Míče z Decathlonu v zápasech Evropské a Konferenční ligy. Budou i v české lize?

0

Decathlon a značka Kipsta s hrdostí představili oficiální míče, které se budou používat ve všech zápasech Evropské ligy UEFA a Konferenční ligy UEFA v sezóně 2024-2025. Tento významný krok podtrhuje dlouhodobé partnerství, které potrvá až do poloviny roku 2027. Co stojí za vývojem, testováním a uzavřením spolupráce Decathlonu s UEFA?

Partnerství, které mění pravidla hry

Míč Kipsta, známý jako nejtestovanější míč na světě, byl vybrán díky své vynikající kvalitě, bezkonkurenční přilnavosti a kontrole trajektorie. Tento míč odpovídá nejvyšším technickým standardům pro hraní fotbalu na profesionální úrovni a nese ocenění kvality FIFA PRO. Díky technologii termobondingu zaručuje stabilitu a kvalitu za každého počasí, což ocení hráči po celou dobu zápasu. Kipsta dosáhla této úrovně kvality díky spolupráci s hráči různých úrovní, a to jak profesionálními, tak amatérskými. Testování probíhalo i s více než deseti profesionálními fotbalovými týmy ve Francii.

 

Fabien Brosse, globální ředitel pro sport a produkty společnosti Decathlon, k tomu říká: „Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s UEFA jako oficiální dodavatel míčů pro Evropskou ligu a Konferenční ligu UEFA. Tento výběr potvrzuje naše úsilí o výrobu kvalitních a technicky vyspělých produktů pro nejvyšší sportovní úroveň.“

 

Guy-Laurent Epstein, marketingový ředitel UEFA, dodává: „Těšíme se, až uvidíme nové míče Kipsta v akci v nadcházející sezóně UEFA soutěží. Kromě toho oceňujeme ambiciózní plány společnosti Decathlon pro propagaci a prodej míčů prostřednictvím své rozsáhlé maloobchodní a online sítě.“

 

Vývoj a testování míčů

Proces vývoje a testování míče Kipsta je víc než důkladný. V Decathlonu vyrobili více než šedesát různých prototypů nových míčů, které byly poté testovány v amatérských klubech ve Francii. Z tohoto procesu vzešly tři nejlepší míče, které byly následně testovány profesionálními týmy v Ligue 1 a Ligue 2. Týmy s nimi absolvovaly tréninky zahrnující krátké i dlouhé přihrávky, driblink a střelbu. Po testování hráči poskytly podrobnou zpětnou vazbu, což umožnilo vybrat ten nejlepší míč. 

 

Spolupráce s profesionálními hráči nebo expanze do české ligy? Proč ne

Decathlon a jeho privátní značka Kipsta mají ambiciózní plány do budoucna. Kromě pokračujícího partnerství s UEFA plánují expanzi do dalších evropských soutěží a možnou spolupráci s ligami v Asii nebo Jižní Americe. Komerční ředitel profesionálních partnerů Kipsta, Kieran O'Shea, by se mimo jiné rád setkal také se zástupci české ligy, aby zjistil, zda jejich plány korespondují se strategií značky. 

 

Kipsta se v tuto chvíli také zaměřuje na zvýšení povědomí o své schopnosti vyrábět špičkové produkty a plánuje spolupráci s fotbalovými ambasadory. Pro profesionální hráče má připravené tři modely kopaček: CLR, Viralto a Traxium, které již testuje s některými špičkovými fotbalisty. Před nedávnem se stal Milan Petržela ambasadorem značky Kipsta. Se začátkem nové sezóny ho můžete vidět nejen v tréninkovém vybavení od Kipsty, ale také kopat zápasy v kopačkách Kipsta CLR Elite Jaguar Boost. 

 

Míče Kipsta do každé domácnosti na každé hřiště

Mnoho fotbalových nadšenců nemělo možnost hrát s profesionálním míčem. Kipsta a UEFA se spojily s cílem tento trend změnit a ukázat, že kvalitní míč může být dostupný všem. Nové míče Kipsta jsou proto dostupné online nebo ve vybraných prodejnách Decathlonu. Na výběr je buď levnější replika nebo model, se kterým reálně hrají vycházející hvězdy Evropské a Konferenční ligy.

 

Decathlon navíc nově nabízí B2B spolupráce s kluby po celé republice. Stačí se obrátit na adresu b2b@decathlon.cz a domluvit spolupráci, která bude dávat třeba i vašemu klubu ve městě smysl.

 

/PR článek

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou