ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 26.kolo Středočeský | 1.B třída sk. C, 2022-2023

Hráčem 26.kola se stává Marek Ramšák. O víkendu vstřelil dvě důležité branky na hřišti Ostré a výrazně tím pomohl Pátku k zisku třech bodů. Svými brankami táhne Pátek vzhůru tabulkou a tak se díky jeho brankám Pátek nachází na děleném čtvrtém místě s Jíkví. Není tak divu, že anketu o hráče kola ovládl na jaře už třikrát. Vy si teď můžete s Markem přečíst rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, další dvě branky na tvém kontě, tentokrát v zápase s Ostrou. Můžeš nám své branky popsat?
První branka přišla na začátku druhého poločasu. Bylo to po brejkové situaci, když Štok potáhl po levé straně míč a dal mi parádní „rohlík“ před bránu. Při druhé brance bych vypíchl asistenci kapitána Kohoutka, který se skvěle uvolnil ve vápně přes dva hráče a vybídl mě ke skórování. Já se uvolnil stahovačkou přes obránce a tváří v tvář brankáři se nemýlil.
Zápas jste rozhodli až v poslední minutě. Jaké utkání bylo z tvého pohledu?
Zápas proti Ostré byla nakopávaná. Nehrál se pohledný fotbal z obou stran. V tomhle zápase nám vázla výstavba hry od obránců. Bylo to dáno i tím, že se uskupily řady a několik hráčů nehrálo na svých postech. I ty nehezké zápasy se musí vyhrávat, když chceš hrát nahoře. Ano, vítězná branka padla po hlavičce Puka v 90, ale zápas jsme zaslouženě vyhráli. V zápase jsme pokaždé vedli. Soupeř pokaždé dotahoval a tahal za kratší provaz. V poslední minutě zápasu udeřil, když kosmeticky upravoval skóre na konečných 2:3. Soupeř má mladý běhavý tým, který nepatří do míst, kde se momentálně nachází.
Už jste na dělené čtvrté příčce a ztrácíte dva body na třetí místo. Pomýšleli jste před startem jarní části, že byste mohli skončit takhle vysoko?
Před startem jarní části sezóny byl cíl jít do každého zápasu s vítěznou mentalitou. Zápas od zápasu. Sbírat body a na nikoho se neohlížet. Primární cíl byla co nejdříve záchrana, protože první tři kola byli těžký soupeři (Velim, Vykáň, Městec venku). Těžké terény. Tým nebyl sehraný. Od Městce, kdy to byl tvrdý direkt se tým semkl. Několik lidí se uzdravilo a až na zápas s Vrdy, který netřeba komentovat se udělalo 18 bodů z 21 možných. S jídlem roste chuť (smích). Chceme jít zápas od zápasu a poprat se do posledních chvíle o co nejlepší umístění. Třetí místo je motivace!
Za posledních pět utkání jsi nasázel neuvěřitelných 11 branek. Jsi spokojený nebo jich mohlo být ještě více?
Jsem furt nespokojený. Chci dávat góly a vítězit. Nemám rád prohry. Mám na sebe velké nároky. Tým na mě spoléhá. V Pátku se cítím dobře. Je tady dobrá parta a trenér. Tým si sednul. Má formu. Dostáváme na jaře málo branek. Z toho ve výsledku těžím i já a padá mi to tam. Za to jsem rád, že mohu týmu pomoci. Gólů mohlo být více, ale to je minulost. Soustředím se na další šanci a tu budu chtít proměnit.
Hráčem kola jsi se stal jako první hráč potřetí. Stojí tě to něco do kasy?
Děkuji za toto ocenění. Vážím si toho! Poděkovat chci týmu TJ Pátek bez kterého by to nešlo a samozřejmě lidem za hlasy pro mě. Je to velká motivace do dalšího zápasu. Poděkování i deníku fotbalunas.cz, který mě nominoval. V sazebníku nic takového není (smích). Zrovna mi psal náš týmový pokladník, že něco musí vymyslet. Tak vám pěkně děkuji (smích).
Prozradíš čemu se věnuješ nebo co tě baví v soukromém životě? Navštěvuješ fotbal i jako divák?
V soukromém životě se věnuji práci a přítelkyni, rád cestuji. Ano, rád sleduji fotbal v televizi i naživo v blízkém okolí.
O víkendu jedete do Peček. Co od zápasu očekáváš? Věříš v posun na třetí pozici?
Čekám fotbal nahoru a dolů. Důrazný, plný osobních soubojů v duchu fair-play. Bude rozhodovat aktuální zdravotní stav mužstev. Domnívám se, že to bude zápas bohatý na góly před pěknou kulisou. Jdeme do zápasu s pokorou, ale chceme ho vyhrát a posunout se v tabulce výše. Koukáme jen na sebe. Motivace je pro nás jasná.
A něco na závěr?
Chtěl bych poděkovat za vaši práci, kterou děláte. Popularizujete a informujete o fotbale v kraji (asi jako náš pokladník a správce webů Mára Paclík). Lidí je málo a ještě méně s tím správným srdcem pro tyhle fotbaly. Přeji ať máte o čem psát a hodně čtenářů. Fotbalu zdar!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.