Jindy brankář, teď kaplický František Říha vyhrál Hráče kola jako útočník!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? FRANTIŠEK ŘÍHA ml. z týmu Kaplice. Ten se při personální nouzi posunul v posledních dvou zápasech z brány na post útočníka a rozhodně se neztratil...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kde se vzal nápad vás dát do útoku?
Znáte to, spousta zraněných, nemocných a nebo prostě lidi nemají chuť, tak nezbylo nic jiného, než abych si tam vlezl já a nebo Filek. Nakonec se ukázalo, že to byl dobrej tah, Filip vychytal ve dvou zápasech čisté konto, a já se snad taky úplně neztratil. (úsměv)
To rozhodně ne. Odehrál jste proti Netolicím jen poločas, ale stihl jste si připsat gól a asistenci. Tak proč to střídání? Už jste měl hotovo?
Myslím si, že trenér cítil ve vzduchu, že bych mohl dát dneska gólů víc, tak mě stáhl, aby se třeba takovej Dan Pálů necítil blbě, že mám víc gólů jak on. No, pravda je taková, že mě ze hry bolí operované koleno, tak se trenéři domluvili, že bude lepší ho nechat odpočinout. Naštěstí jsme měli na lavičce Honzu Smolena, kterej ukázal, že když ho netrápí zrovna zranění, tak je jeden z našich nejlepších hráčů. (úsměv)
V poli už jste hrál předchozí zápas proti Nové Vsi. Už jste hrál v I.A třídě v poli i někdy dříve?
Ne ne, v 1.A třídě jsem hrál poprvé. A snad už naposled. Jednou sem hrál v Kraji v Jankově, když nás bylo jedenáct, prohráli jsme asi 6:0 a spadli do 1.A.
Váš otec je v Kaplici trenérem brankářů. Byla pro vás vůbec možnost nestat se brankářem?
Rodiče mi nechali celkově ve sportu volnou ruku a mohl jsem dělat, co mě baví. I teď to taťka bere, když jdu hrát, takže možnost určitě byla. Tímhle bych mu chtěl aspoň maličko poděkovat, že se nám ve svém volném času věnuje a dělá nám “golmaňáky”.
V Kaplici působí i váš bratr Ondřej. Tomu se mezi tyče nechtělo?
Je fakt, že to brácha zkoušel někdy v přípravce, ale asi to nebylo nic pro něj. Ve hře se našel, vždyť on je na té lajně jak motorová myš! Já jsem moc rád, že u fotbalu zůstal a teď můžeme hrát společně za jeden tým. Když jsem se vracel do Kaplice, strašně jsem se na tenhle moment těšil, až spolu nastoupíme. (úsměv)
Už jste zmínil vaše zranění, kdy máte po plastice křížových vazů. Omezuje vás to nějak oproti dřívějšku?
V brance s kolenem problém nemám, když pak jdu do hry a je jiný pohyb než jsem zvyklej, tak ho další dny cítím.
Zažil jste i působení v Rakousku. V jakém týmu jste hrál, už jste tam nechtěl pokračovat? Jaká byla tamější úroveň fotbalu?
Hrál jsem za tým Union Peilstein s Matesem Pulců (MP- malé pivo) a Kubou Lesňáků, se kterými jsem teď v Kaplici. Kuba se rozhodl vrátit se do Kaplice a já měl pokračovat v Rakousku, na turnaji v hale jsem si ale utrhl křížový vaz v koleni a bylo jasné, že budu rok bez fotbalu, takže jsem se rozhodl vrátit také. Fotbal v Rakousku je hodně běhavý a o dost důraznější než tady v Čechách, ale jsou tam strašně příjemné podmínky, krásný areály a když se vám na zápas přijde podívat 500 lidi, je to hezký pocit.
Vrátíte se ještě v sezóně do brány, nebo už ji dochytá Filip Schneider?
Tahle otázka je asi spíše na trenéry, já doufám, že se nám hráči uzdraví a já se budu moct vrátit do brány.
Sezónu můžete v Kaplici dohrávat v klidu, páté místo už vám asi zůstane. Jak hodláte zbytek sezóny pojmout?
Pro nás se nic nemění, budeme chtít vyhrát každej zápas, jako jsme chtěli doteď. V Kaplici na fotbal chodí hodně lidí a čekají nás ještě první dva týmy tabulky, budeme chtít našim divákům nabídnout pěknej fotbal a nechat jim doma body.
Panuje s průběhem sezóny v Kaplici spokojenost?
Myslím si, že ano, sportovně musím uznat, že na první tři týmy tabulky nemáme, s Vodňany to byly dva vyrovnané zápasy a tak páté místo bereme, doufám ale, že do budoucna se Kaplici podaří postoupit do Krajského přeboru.
Koho tipujete na postup do krajského přeboru, komu byste to osobně nejvíce přál?
Můj tip jsou Mirovice a Roudné. Roudné táhne Kadlec, za mě nejlepší hráč celé soutěže, popravdě se divím, že nehraje někde minimálně 2. ligu.
Fandíte Slavii, tak jak berete její druhé místo v tabulce? Je v Kaplici více sparťanů, nebo slávistů?
Je to velká škoda, přece jen to vypadá už na druhý rok po sobě bez titulu, ale nedá se nic dělat, Sparta si to zaslouží po tom co předvádí na jaře. V Kaplici to máme půl na půl, jsem rád, že po dlouhé době vidím našeho nejlepšího střelce Roberta Danielů se usmívat, protože jsou před Slavií, vždyť bez téhle rivality by byla nuda.
Nějaký vzkaz na závěr?
Chtěl bych poděkovat všem, co mi dali hlasy, hlavně teda bráchovi, kterej měl každou hodinu budíka kvůli tomu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.