Jakub Hyxa (SK - 1.FC Mikulovice): "Véna je nejrychlejším stoperem v okrese!"

Jakub Hyxa (SK - 1.FC Mikulovice) se stal hráčem 3.kola Okresního přeboru Pardubice. Vášnivý rybář je na levé straně nepostradatelnou součástí výborně seřízeného obranného stroje Mikulovic. Na své defenzivní parťáky nedá dopustit a má pro ně pochvalná slova uznání. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Přibližte nám Jakube svoji fotbalovou kariéru.
Začínal jsem na "Ďolíčku" v MFK Pardubice, prošel jsem několik kategorií a pak se přesunul na Teslu Pardubice, kde jsem působil až do dorostu. Poté jsem si chtěl dát od fotbalu pauzu, jelikož jsem i vášnivý rybář, nechal jsem se ale ukecat do Mikulovic, kde jsem si chodil sednout do áčka (1.B třída). Pak jsem se na chvíli vrátil na Teslu, kde jsme ve starším dorostu obnovili starou partu. Na toto období mám krásné vzpomínky. Pak už jsem natrvalo zakotvil v Mikulovicích, kde už to dokopu.
Jaká nálada panuje v týmu po vydařeném vstupu do soutěže?
Nálada je určitě pozitivní, jelikož bodové hody jsme nechávali vždy až na jaro. Vidím chuť trénovat u kluků i mladších, to zvedá celý tým!
Obrana Mikulovic působí jako dobře seřízené švýcarské hodinky. Zajímalo by mě, jak přímo Vy vidíte své defenzivní parťáky včetně gólmana.
Děkujeme za lichotku, snad to zůstane co nejdéle. Začnu u gólmana, v současné chvíli chytá Ťéša (Ondřej Těšínský), což je kvalitní brankář, který by se neztratil ani ve vyšší soutěži. Máme ale dva kvalitní gólmany, kteří umí dobře nohama. Tím pádem jeden z nich může hrát v poli a teď je to Červ (Filip Červenka). Stoper Véna (Jiří Vencl) - myslím, že rychlejší stoper v okrese není. Bez něj by naše obrana nefungovala jako ty švýcarské hodinky. Předstoper Brky (Lukáš Křivka) odvádí 100% černé práce - osobní souboje, hlavičky. Také velký klid na balonu. Pravý bek Macek (Václav Novotný) - známe se z dorostu a role beka mu svědčí. Nesmí ho ale bolet srdce.
Jste spíše ofenzivně laděný bek nebo Vás na konci gólové akce jako s Ostřešany spatříme výjimečně?
Od doby, co nám vypadl levý bek, jsem se ze zálohy stáhl na tuto pozici. Takže se ode mě čeká, že někdy Novase (Petr Nováček) pošetřím a zaběhnu místo něj.
Váš předseda pan Papoušek je známý svými trefnými hláškami. S Ostřešany od něj zaznělo: "Kubo, na levé obraně se končí. Já tam taky končil." Co by jste mu na to řekl?
Beru to pozitivně, hrajeme to pro radost a udělat si žízeň.
Co je Vaším největším koníčkem a co Vám přináší?
Největší radostí je moje malá tříletá dcerka Sofinka a rodina, která mi tenhle kolotoč trpí, za což jim děkuju. Doteď to bylo rybaření, chytám stejně dlouho jako hraju fotbal. Tam u vody člověk vypne a užívá si klid a relax s přáteli.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.