Harry Potter odpustí, ale pravý chytač je jen jeden. Hraje za Brušperk, jeho zlatonkou je fotbalový míč a učarovala mu Barcelona

K rozhovoru svolila hvězda posledního ligového kola Městského přeboru v Ostravě, pozvolna se vybrušující brušperský diamant mezi třemi tyčemi a v případě potřeby či nouze také v poli. Respondentem je David Bejoch.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, předem Ti chci pogratulovat k vítězství v naší anketě o Hráče kola. Předem Ti moc děkuji za poskytnuté odpovědi. Vážím si, že sis udělal čas. Jsi fotbalový obojživelník. Hraješ v bráně, ale můžeme tě vidět i nasazeného v poli, typicky v ofenzivě. Kde tě to baví více?
Ahoj, chtěl bych poděkovat za zvolení, občas si odskočím do pole, jak u mužů tak i u dorostu kde budu končit.. baví mě to více v bráně, ale rád to pohecuji i v poli.
Co bylo v tvém případě Dříve? Pomyslná brankářská „slepice“, nebo běhající „vejce“? Rozuměj, jsi vychován původně jako gólman, nebo jako klasický hráč?
Začal jsem jako hráč, až jednou v přípravce kvůli zranění našeho gólmana jsem zaskočil a také tam zůstal.
Jak dlouho hraješ v Brušperku?
No abych pravdu řekl, musel jsem počítat a už je to nějakých 13-14 let.
Proč tě nemůžeme vídat více v A-týmu? Přece jen jsi k vidění v základní sestavě rezervy klubu.
Momentálně to byla spíš otázka záchrany Krajského přeboru, vzhledem k mému vytížení u tří družstev, kdy jsem za víkend stihl v sobotu za “Áčko”, v neděli ráno jsem si střihl dorost a po zápase ještě “Béčko”, tak chytal můj dobrý kamarád a taký konkurent Sztefka, ale samozřejmě věřím, že se do brány v áčku dostanu více…je to můj cíl!
Je pro tebe odmalička sport číslo 1?
Určitě, když mi odpadne trénink, tak jsem zoufalý, že se budu nudit.
Kde se vidíš v příštím ročníku? Chtěl bys ještě pokračovat v nynějším klubu?
Vypadá to, že budu pokračovat v Brušperku, sice nějaké nabídky byly, nicméně když jsem viděl zájem i od lidí z Brušperku, tak jsem se rozhodl zůstat, ale kdo ví třeba přijde neodolatelné laso (smích).
Jaký je tvůj vzor v rámci mužstva a co na něm obdivuješ?
Těch kluků v “béčku” kteří hráli někde výše je víc, takže i k nim více vzhlížím, třeba takový Radek Polášek nebo David Cigánek, jsem rád, že jsou v “béčku” a můžu se od nich učit fotbalovosti… ale ať to není jen o nich tak jsem rád i za Vojtu Šimona, který v mladém věku stejně jako já byl v Áčku a nyní se tam znovu objevuje, takže s ním se dost bavím.
Jak prozatím hodnotíš současnou sezónu? Na jaře se vám jako mužstvu na rozdíl od hlavního týmu docela výsledkově daří. Čím si vysvětluješ výkonnostní progres tvého celku v jarní části?
U obou mužských týmů to nebylo dobré, “béčko” to zlomilo dřív, což se přeměnilo ve vítěznou mentalitu a hlad po vítězství, s “áčkem” se to bohužel táhne stále, ale všichni věříme, že to ještě dokážeme zlomit a urvat nějaké body pro naše psychické zdraví..
Ke kolika zápasům jsi už letos nastoupil a kolik branek jsi vstřelil?
Jak už jsem říkal, hraju za tři týmy, takže ta porce je skutečně velká, ale pokud bychom se bavili o zápasech, kdy jsem si odskočil do pole, tak to byly asi dva za “béčko” a dva nebo tři za dorostence. V “béčku” se mi kluci smáli, že jsem dřevák (smích), tak jsem radši gólynedával, ale rozdával jsem radost v podobě gólových přihrávek.. za dorost jsem 1 gól vstřelil.
Blíží se konec sezóny, s jakým konečným místem byste byli spokojeni?
Jelikož jsme porazili Slovan a Polanka nevyhrála, tak jsme si pojistili konečné 8. místo, ale myslím si, že kdyby sezóna pokračovala ještě déle, tak bychom útočili určitě na vyšší příčky, bohužel nevyšel nám začátek jara.
Jakému povolání se věnuješ v civilním životě?
