ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 26.kolo Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Rozhovor nám poskytl David Hertel ze Žimrovic. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Jak jste byl spokojen se svým sobotním výkonem, a co vám chybělo ke stoprocentní spokojenosti?
Dík za gratulaci. No vzhledem k tomu, že v každém zápase krom těch vstřelených gólů ještě pár šancí navíc spálím, tak ke spokojenosti asi bude pokaždé chybět ta větší produktivita.
Co výkon celého týmu, s ním byla spokojenost?
Ale jo… I když já mám rád útočný fotbal, nahoru dolů a občas mi přijde, že to zbytečně hrajeme moc opatrně, žádná přímočarost. Ale chápu, že já dozadu moc nepomáhám, tak to nechtějí hnát pokaždé za každou cenu dopředu a chtějí spočnout. (smích)
S jakou taktikou jste šli proti Štítině, a zaskočil vás na hřišti soupeř něčím?
S žádnou. V podstatě proti žádnému týmu žádná taktika není. Vždy se čeká hlavně na to, v jakém počtu a složení se na ten zápas sejdeme a podle toho se nějak ta hra odvíjí.
Který hráč soupeře vám dělal největší problémy?
Asi žádný. Přijeli v docela omezeném počtu a byli docela neškodní… za celý zápas měli snad 1-2 šance co si tak vybavuju.
Štítinu jste porazili o šest branek? Opravdu to byl tak jednoznačný zápas, a který okamžik považujete a zlomový?
Právě že ani ne. I když to vypadá, že to muselo byt úplně jednoznačné, tak to zas tak úplně nebylo. Zlomovým okamžikem asi bylo, jak jeden z jejich hráčů v jasné šanci překopl z malého vápna branku, a my za pár minut dali na 3:0.
Popište tři branky, které jste vstřelil?
První gól byl, kdy jsem dostal dobrou průnikovou přihrávku mezi stopery a cca z hranice penalty jen obstřelil vyběhnuvšího gólmana. Druhý z penalty, na které si letos docela věřím a s klidem je proměňuju. No a třetí byl po zmatcích kolem jejich šestnáctky, kde jsem si vzal balon a zakončil pod břevno.
Letos jste vsítil v zápase proti Budišovu i šest branek. Povedl se vám někdy podobný kousek?
Ne tohle bylo poprvé. Už jsem měl pár čtyř gólových zápasů, jeden tuším pěti gólový, ale šesti v jednom zápase jsem dal prvně.
Začátek jara vám moc střelecky nevycházel, čím to bylo? A kde se to nakonec všechno zlomilo?
To netuším, každopádně vím, že v každém zápase jsem snad ve 2-3 dobrých střeleckých situacích, ale občas proměním, občas zazdím… Vlastně, krom zápasu se Stěbořicemi, tam mě vygumovali, a neměl jsem tam skoro nic. Asi jsem se chytl s těmi slabšími soupeři, kde těch šancí bylo víc a já to proměňoval.
Zatím jste vstřelil 31 branek za sezónu? Je to váš rekord, nebo jste už někdy vsítil více branek?
Určitě je to rekord, ani v žácích jsem tolik nikdy nedal. Na druhou stranu jsem do nějakých 24 let možná hrál pořád na kraji zálohy, což mě dost omezovalo v mých střeleckých choutkách. (smích)
Žimrovice jsou zatím na čtvrtém místě. Jste s tímto spokojen? Nebo, kde myslíte, že jste ztratili zbytečné body?
Já spokojen jsem. Věděl jsem, že po pádu z 1. B to nebude lehké hrát zase nahoře, takže na první takovou nováčkovskou sezonu je to docela dobré. Plno zbytečných bodů se ztratilo na podzim… Ať už se ty zápasy prohrály nebo se jen remizovaly, když jsme například vedli v zapase i o 2-3 branky.
Jako jediný „novic“ okresního přeboru jste se pohybovali nahoře. Čím si to vysvětlujete a co vás v této soutěži překvapilo a co zaskočilo?
No vysvětluju si to tím, že vlastně jsme hráli se stejnou sestavou co minulý rok jak se padalo + přišli 3 další hráči, takže se v podstatě ještě ten tým posílil, než oslabil. A nezaskočilo mě asi nic, od týmu od kterých jsem očekával kvalitu, tak tam ta kvalita byla. Jediné velké minus je většinou absence pomezních na zápasech, ale s tím se muselo počítat, protože rozhodčí nejsou.
Loni jste spadli, čím se podle vás 1. B a okres liší? A plánují Žimrovice v brzké budoucnosti návrat do vyšších sfér?
Kvalitativní rozdíl mezi těmi soutěži určitě je, ale ne zas tak velký, vždycky je to o těch tymem co hrají na špici, že jsou o krok před ostatníma, ale řekl bych že tymy z druhé poloviny 1. B a vrchní poloviny okresu jsou kvalitativně stejné. Největší plus na okresu vidím ve vzdálenosti jednotlivých týmů. Je fajn jezdit jen tady po Opavsku a ne někam daleko na Krnovsko, Bruntálsko apod.
Co budete dělat v letní přestávce a jakou přípravu plánujete?
To zatím nevím. Vzhledem k tomu že dělám ve Vězeňské službě a pořádně nevím, jaké šichty budu mít tak těžko něco plánovat. Každopádně nějakou dovolenou bych rád stihl a díky tomu, že krom fotbalu dělám i jiné sporty, tak určitě budu skvěle připraven i na další sezónu. (smích)
Co vy sám, nedostal jste po úspěšné sezóně přestupové laso do vyšší soutěže? Nebo zůstanete věrný současnému týmu?
Těžko říct. Tohle většinou začínám řešit až po sezóně. Každoročně se mi ozývají ty samé týmy, ale zatím jsem zůstával pořád věrný Žimrovicím. Každopádně, pokud by mi přišla nějaká zajímavá nabídka, a dávalo by mi to smysl, určitě bych o tom uvažoval.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.