HISENSE hráč 21. kola Vít Václahovský - Taktické pokyny jsme měli se vším všudy, od velikosti bot pomocného trenéra až po výšku zastřižení trávníku v rohu šestnáctky

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče 21. kola a kdo se stal vítězem? Tím se stal ofenzivní hráč týmu TJ Sokol Bratrušov, Vít Václahovský. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Víťo, gratuluji k výhře v anketě hráč kola. Sotva sis zahrál po dlouhé době utkání za Bratrušov a hned tohle ocenění. Co na to říkáš?
Ahoj Kubo, veliké díky patří tobě a vám všem, kteří jste pro mě hlasovali. I když jsem nehrál, účastnil jsem se jako divák všech zápasů Bratrušova a byl stále součástí týmu. Tohle ocenění mě potěšilo právě i kvůli tomu, že se jednalo o první mač po dlouhé zdravotní pauze.
Trenér Bartoš mi sdělil, že oslovil dva hráče, kteří nám vzhledem k jejich zdravotnímu stavu vypomáhají jen ojediněle. Jednalo se o Víťu Václahovského a Davida Matyse. Byla to jeho trefa do černého. Právě vy dva jste vstřelili branku a dotáhli tak Bratrušov k výhře. Jak ses na toto velké utkání těšil?
Tomu se říká trenérský cit pro hru (smích). Celá kabina byla natěšená. Hodně kluků, včetně mě, Šumperskou mládeží prošlo a na tréninku byla motivace znát. Navíc jsme chtěli mladým šumperským nadějím překazit vítězné jarní tažení.
Jak hodnotíš váš výkon v zápase? Na hlavním hřišti v Šumperku byla slušná divácká kulisa.
Šumperští kluci tvořili hru, zejména záložní řada byla na Okresní soutěž nadstandartní. Do více vyložených šancí jsme se však dostávali my, bohužel nás srážela ukvapená koncovka. Výborným výkonem nás držel ve hře Tomáš Anděl. Zde bych chtěl za náš celý tým a fanoušky poděkovat Šumperku za vynikající promo a komunikaci na sociálních sítích, kdy vše vygradovalo ve více než slušnou diváckou návštěvnost.
V druhé půli ses gólem zapsal do průběhu zápasu, když v 56. minutě si nůžkami rozhodl utkání a Bratrušov tak získal tři cenné body. Jak si ze svého pohledu viděl tvoji branku a jak hodnotíš svůj výkon?
Má role v týmu není střílet góly, ale připravit finální akci, takže zakončování nemám v krvi. V souboji před brankou jsem uplatnil svá kila a když už míč padal, probleskla mi hlavou myšlenka na nůžky. Poté už si pamatuji jen kontakt nohy s míčem, pohled na skákající míč do brány a svůj prosebný pohled na sudího Majstršína, ať nepískne faul nebo vysokou nohu. Ten mimochodem utkání zvládl na výbornou a ukázal, že i v okrese pískají rozhodčí na úrovni. Abych se vrátil k otázce, tak kondičně to v mém případě není ono, ale roli žolíka jsem využil naplno (smích).
Takže nominace na utkání byla ojedinělá? Objevíš se ještě v nějakém utkání do konce sezóny?
Dobrá otázka, ale odpovídat by měl spíše trenér. Klukům opět v roli žolíka pomůžu hned v dalším zápase proti lídrovi tabulky Juventusu a pokud zdraví dovolí, střihnout zápas bych chtěl i s rezervou Rapotína, kde jsem také v minulosti působil.
Zápas nesl velký náboj po celý týden. Na hřišti se objevila šumperská legenda, Bohdan Hecl, váš trenér Bořivoj Bartoš, který si společně zahrál i se svým synem. Co jste si říkali v kabině před takovým speciálním utkáním?
V kabině před zápasem byl samozřejmě nejvíc emotivní trenér Bořek Bartoš. Ve vzduchu bylo cítit, že právě on chce na "domácí" půdě vyhrát nejvíc. Taktické pokyny jsme měli se vším všudy, od velikosti bot pomocného trenéra, až po výšku zastřižení trávníku v rohu šestnáctky.
Bratrušov je aktuálně s dalšími dvěma týmy v souboji o třetí místo tabulky, jak myslíš, že to dopadne na konci soutěže?
Naše výkony na jaře jsou jako den a noc v porovnání s podzimem, stejně tak to má i Petrov-Sobotín. Taháme sice momentálně za nejkratší konec, ale dovolím si říct, že bedna bude naše. Černého Petra si vytáhne Nový Malín a mezi nás se vklíní právě celek ze Sobotína.
Kdy a kde jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
Taťka byl trenér a staral se o věci kolem chodu fotbalu ve Vikýřovicích. Na hřišti jsem se tak flákal od doby, kdy jsem udělal první krůčky. Svůj úplně první zápas jsem hrál v šesti letech (proti starším žákům Hanušovic) a prohráli jsme vysoko 21:0.
Včera se odehrálo první semifinále ligy mistrů Real Madrid - Manchester City. Sledoval jsi utkání? A kdo si myslíš, že letos získá tuto trofej?
Souboje v rámci Ligy mistrů si většinou ujít nenechám. Včerejší zápas ukázal, že Real Madrid se dokáže v této soutěži vybičovat ke skvělým výkonům. Můj nejoblíbenější hráč je ovšem Kevin de Bruyne, takže ušatý pohár přeji ze zbývající čtveřice právě jeho Manchesteru City.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Těch aktivit je spousty a čtenáři by při výčtu mohli usnout, což není náš cíl. Kdybych měl vypíchnout pět největších, tak jsou to: tenis, psaní textů, chození po horách, letní grilování a v zimě otužování.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.