Místo 1.B třídy čeká TJ Přeštice divize A

0

Takový skok soutěžemi směrem nahoru, jaký zažily TJ Přeštice snad v českém (možná ani světovém) fotbale k vidění zřejmě nikdy nebyl. Z postupu z okresního přeboru směrem do 1.B třídy se staly TJ Přeštice rázem divizním týmem a mohli hrát i výše, ale odmítli 3. ligu. Jistě se ptáte, jak je toto možné. Nejen na toto téma jsem vyzpovídal hlavního trenéra Pavla Dobrého.

“Původně nám byla vrácena licence od Robstavu a dostali jsme tedy možnost hrát ČFL, ale tu jsme hrát nechtěli, tak jsme přihlásili divizi,“ říká na začátku rozhovoru Pavel Dobrý. “Celá ta kauza by byla zhruba na dvacet vydání, ale o tom se bavit už ani nechci,“ pokračuje hlavní trenér týmu ze západu Čech. “Skok je to opravdu velký, polovina týmu hrála okresní přebor, ale pro nás byla výhra, že jsme udrželi skoro celý kádr pohromadě. Největším naším problémem bylo asi to, že nebylo příliš času na to zareagovat, protože to přišlo za pět dvanáct a my jsme potřebovali ještě rozšířit a vylepšit kádr, protože máme i B tým, který bude působit místo A týmu v 1.B třídě.“ Posilování kádru nám trenér přiblížil ihned v dalších větách: “Hráči tou dobou už byli rozebráni a my to chceme hrát hlavně s vlastními odchovanci, máme i šikovný dorost, ale trochu se to muselo doplnit a nějakým způsobem se nám to nakonec podařilo. Neodešel nikdo, zpět z hostování máme tři kluky, kteří byli v uplynulé sezoně v krajském přeboru. Dále přišli Ferko a Holík z Klatov, vrátili se i Přibáň, Němec a Pavel Bešta, a tak máme dvacetičlenný kádr pro divizi.“ Jeden malý dílek ke spokojenosti s kádrem, však trenérovi stále chybí. “Zkoušíme přivést ještě brankáře Valeše z Klatov.“ prozradil.

 

A jak vidí svůj celek o pár pater výše, než v minulé sezóně? „Strach z toho určitě nemáme, rozjedeme soutěž a uvidíme, jak to bude vypadat. Nebude to sranda, je to prostě skok a bude to mnohem rychlejší, ale nejvíce mě vážně mrzí, že jsme neměli tolik času na tu přípravu a vlastně jsme si ani nemohli domluvit kvalitnější přátelská utkání než jsme měli, protože už všechny týmy měly dopředu zápasy domluvené.“ mrzí zkušeného trenéra, který začínal s trénováním v Německu v nižší soutěži. “Jsme napjatí, zvědavý, ale určitě nemáme strach z toho. Já si spíše myslím, že okolí vytváří velký tlak a strach z divize, ale bude to hlavně o soubojích a rychlosti ve všem, ale nebojím se toho, jak jsem už říkal.“

 

Že by hlavním cílem v této situaci měla být záchrana? Tak s tím na trenéra rozhodně nechoďte, “já to takhle určitě neřeknu, protože to je hledání alibi a špatné nastavení pro hráče, protože už jim říkáš, že tým nemá na víc, než hrát o záchranu a takhle to já nepodávám a ani nechci a nebudu podávat.“ Po podzimní části si to vyhodnotíme a druhý půlrok budeme chtít být zase o něco lepší, než první, ale kde budeme postavený nevím. Ale uděláme vše pro to, abychom výsledky měly dobré.“

Zkusil jsem i dotaz na případný trenérův návrat na trávník, pokud by se týmu nedařilo, protože byl postrachem obran, především u našich západních sousedů v Německu, kde hrál i třetí ligu a v ní vstřelil 88 gólů. Se smíchem na rtech odpověděl: “Já už určitě ne, prakticky dva roky nehraju a vůbec mě to neláká. Za prvé bych zabíral klukům místo a za druhé mě už kluci díky rychlosti a kvalitě předčili, takže bych se tam určitě necpal v žádném případě. Mě to baví trénovat.“ uzavřel 48letý trenér Přeštic Pavel Dobrý, který hrával i za Viktorii Plzeň a v nejvyšší lize, tehdy Gambrinus lize odehrál 8 zápasu a na kontě má 1 gól.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou