Jakub Melichar (SK Starý Mateřov):"Vousáči jsou v kabině Mateřova v menšině, ale blíží se Movember..."

Jakub Melichar (SK Starý Mateřov) se stal hráčem 6.kola Okresního přeboru Pardubice. "Mateřovský Messi" umí kromě fotbalu i crossminton, ve kterém byl úspěšným reprezentantem ČR. O svém vítězství v anketě o Hráče kola říká, že je jen zástupcem všech nedělních bojovníků, kteří přivezli cenné tři body z Chvojence.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kudy vedla, Jakube, prozatím Vaše fotbalová cesta? Vím, že jste hrál za SK Mikulovice. Proč jste přestoupil do Mateřova?
Do míče jsem kopal už předtím, než jsem začal vůbec chodit. Ale můj první trénink jsem absolvoval, když mi byly 4 roky na fotbalovém hřišti, kde nově stojí CFIG arena. Hrál jsem za FK Pardubice až do kategorie U14, kde jsem s fotbalem skončil ze zdravotních důvodů, kvůli kterým jsem toho hodně zameškal a na mém výkonu to bohužel bylo znát. K fotbalu jsem se vrátil v roce 2018 po MS v Rusku. Zvedl jsem telefon a zavolal do Mikulovic, jestli bych mohl přijít na trénink. V Mikulovicích se mě ujal Milan Papoušek, kterému bych chtěl poděkovat za příležitost a za pro mě dosavadně nejzábavnější fotbalové období. Mé díky samozřejmě putuje i klukům co se mnou kopali v dorostu, byla to fakt super jízda. A k důvodu, proč jsem odešel, řeknu jen to, že to bylo těžké rozhodnutí.
Bude Vám brzy 22 let. Máte nějaký výkonnostní cíl nebo sen?
Co se týče fotbalu, tak chci být co největším přínosem pro tým. To je můj cíl a sen. Jinak žádné vyhlídky vyšší soutěže nemám. Fotbal je pro mě koníčkem, který hraji, protože mě baví a potkám se super lidmi. Spíše se soustředím na osobní život a pracovní kariéru.
Za béčko Mateřova chytáte v bráně, zatímco v áčku kopete zálohu. Co je Vám bližší a kdy Vás uvidíme v brance v okresu?
Bližší mi určitě je záloha. Většinu své fotbalové kariéry jsem hrál právě zálohu a to střed. V Mateřově jsem si snad už odehrál každý post. Od brankaře až po hrot. V brance okresu jste mě mohli vidět jednou nebo dvakrát asi 2 sezóny nazpátek, když se nám zranil gólman. Co se týče béčka tam jsem přenechal pozici brankáře mému otci. Jemu patří obrovské díky za jeho podporu. Nepamatuju si, že by někdy vynechal jakýkoliv můj zápas. Já se mu to teď snažím oplácet tím, že jezdím a hraji s ním za náš B tým.
Jak hodnotíte start svého klubu do letošního ročníku Okresního přeboru Pardubice?
Ne vždy jste nahoře. Vždycky přijde období, kdy se nedaří a věci nejdou podle plánu, jak v osobním životě, tak ve fotbale. Důležité je zatnout zuby a od toho dna se odrazit. Přesně to jsem na klucích v neděli viděl. Já jsem tu jen zástupce všech těch nedělních bojovníků. Hráč kola byl do jednoho každý z nich.
Vizáží připomínáte Messiho. Je to Váš fotbalový vzor? Vaši tvář zároveň zdobí plnovous. Nosí ho nebo se chystá nosit ještě někdo další v kabině Mateřova?
Messiho mám samozřejmě rád, to co dokáže na hřišti je k nevíře. Ale můj vzor byl vždy Frank Lampard. Co se týče plnovousu pár kluků má, ale jsme menšina, ale blíží se nám Movember tak uvidíme jestli někdo překvapí.
Kromě fotbalu umíte dost dobře i crossminton. Popište nám tento méně známý sport a jakých úspěchů jste v něm dosáhl?
Hraje se na půlce tenisového kurtu ze čtverce do čtverce bez sítě, rakety jsou podobné těm na squash a odpaluje se košíček (speeder), který je menší a těžší než ten badmintonový. Z hlediska úspěchů jsem byl českým reprezentantem. Byl jsem několikanásobným mistrem ČR, stříbrná medaile na mistrovství Evropy ve Francii, 2x bronzová medaile na mistrovství světa v Norsku a Polsku a chvíli na 1. a 2. místě ve světovém žebříčku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.