Ze třetí třídy do I.A. David Chvál ale novou úroveň zvládá

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Čkyňský bek David Chvál zářil proti Strunkovicím. Ještě v minulé sezóně přitom hrál za SK Svatá Maří Magdaléna prachatickou III. třídu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do Čkyně jste zamířil před sezónou ze Svaté Maří Magdalény. Jak si vás Čkyně vyhlédla?
Nabídku k přestupu jsem dostal společně se Šimonem Košnařem na letním turnaji ve Čkyni, kdy mě oslovil trenér A týmu Jan Děd a začali jsme s nimi letní přípravu.
Jak jste se v novém týmu zabydlel?
Ve Čkyni je skvělý kolektiv, hodně našich vrstevníků. Už bych jej neměnil.
Na podzim jste ale moc zápasů neodehrál, co za tím bylo?
Dlouhá rekonvalescence zlomené nohy z pražské hanspaulské ligy a také vojenský výcvik mi znemožnily hrát podzimní sezónu...
Jak se srovnáváte s hraním ve vyšší soutěži?
Rozdíl je určitě znatelný. Co se týká rychlosti i techniky. Před Máří jsem hrál deset let za Tatran Prachatice a řekl jsem si, že pravidelný dril a vůle mě může vrátit do vyšší soutěže . Jsem rád, že mám tu možnost.
Byl jste součástí obrany, která vynulovala silné Strunkovice. Jaký to byl zápas?
Především chci pochválit promyšlenou taktiku trenéra Děda a bojovnost všech v poli. Do zápasu jsme šli s pokorou a 1. poločas jsme dle mého byli aktivnější my, řekl bych, že jsme Mexiko trochu překvapili, druhou půlku se to otočilo, avšak defenzivní taktika a klidná mysl nám pomohla získat aspoň bod.
Hrál jste proti možná nejlepšímu útočníkovi soutěže Žurkovi. Jaké byly souboje s ním?
Romana Žurka si pamatuji z Prachatic, je velmi aktivní a rychlý na balónu a nezbývalo, než využít fyzických predispozic v soubojích. Navíc bratři Chalupové a (momentálně zraněný) V. Turek jsou jistota, kterou chcete mít za zády.
Jak jste spokojeni se svým umístěním v tabulce?
Spokojeni bychom byli v první pětce samozřejmě. Kvůli zraněním a jiným okolnostem jsme první dvě kola nezvládli, ale věřím, že se teď karta otočila.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.