Mentalita místních lidí v podobě fotbalového fanatismu dokazuje, že anglický fotbal je prostě zážitek, tvrdí po návratu z Anglie Jan Holík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Jan Holík. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas s Košutkou jste si i přes už třígólové vedení hodně zkomplikovali. Jak jsi viděl zápas a nakonec i dramatický závěr?
Věděli jsme, že utkání nebude jednoduché vyhrát, protože Košutka hraje velmi dobře. Překvapilo mě, že jsme celkem brzo vedli 2:0 a jednoduše dostali zápas pod kontrolu. Pak přišlo uspokojení a soupeř se začínal herně zvedat. Popravdě jsem ani nevěděl, že jsme zvítězili jen o gól.
Jaké jsou vzhledem k širokému kádru áčka cíle béčka v následující sezoně? Jde hlavně o rozehrání hráčů nebo se mluví i o vyšších příčkách než v minulém roce?
Vzhledem k tomu, že nás z A týmu bude chodit za B tým asi celkem dost, je určitě v plánu soutěž vyhrát. Myslím, že jakékoliv jiné umístění bude zklamání. Všechno se ale může rychle změnit, když přijdou nějaká zranění nebo prostě jen soupeř, který bude chtít postup víc než my.
Béčko od jarní sezony vede tvůj táta. Jak se mu podle tebe vede a má na tebe při zápasech třeba více požadavků než na ostatní?
Jelikož ve stálém kádru béčka skoro žádní hráči nejsou, vede tým pouze při zápasech. I tak se mu zatím výsledkově daří a vzhledem k předchozím dlouholetým zkušenostem s trénováním to není žádný problém. Co se týče nároků na mě, byly vždycky vyšší a kdyby se mi v zápase nedařilo, okamžitě mě vystřídá.
Nedávno jsi dokončil inženýrské studium na ČVUT. O jaký obor šlo a už jsi vytvořil nějaké zajímavé návrhy v oboru, které by stály za zmínku?
Ano, před dvěma měsíci jsem dostudoval obor Architektura a stavitelství na fakultě stavební ČVUT, kde jsem strávil šest let. V oboru už nějakou dobu pracuju, zatím se jedná primárně o návrhy rodinných domů a menších staveb občanské vybavenosti. Postupně se portfolio staveb bude rozrůstat.
Mimo jiné organizuješ Strahovskou ligu v malém fotbale. Představ nám tvoje funkce v ní a trochu soutěž jako celek.
Jedná se primárně o studentskou fotbalovou soutěž organizovanou pod ČVUT v Praze a v říjnu odstartujeme již 57. ročník (jeden ročník odpovídá jednomu studentskému semestru). Soutěž hrají přímo studenti nebo již bývalí studenti ČVUT i jiných vysokých škol v Praze a okolí. Najdou se zde hráči od amatérů až po hráče z divizí či ČFL - párkrát se objeví i velmi známí hráči, v posledních letech například Dočkal, Jarolím nebo Poznar. Máme momentálně 4 mužské ligy s kapacitou 128 týmů a 2 ženské ligy s kapacitou 16 týmů. Já hraju za tým aktuálně působící v 1. mužské lize a mimo jiné, jak bylo zmíněno, celou soutěž spolu s pár dalšími lidmi organizuju.
V současnosti jsi v Anglii, jaký je účel tvé cesty?
Právě jsem se vrátil a účelem cesty bylo navštívit utkání Premier League mezi Chelsea a Lutonem. Atmosféra na stadionu byla fantastická a mentalita místních lidí v podobě fotbalového fanatismu dokazuje, že anglický fotbal je prostě zážitek.
Na závěr nějaké aktivity nebo činnosti, které tu nebyly zmíněné a rád je ve zbývajícím volném čase absolvuješ?
Ze sportů je to mix všeho, ale nejradši hraju hokej, tenis a squash. Hodně cestuju a s tím je spojena i moje další záliba v podobě fotografování a grafického designu. Baví mě například vařit, ale někdy to nedopadá úplně podle představ.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.