Je dobrý pocit, když člověk vyhraje, říká hráč kola Jiří Růžička

Hlízov. Nikterak velká vesnice na Kutnohorsku, která se může pyšnit výhercem v anketě o hráče kola. Jiří Růžička si totiž svými dvěma brankami vybojoval místo v sestavě kola a následně v diváckém hlasování obdržel valnou většinu hlasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Chtěl bych Vám nejprve pogratulovat. Jaký je to pocit?
Děkuji. Pocit je dobrý když člověk vyhraje, ale chtěl bych spíše poděkovat všem, co hlasovali pro mě. Právě díky jejich hlasům jsem zvítězil. Nebral bych to vítězství nějak osobně, fotbal je totiž kolektivní hra a je nás tam 11 hráčů, takže určitě si kluci zaslouží velký díky a jak jsem říkal, táhneme za jeden provaz.
Vyhrál jste nějaké takové individuální ocenění někdy před tímto?
Pokud vím za moji fotbalovou kariéru, tak tohle je moje premiéra.
Před zápasem s Poříčím nad Sázavou dle tabulkové pozice nejspíše většina favorizovala soupeře. Jak blízko bylo to vítězství?
Byl to favorit, ale co se týče nás, tak si myslím, že na jaře, i když máme problémy zdravotní, tak máme jiný styl hry a to si myslím, že nám sedí oproti podzimu. Proto také i s papírově silnějším týmem dokážeme hrát vyrovnaně. Sice nám ještě chybí trochu toho fotbalového štěstí, jak ve předu, tak i v zadu. Výhra byla hodně blízko, nebylo to poprvé v této sezóně. Ale tohle štve víc protože pokud vedeme s lídrem tabulky a ještě k tomu se mi podaří dat dva góly je to hořká remíza. Ale to je fotbal a výhra teda byla hodně blízko ke konci už jsme pak neměli sílu jednoduchý balon odkopnout z velkého vápna. A tak nějak se ten balon mezi námi motal. A bohužel soupeř dal gól.
Momentálně se 4 kola před koncem nacházíte na 8. příčce, ovšem s minimální ztrátou na vyšší příčky. Jaké byly vaše předsezónní cíle a jak vidíte konec sezóny?
Věděli jsme, že to nebude lehká sezóna, protože hodně týmů spadlo z kraje. Každopádně pokud vím, tak jsme samozřejmě chtěli být určitě výše, než jsme teď. Myslím si, že ta osmá příčka je zklamání, protože víme, že jsme našimi zbytečnými chybami přišli o dost bodů. Takže osmá příčka je na konci dne velké zklamání. Doufám, že konec sezóny odehrajeme kvalitně, jako byl tento zápas. Jsme teď dobre naladění. Musíme v tom ale nadále pokračovat a věřím, že nějaký bod ještě určitě urveme.
Momentálně jste hráčem Hlízova. Nás by zajímalo jakými kluby jste si prošel?
Ano, teď už jsem v Hlízově tři nebo čtyři roky. Musím říct, že to strašně letí. Každopádně v dospělém fotbale jsem toho prošel více než dost. Červené Pečky, Polepy, Suchdol, Čáslav. V Čáslavi jsem byl vícekrát i v dorosteneckém věku. Je to tým, ve kterém jsem hrál nejdéle. Nakonec tedy Hlízov.
Jakému klubu fandíte a jak vidíte letošní sezónu Fortuna ligy?
V naší nejvyšší soutěži je tím klubem určitě pražská Slavia. Na mezinárodní úrovni pak Real Madrid. Mimo jiné také fandím hlavně dobrému fotbalu, na který se dá dobře koukat. Bylo zajímavé sledovat boje o titul až do samého konce, který tedy ovládla Sparta. Titul bych tedy radši viděl jinde.
O víkendu vás čeká druhý celek tabulky, Luštěnice. Jak vidíte toto utkání?
Ano, jedeme o víkendu do Luštěnic, které mají poslední zápasy dobrou formu. Každopádně jak jsem již říkal, máme dobrý styl hry a pokud se někteří kluci uzdraví, tak věřím v to, že můžeme urvat nějaký ten bod. Musíme makat, být koncentrovaní a dodržovat co nám trenér naordinuje. Myslím, že máme kvalitní hráče a teď na jaře si myslím, že je lepší parta, kde táhneme za jeden provaz, což musíme dělat po zbytek sezóny. Věřím tedy, že Luštěnice potrápíme a odvezeme nějaký body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.