Hluboká nad Vltavou poznala v MOL Cupu nová pravidla na vlastní kůži a v divizi se bude chtít vyvarovat podobným prohřeškům

0

V předsezónních článcích, které jsou věnované nováčkům divize A bude na závěr TJ Hluboká nad Vltavou. Kde hledat příčinu vypadnutí z MOL Cupu a jak se tým na sezónu připravuje jsme se zeptali trenéra, bývalého českého fotbalového záložníka s výbornou kopací technikou, Rudolfa Otepky.  

Rudolf Otepka (50), legenda mezi českými fotbalovými záložníky, je od loňského léta trenérem TJ Hluboká nad Vltavou. Dalšího trenéra, který má odehráno přes 400 ligových zápasů, nemluvě o zápasech v pohárové Evropě, byste v českých soutěžích těžko hledali. Nejvíce odehraných zápasů má v Příbrami, nyní se naplno věnuje jihočeskému týmu, ve kterém hraje také jeho syn Matěj.

 

Tým TJ Hluboká nad Vltavou má za sebou v rámci přípravy na novou sezónu již tři přátelská utkání. S Českým Krumlovem (divize) Hluboká vyhrála, se Sedlčany (krajský přebor) remizovala, s B týmem Českých Budějovic (3. liga) Hluboká neuspěla. “Především poslední zápas nám ukázal, jak na tom jsme a v jakém tempu bychom chtěli pracovat, když jsme dostali 6 gólů. Herně bychom v divizi neměli mít problém, odešli nám 2 hráči, jedním byl brankář, který se střídal a měl stejnou minutáž s kolegou, který zůstal. Druhým je Kadlec, který z 15 zápasů byl mimo 7 zápasů. Kádr jsme doplnili o nějaké hráče a uvidíme, jak se kluci adaptují na tuto soutěž, někteří ji už hráli a vím o čem to je, máme docela zkušené mužstvo.“, hodnotí předsezónní situaci v klubu trenér Otepka.

 

O víkendu tým prošel ostrou generálkou, kterou byl MOL Cup. “Výsledek vypadá jednoznačně, ale ten byl bohužel ovlivněn našim vyloučením a z toho se my musíme ponaučit a být více koncentrovanější a disciplinovaní.“, dodal trenér k prohře 0:3 s FK Spartak Soběslav. Klíčový okamžik zápasů nastal v 10. minutě, kdy Hluboká obdržela gól. “My se chceme ve fotbale někam posunout a necháváme dohrávat ofsajdové situace, nechápu to, když tam není žádný VAR. Je to amatérská soutěž bohužel, ale to k tomu patří. Kluci na to reagovali, byli přesvědčení, že to byl ofsajd a dneska jsou pravidla taková, že s rozhodčím může komunikovat jen kapitán a proto tři naši hráči dostali žlutou kartu. Já s těma rozhodčíma potom po zápase mluvil, vysvětlili jsme si to a přijali jsme to. Naštěstí to bylo před soutěží, a tak nyní aspoň víme,  že se v tomhle bude nastavovat takto metr a důležitá bude disciplína.“ v klidu se ohlédl za důležitým momentem zápasu bývalý špílmachr.

 

Tým z Hluboké nad Vltavou byl v minulém sezóně v Jihočeském krajské přeboru, odkud se jako vítězové dostali do divize A. A to navíc s neskutečnou statistikou, kdy za celou sezónu ve 30 zápasech obdržela pouhých 11 gólů. “Samozřejmě krajský přebor je o level níž a uvidíme, co v divizi. Skoro s každým týmem, se kterým jsme se v kraji utkali, tak bránil, až na nějaké dvě výjimky. Z větší části zápasů jsme byli vždy na míči a soupeř bránil a snažil se hrát pouze na brejky. Měli jsme asi 22 nul v soutěži, což je také nadstandartní.  Avšak už nyní jsme v posledních zápasech dost inkasovali, což je zdvižený varovný prst. Těch obdržených branek je na mě až moc, ale pořád to byla nějaká kombinovaná sestava a zkoušeli jsme něco, ale to není žádná výmluva ani omluva. My se od toho budeme muset zase odrazit a musíme si k tomu něco říct a budeme se muset vrátit k poctivé práci, která nás směrem dozadu zdobila. Nejsem naivní, 11 gólů v divizi kdybychom dostali, tak budeme asi postupovat do 3. ligy.“

 

Dnes měla Hluboká trénink a dle trenéra měl proběhnout i videorozbor, který je častým prvkem tohoto týmu. Vše se natáčí na VEO (automatická kamera, která pomáhá týmu zaznamenávat a analyzovat tréninky a zápasy), kde je vše sestřihané, takže si vše důležité na videu ukazují. “Přímo cíle nemáme, udělal bych si takový první průřez po pátém, šestém kole. Jdeme do neznáma. Já jsem v té divizi působil v roce 2017, kdy jsem byl na pozici trenéra v Roudný (pozn. redakce: TJ Malše Roudné). Mám někde informace, že ta soutěž šla dole výkonnostně, někdo zase říká, že šla nahoru, tak uvidíme. Určitě se to obměnilo, ti starší hráči, už tam nejsou.  Začínáme v Hořovicích, potom máme doma nováčka z Vejprnic a poté jedeme dvakrát ven. Ideální by pro nás bylo, kdyby se nám podařilo dobře odstartovat a poté na to navazovat.“, zakončil vyhlídkou na sezónu Otepka.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou