Na hřišti umím rozdat, ale i přijmout říká Dominik Kočí z Nučic

S fotbalem začínal v Nučicích, ale zahrál si i v Umbru Praha či nedaleké Kouřimi. Od roku 2012 však působí v Nučicích. Důrazný záložník, který  ale bez problémů zvládne každý post, fanoušek Bohemians Praha, nadšený rybář a v neposlední řadě autor osmi branek v této sezoně. Hráč kola Dominik Kočí vypráví v online rozhovoru pro náš web.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě Hráč kola dle hlasování fanoušků. Jaké byly bezprostřední pocity, když jste to zjistil?
Děkuji moc za gratulaci. Určitě jsem byl překvapený, jelikož hlasování šlo mimo mě, ale vítězství v anketě hráče kola mě potěšila.
Jste primárně záložník/obránce, ale v posledním zápase jste hrál v útoku a na penaltový rozstřel jste si stoupl do branky. Jak se to stalo? Existuje post, který byste nezvládl odehrát?
Trenér mi před zápasem řekl, že půjdu do útoku, tak jsem hrál v útoku. S žádným postem problém nemám. Když je potřeba, odehraju jakýkoliv post. Do brány jsem šel v 90. minutě před penaltovým rozstřelem, v rozstřelu se nám dlouhodobě nedaří. Trenér chtěl něco změnit, ale bohužel jsme i tak prohráli. Momentálně už asi není post, který bych nezvládl odehrát.
Četl jsem, že vynikáte ve vzdušných soubojích, v čem tkví Vaše „vzdušné“ kouzlo?
Kouzlo v tom žádné není, jsem typ hráče, který se nebojí do soubojů chodit, rád hraju do těla. I přes neveliký vzrůst se cítím ve vzdušných soubojích dobře. Nikdy jsem nebyl žádný rychlík, tak musím hrát důrazně a snažit se vyhrávat osobní souboje.
Momentálně máte na kontě sedm gólových zásahů, jaký je Váš sezonní cíl?
Ve statistikách je sice 7 gólů, ale mám jich 8, jeden gól byl do zápisu zapsán chybně, takže si počítám 8. Žádný sezonní cíl nemám, nikdy jsem nebyl žádný střelec, většinou jsem se trefil dvakrát za sezónu, ale tahle sezóna je z tohohle pohledu docela úspěšná. Ale byl bych radši kdybychom se jako tým nacházeli ve vyšších patrech tabulky, kam určitě patříme.
V týmu je spousta zkušených hráčů, s kým si rozumíte nejvíce?
V týmu máme dobrou partu a rozumíme si všichni mezi sebou, jak na hřišti, tak i mimo něj.
Prošel jste mimo Nučic i Umbrem Praha nebo Kouřimí. Kde se Vám nejvíce líbilo?
Líbilo se mi jak v Umbru, tak i v Kouřimi, rád na oba týmy vzpomínám. Prožil jsem zde několik let v mládežnických kategoriích, beru to jako výbornou zkušenost. Mohl jsem zde poznat mnoho výborných spoluhráčů a kamarádů.
Četl jsem, že jste spíše impulzivní typ hráče, je to pravda? Prý jste přebral post zlého muže nučického fotbalu po Honzovi Vedralovi…
Jsem impulzivní typ hráče, nerad prohrávám, proto rád hraju od podlahy. Rád se soupeři dostávám pod kůži svým stylem. Jsem typ hráče, který umí rozdat, ale i přijmout.
Jak vznikla Vaše fotbalová přezdívka kocour?
Přezdívku jsem zdědil po tátovi, kterému nikdo neřekne jinak než Kocour.
Máte nějaké koníčky mimo fotbal? Prý jste vášnivý fanoušek Bohemians 1905.
Mým dalším koníčkem je rybaření, které mě v poslední době dost chytlo, rád si zajdu k vodě odpočinout a zrelaxovat, dokážu u vody prosedět celé dny. Jsem fanoušek Bohemians, když mi to čas dovolí, tak jí rád podporuji i na stadionu, v této sezóně mi dělá radost, kdy se po dlouhých 36 letech probojovala do pohárů. (dokázali to, představí se ve čtvrtém předkole EKL pozn. red.)
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Rád bych čtenářům vzkázal, aby chodili na fotbal. I když chápu, že je to někdy velké utrpení na pohled.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.