Jsem rád, že můžu být součástí takového týmu, říká hráč kola Aleš Dostál z Krakovan

V mládí si zahrál divizi či dorosteneckou ligu, ale slibně rozjetou kariéru mu zhatila zranění, a tak rozdává radost v dresu Krakovan. Vášnivý rybář, střední záložník a v neposlední řadě i nedílná součást krakovanské kabiny – Aleš Dostál vypráví o dosavadní kariéře, sezoně či parťácích z kabiny v online rozhovoru pro fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola dle hlasování fanoušků. Jaké byly bezprostřední pocity, když jste to zjistil? Na jaře jste již třetí hráč Krakovan, se kterým dělám rozhovor, jak to děláte?
První pocity byly velice překvapivé, ale samozřejmě radostné. Tento výsledek jsem nečekal. Jsem opravdu vděčný a rád bych všem svým fanouškům poděkoval
Jste kovaný útočník, zvládáte i jiné posty?
Od mé počínající fotbalové kariéry jsem hrál v útoku. Vzhledem k velkému počtu hráčů tohoto postu v krakovanském týmu na mě zbyl, jak se říká „černý petr“, a hraji střední zálohu
Momentálně máte na kontě jedenáct gólových zásahů, jaký je Váš sezonní cíl?
Cílem této sezóny, stejně jako každé jiné, je hrát kvalitní fotbal a samozřejmě podávat co nejlepší výkony celého týmu.
V týmu je spoustu zkušených hráčů, s kým si rozumíte nejvíce? S některými hráči hrajete již od žákovských kategorií.
Jako první zmíním Martina Kutila… Nevím, zda je to díky tomu, že ho pravidelně vozím na tréninky a s mou absencí chybí i on, protože nebude přeci plýtvat svůj benzín (smích), ale je to fajn parťák a rozumíme si od doby, co jsme se poznali. Jelikož jsme tým a nehrajeme na jednotlivce, dalším parťákem je Michal Věříš, který se stará o pitný režim v podobě dobré moravské slivovice A v poslední řadě bych rád zmínil dva hráče, Petra Kozla, se kterým spolu hrajeme fotbal od žákovských let a Tomáše Sixtu, se kterým si nejvíc rozumím ve směru rybářském.
Prošel jste mimo Krakovan i Velimí nebo Poděbrady. Kde se Vám nejvíce líbilo?
Ve Velimi bylo skvělé zázemí a parta kluků, kde se hrál fotbal na vyšší úrovni. Jako současný hráč krakovanského týmu můžu říct jen to, že jsem celkově opravdu rád, že můžu být jeho součástí.
Jste spolehlivý střelec, který si zahrál i krajské soutěže. Nelákalo Vás to ještě výš, nebo považujete krajské soutěže za svůj strop?
Jako dorostenec jsem hrál dorosteneckou ligu za FK Kolín a měl jsem několik startů za Velim „A“, kde se hrála divizní soutěž. Potom bohužel přišlo zranění a následné operace kolena a na vyšší ambice jsem věděl, že už pomýšlet nemůžu.
Nastřílel jste spoustu branek. Je nějaká, na kterou nezapomenete?
Samozřejmě, že ano. Tato branka padla v zápase, kdy jsem svým gólem změnil stav utkání na 3:2 a díky tomu jsme vyhráli přeborníka okresu žáků.
Máte nějaké koníčky mimo fotbal? Četl jsem, že jste vášnivý rybář stejně jako minulý vítěz Tomáš Sixta, je to pravda?
Ano, je to tak. I já jsem propadl do party takzvaných tichých bláznů a rybaření patří stejně jako fotbal mezi mé nejoblíbenější koníčky.
Jestli se nepletu, chytáte primárně kapry. Jaký je Váš největší povedený úlovek.
Několikrát se opravdu zadařilo a váha zaznamenala 20+ kg… Na druhou stranu nejsem ten člověk, co by za každou cenu potřeboval překonat osobní rekord a udělá mi radost každá chycená ryba.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Ještě jednou bych opravdu rád poděkoval za hlasy. Vážím si každého, a i nadále se budu se svým týmem snažit hrát fotbal tak, aby to byla pro fanoušky pěkná podívaná a aby nám i v dalších zápasech chodili fandit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.