HISENSE hráč 23. kola Tomáš Horký - Nejrychlejší bude asi Franta Marada, ten kluk je buldozer, když se rozběhne, tak nejde zastavit

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo se stal vítězem?  Tím se stal ofenzivní hráč a zároveň kapitán týmu TJ Sokol Jestřebí, Tomáš Horký.  Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tome, gratuluji k výhře v anketě hráč kola. Věděl jsi o nominaci a co říkáš na náš web?
Díky moc. Samozřejmě vím o vašem webu a občas to i sleduji, jen naše výkony nebyly zrovna hodné psaní, takže jsem to nesledoval tak pravidelně. Je dobře, že to někdo dělá a člověk se může tady v okrese o kopačkách dozvědět trochu víc, než jenom kolik skončilo utkání.
Jaro vás bohužel nezastihlo v dobré formě. V dosavadních osmi kolech jste získali pouze jediný bod za remízu a to hned na úvod jara proti Dubicku. Ve všech ostatních zápasech jste prohráli při skóre 8:34 a aktuálně jste na desátém místě tabulky, kde je to velmi nahuštěné, ztráta pěti bodů na šesté místo, ale zároveň pouze dva body náskok na předposlední místo a to ještě Rapotín má k dobru odložené utkání s Lošticemi "B". Po slušném podzimu, jste měli asi jiné cíle co?
Tabulka je letos šíleně vyrovnaná, celá soutěž se vyrovnala a každý zápas je boj. V této situaci jsme ještě nebyli, od postupu do okresu každý rok hrajeme horní část tabulky… tento rok se to nějak zvrtlo a nedokážu si to moc vysvětlit , musíme jen doufat, že to byl nějaký výpadek a naladíme se na naší notu a budeme pokračovat v dobrých výkonech. V sobotu v Rapotíně hrajeme o šest bodů v podstatě.
Teď pojďme k zápasu, co jste odehráli o víkendu. Konečně to přišlo a Jestřebí zvítězilo 6:1 nad béčkem Zábřehu. Co říkáš na váš výkon a už to bylo opravdu potřebné vítězství a tři body do tabulky po tak dlouhé době? A jaké jsou cíle do zbytku soutěže?
Musíme si už přiznat, že hrajeme o záchranu, takže potřebujeme sbírat každý bod. Proti Zábřehu se nám to povedlo dobře, ale nutno říct, že při nás i stálo štěstí… za stavu 2:0 v první půli měl Zábřeh dvě velké šance, jednou zazvonilo břevno a jednou nás zachránil Radek, kdyby to proměnili, zápas mohl vypadat úplně jinak. Do druhé půle jsme vletěli stejně jako do první a pak už jsme hráli co jsme potřebovali a tři body konečně zůstaly doma. Vážně jsme to už potřebovali, jak my hráči, tak už i fanoušci v nás trochu ztráceli důvěru, takže jenom dobře, že se nám to povedlo proti silnému Zábřehu.
Při vysokém vítězství proti béčku Zábřehu si nastřílel hattrick a velkou měrou ses tak podílel na výhře. Ty sám už si vstřelil během jara šest branek, ale zatím to stačilo pouze na čtyři body do tabulky. Jak hodnotíš tvůj osobní výkon v zápase? Jinak během sezóny už sis připsal čtrnáct branek a patříš do top 10 střelců soutěže, sleduješ to?
Proti klukům ze Zábřehu se mi hraje vždycky dobře, nevím jestli to je tím, že většinu kluků znám, nebo tím , že se na ten zápas nějak více vyhecuji, každopádně mi to tam proti nim padá a jsem za to moc rád. Jasně, že občas kouknu na tabulku střelců, většinou se držím v té první desítce, ale tuto sezónu jsem neměl moc důvodů k tomu, abych to sledoval, tak snad mi tam ještě něco padne.
V utkání proti Zábřehu "B" sis zahrál proti Danielu Ohrablovi. Střet dvou kapitánů a kamarádů. Bylo nějaké hecování před zápasem. Případně setkali jste se nějak po zápase, po kterém si byl ty, tím šťastnějším?
S Danem máme tým malé kopané(FC Seawolves Ombré) takže máme naše pravidelné schůze. V pátek už to Dan trochu předpověděl a řekl, že se bojí, že se zrovna na nich chytneme, tak měl nakonec pravdu. (smích) Během zápasu do sebe rýpneme, nebo se okřikneme, ale po zápase jsme si dali spolu pivo a probrali to jako kamarádi.
V dalším kole se představíte na hřišti béčka Rapotína, který je pouze bod v tabulce za vámi, ale má ještě k dobru jeden odložený zápas. Bude to důležitý zápas o umístění. Jaký průběh zápasu očekáváš?
V Rapotíně hrajeme o hodně, bude to pro nás důležité utkání, nezbývá než se hecnout a urvat tam vítězství. Nutno říct, že se těžko odváží body z Rapotínského hřiště.
Kdy a kde jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
Začal jsem u nás v Jestřebí když mi bylo asi sedm let, tehdy mě děda brával na hřiště a byly tu jen starší žáci v mládežnických kategoriích, takže jsem se moc neprosazoval a šel hrát do Zábřehu ke svému ročníku, kde jsem strávil podstatnou část svého fotbalového života.
Kdo je ve vašem týmu nejrychlejší a kdo naopak nejpomalejší?
Nejrychlejší bude asi Franta Marada, ten kluk je buldozer, když se rozběhne tak nejde zastavit. No a pomalých kluků tu máme mraky, takže těžko vybrat. (smích) Asi někdo z těch našich dědků (Jarda Janíček, Pepa Kramar).
Kdo je ve vašem týmu největší vtipálek a kdo největší bordelář?
Vtipálek týmu se těžko vybírá, každý občas přidá ruku k dílu, ale samozřejmě nejlepší vtípky jsou vždycky ty moje. (smích) A největší bordelář je asi můj bratr Martin Horký, takže mi vlastně ani nejde dohromady, proč zrovna on dělá pokladníka. (smích) Snad se nám kasa někam neztratí.
Leština rozehrála jaro výborně a ztrácela už pouze tři body na první místo. Poté ale zaváhala a teď ve vzájemném utkání s Juventusem prohrála. Juventus má tak už desetibodový náskok a míří za výhrou v soutěži. Nakonec Leština bude muset bojovat o druhé místo, na rozdíl tří bodů se přiblížil Nový Malín, a v závěsu je ještě Petrov a Bratrušov. Jak vidíš závěr sezóny, jak to podle tebe skončí na druhém až pátém místě?
Jak jsem říkal, ta soutěž je tak vyrovnaná, že se nedá ani tipnout, kdo jak skončí. Petrov a Bratrušov nabrali famózní formu a klidně mohou zamíchat kartami, ale přesně si tipnout pořadí to bych si netroufnul.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Toho volného času moc není, v podstatě každý den tréninky s mládeží v Zábřehu, nebo tady v Jestřebí se školičkou, takže jsem rád, když mám chvilku na svou přítelkyni a svého psa. Tímto ji děkuji, že to tak dobře zvládá. Jinak samozřejmě nějaké výlety a rád si zajdu s kamarády na pivo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.