David Čížek se v novém angažmá těší na staré známé z Příbrami

0

Rodáka z Brandýsku u Kladna Davida Čížka (31) čeká sezóna v novém dresu FK Králův Dvůr. Pravonohý obránce a záložník odehrál nejvíc zápasů v dresu Kladna. Hostování si vyzkoušel například v juniorce FK Příbram. Dále prošel týmy FC Slavoj Vyšehrad, SK Roudnice nad Labem nebo FK Kolín. Po odchodu z Kladna se otec dvouleté dcery přesunul do Králova Dvora, který spadnul do divize A.

Ahoj Davide, v sobotu jsi odehrál svůj první zápas za Králův Dvůr, tak jak se upekl tvůj přestup a jaký jsi měl pocit z prvního zápasu?

Ahoj, přestup do Králova Dvora se upekl po konci v SK Kladno, ihned v pondělí jsem se připojil do přípravy a v sobotu jsem odehrál první zapas. Pocity jsou pozitivní, vyhrálo se 4:0, takže spokojenost.

 

Do Králova Dvora jsi přišel pod známého trenéra, který Tě chvíli vedl v juniorce Příbrami (sezóna 2013/14) a poté jsi v Příbrami skončil, neodrazila Tě třeba tato představa?

Jak říkáš, s trenérem Janotou se známe ze společného působení v Příbrami. Upřímně, takhle jsem nepřemýšlel, já jsem v Příbrami v juniorce byl už rok a půl a během této doby jsem měl možnost dokázat, že bych se měl posunout do ligového A týmu. Upřímně musím říct, že jsem na to kvalitativně neměl a proto jsem odešel oklikou zpět do SK Kladno. Juniorky by takto měli fungovat, hráči by tam měli dostat prostor na 2 sezóny a pokud se neposunou dále do A týmu, měli by uvolnit místo dalším, kteří vyjdou z dorostu.

Pamatoval jsem si trenérovi tréninky a samozřejmě i trenéra, takže i proto jsem se těšil, že oprášíme spolupráci.

 

S Kladnem jste u kulatého stolu nakonec postoupili do 3. nejvyšší soutěže, ale ty si přes to zahraješ opět divizi, akorát A, nevadí ti to? A co se vůbec stalo v Kladně, že jsi tam skončil ?

Samozřejmě mě mrzí konec po tak dlouhé době v SK Kladno, o postup jsme usilovali několik sezon a vždy to o kousek uteklo, až letos se to povedlo. Klub se v poslední době neskutečně nastartoval, má velké plány, začal sázet na mladé hráče a mysli na pár let dopředu, takže s postupem do 3. ligy nemyslí jen na to, soutěž zachránit, ale chtějí hrát nahoře a do několika let postoupit do 2. ligy. Se mnou skončila v klubu i kladenská ikona Antonín Holub, takže to bereme sportovně a klubu přeji hodně štěstí do budoucna.

 

Jak vidíš kádr za krátkou dobu, kterou tam jsi a jaké máte cíle pro novou sezónu?

Kádr v Králově Dvoře vypadá velmi dobře, je tady takový mix zkušeností a mládí. Cílem by mělo být vrátit se zpět do ČFL.

 

Kromě trenéra znáš v kádru i Martina Krause, který s námi také působil v juniorce Příbrami, tak přišel i od něj ten impulz jít právě k „Cábelíkům“?

Martin Kraus v mém působení v Králově Dvoře hrál velkou roli, od společného působení v Příbrami jsme kamarádi a jsme často v kontaktu. Já jsem ho několikrát lákal k nám na Kladno, on zase mě právě do Králova Dvora. Jelikož jsem to měl rád na Kladně a nechtěl jsem odejít, on to samé měl zase tady, tak to nikdy nevyšlo. Teď se sešly okolnosti jinak a pro mě to byla jasná volba. Ještě mě mrzí, že v létě skončil brankář Jirka Krček, kterého znám také z působení v Příbramské juniorce.

 

Ze společného působení v juniorce Příbrami si Tě pamatuji jako rychlého krajního hráče z čehož jsi hodně těžil, jak se změnila tvá hra za těch 11 let?

Má hra se nijak nezměnila. Pořád těžím z rychlosti a fyzičky, takže nejčastěji a nejraději  nastupuji na kraji obrany či zálohy. Ale mohu nastoupit na jakémkoliv postu, přece jenom mám za sebou 14 sezon v dospělém fotbale a nějaké zkušenosti jsem za tu kariéru posbíral.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou