém dorostu s Rosťou Poláčkem. Pak však přišly zdravotní problémy a chvíli šel fotbal stranou. Asi v 17 jsem se vrátil do Skřipova a od druhého zápasu jsem byl do konce loňské sezóny pravidelně v základní sestavě. Se Skřipovem jsme se vybojovali do Okresního přeboru, což bylo pro celou vesnici velkým úspěchem. Pak došlo v celém klubu k řadě změn, které přinesly různé negativní důsledky a také pád zpět do III. B třídy. Okresní přebor je však daleko fotbalovější soutěž a moc jsem snil ještě o tom alespoň jednu sezonu odehrát. Když mě Čenda oslovil, že by měl o mě zájem, okamžitě jsem měl v hlavě jasno. Vedení obou klubů se mezi sebou domluvilo a hold již kopu za Hradec. Čendovi bych chtěl touto cestou poděkovat za důvěru, kterou do mě na stará kolena vložil.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
V.I.P zóna, stadion AC Sparty Praha - Letná a soupeř Bilbao. Vyprodaný stadion, skvělá atmosféra, kterou podpořilo 2000 fanoušků španělského klubu.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový tým?
Sparta Praha. To je pro mě srdeční záležitost. Díky tomu jsem tady všude velmi populární a hned mám spoustu kamarádů :-D
Se kterým fotbalistou si chcete zahrát v jednom týmu?
Kdybych někdy měl tu možnost, tak bych chtěl být po boku Pavla Nedvěda. Tohoto fotbalistu beru jako největší osobnost Českého fotbalu. Grande Paolo!
Který sport Vás baví kromě fotbalu?
Baví mě prakticky všechny sporty, jezdím na kole, běhám, v létě hraji tenis, v zimě badminton, běžky atd.
Jak trávíte svůj volný čas?
Fotbalem nebo jiným sportem.
Díky za rozhovor. Přeji Vám mnoho štěstí jak v osobním, tak ve fotbalovém životě.
Já děkuji Vám a ať se Vám ve všem daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.