Stále studuji, konkrétně elektroenergetiku.
Odpočíváš spíše pasivně, nebo dobíjíš baterky nějakou další sportovní aktivitou, u které můžeš vypnout hlavu?
Abych se přiznal, tak běhat sám moc nemusím, takže se radši projedu někde dál na kole, každopádně si vypnu hlavu spíše dalším sportem.
Jak se odreaguješ od fotbalu, když zrovna nehraješ mistrovský zápas nebo nejsi na tréninkové jednotce?
Rád si zajdu na hokej, fandím Vítkovicím, je to pro mě srdcová záležitost.. Rád si zajdu na hokej, fandím Vítkovicím, je to pro mě srdcová záležitost..
Pověz nám pro lepší představu našich čtenářů, jste nějakým způsobem za své zápasy honorování, nebo jste ryze amatérský sportovní oddíl? A Jsou v tomto ohledu markantnější rozdíly u A mužstva a u „béčka“?
Tuhle otázku bych asi moc nerozebíral, nějaké peníze za to jsou, ale asi by mě to neuživilo, každopádně je moc hezké dělat něco co tě baví a ještě za to být finančně odměněn.
Co podle tebe chybí vašemu týmu, aby se stal ještě lepším, aby atakoval nejpřednější příčky soutěže?
Myslím si, že kdyby nás chodilo více na tréninky, tak můžou být tréninky kvalitnější a to se potom přenáší do zápasu.. zkrátka by bylo asi potřeba, aby se to bralo vážněji..
Kde se vidíš v příštím ročníku? Chtěl bys ještě pokračovat v nynějším klubu?
Vypadá to, že budu pokračovat v Brušperku, sice nějaké nabídky byly, nicméně když jsem viděl zájem i od lidí z Brušperku, tak jsem se rozhodl zůstat, ale kdo ví třeba přijde neodolatelné laso (smích).
Který klub v nejvyšší české lize máš nejraději?
Pro mě to je Baník Ostrava.
Máš v osobním životě nějakou slabost, které většinou podlehneš?
Asi že rád utrácím, když se mi něco líbí tak to chci mít, ale zase v rozumných mezích.
Utrácíš raději za elektroniku, nebo oblečení?
Záleží, co zrovna potřebuju, takže tak podobně za obojí.
Jaký je tým tvého srdce?
Katalánský klub, FC Barcelona.
Blíží se léto a teploty jdou nezadržitelně nahoru? Hraje se ti jako fotbalistovi v tomto ročním období komfortně? Jaký měsíc je pro hraní fotbalu nejlepší?
Vzhledem k tomu, že jsem brankář a trávník bývá tvrdší, nosím více oblečení, takže je mi příliš horko, nejraději mám déšť na fotbal, pokud se bavíme o ročním období na fotbal, tak to bude buď podzim, nebo zima.
Jaký zápas bys chtěl vidět na vlastní oči, jaký stadion bys chtěl pro jeho genius loci jednou navštívit?
Sen jsem si splnil, byl jsem na Barcelonu v Lize Mistrů, takže mám splněno, nicméně třeba SanSiro (slavný stadion, na kterém hrají své zápasy oba milánské velkokluby, jak AC, tak Inter, pozn.red.) by za návštěvu určitě stálo.
Čím si vysvětluješ ústup ze slávy českého fotbalu v mezinárodním měřítku v posledních deseti letech?
To je asi otázka jakým směrem chce český fotbal jít a zda nám stačí být ve světě nepříliš výrazní, anebo se něco změní, bohužel momentálně nejsou v Česku podmínky jako v jiných zemích, které jsou špičkou na fotbalové mapě.
Jakých povahových vlastností si nejvíce ceníš na lidech?
Pro mě jakožto člověka, který se stále směje, je nejdůležitější smysl pro humor, takže bych řekl, že určitě toto.
Máš nějakou zaručenou fintu, jak spolehlivě překonat brankáře?
Tuto otázku bych si nechal pro sebe, vzhledem k tomu, že jsem v bráně, tak nechci ať se to obrátí proti mně.
Máš nějaký rituál, kterým slavíš vstřelení branky svého týmu?
Asi nemám, rád si zakřičím, ale pokud je to třeba asistence až z brány, jsem schopný přeběhnout celé hřiště za střelcem gólu..
Preferuješ bydlení v domě, nebo by ti nevadilo žít na sídliště v panelovém domě? Je to pro tebe důležité téma?
Jsem zvyklý na rodinný dům, i když starost o něj je větší než v paneláku, ani tak bych neměnil.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.