Trenér Matěj Spěváček po nevysvětleném vyhazovu z Klatov nečekal na angažmá dlouho

0

Matěj Spěváček (29) se nově stal asistentem trenéra třetiligového a divizního SK Petřín. Matěj má za sebou na svůj věk už velmi pestrou trenérskou kariéru. Pod hlavičkou FAČR se 14 let věnoval mládeži, poté byl osloven do spolupráce s Lubošem Vašicou do Slavoje Mýto, v té době divize. Zde se následně stal i hlavním trenérem v divizi, poté rok v krajském přeboru. Jeho další cesta vedla do Klatov, kde se necelý rok věnoval týmu SK Klatovy 1898 v divizi.

Matěji, jak jsi se dostal k angažmá na Petříně? A jaké máš zde postavení a pravomoce?

Ahoj Tome, byl jsem osloven Radkem Vodrážkou, zda bych mu nechtěl dělat asistenta trenéra ve třetí lize. Pro mě osobně to byla obrovská výzva, takže přemýšlení o tom bylo jednoduché. Co se týká mých pravomocí, tak jsem jeho druhá ruka, možná i první, a uvidíme, do jaké fáze se spolu dostaneme. Zatím si nemám nač stěžovat, hodně spolu diskutujeme, jak to bude vypadat a doufám, že do toho přinesu i svoji myšlenku.

 

Jsi poměrně mladý trenér, ale dostal jsi šance už v několika týmech, čím je to?
Mladý trenér jsem a budu dlouho, doufám (smích).  Nevím, čím přesně to je, ale tak rád sleduji fotbal, už několik let se tomu věnuji a díl úspěchu na tom má i má práce s mládeží, které jsem se věnoval. Každé angažmá pro mě byla zkušenost a inspirací. Mám rád výzvy a nemám problém s komunikací a hlavně se nebojím, což je to číslo jedna.

 

V minulé sezóně jsi část ročníku trénoval divizní Klatovy, které nakonec spadly do krajského přeboru. Co se tam stalo, že jsi skončil v průběhu, a kde vidíš důvody sestupu?

Klatovy pro mě byly ohromná zkušenost a jsem šťastný, že mi Klatovy tu šanci daly a chtěl bych jim i touto cestou poděkovat za šanci. Jsem rád, že jsem tam mohl působit. Co se týká toho konce, tak doteď nevím, proč to tak dopadlo, protože mi to nebylo vysvětleno, ale to už je minulost a ani po tom nebudu pátrat. To je spíše otázka na jiné lidi. Já a Standa Vítovec jsme udělali v Klatovech maximum, které bylo v našich silách, a to, že to takhle dopadlo, mě mrzí furt. Nesu na tom sestupu i já vinu.

 

Jak vlastně funguje klub, který má B tým jen o jednu soutěž níže, než jeho A tým?

O Petřínu je známo, že mají své týmy hned pod sebou v soutěži pár let už, takže tam jsou na to zvyklý a mají to dobře nastavené. Šanci tam dostávají všichni, kteří si to zaslouží, není tam striktně dáno, kdo hraje za A a kdo za B.  Pokud plní, co má a má výkonnost, není vyloučeno, že jeden týden půjde za B a druhý za A, i když teď ten rozdíl v soutěžích bude ještě více markantní. Sám jsem na to zvědav, ale myslím si, že ta parta je tu skvěla a všichni ví, jaké mají v tom týmu role, což je strašně důležité pro ty kluky.

 

Jaké mate cíle pro letošní sezónu, když A tým v té uplynulé z divize A postoupil?

Cíle jsou jednoznačně záchrana, protože skok z krajského přeboru to prostě je a navíc přišli i dorostenci, kteří si musí zvyknout na dospělý fotbal. Chvilku to bude trvat, ale pokud se tento rok přežije, bude to dobrý pro klub. Samozřejmě se pak uvidí až v jednotlivých zápasech, jaká bude realita.

 

Jak probíhá příprava a co vás ještě čeká do začátku sezóny?

Příprava je náročná, kluci tu končili pozdě, což bylo způsobeno přátelským utkáním proto Viktorii Plzeň (prohra 0:7), takže měli krátkou pauzu a navíc jsme do toho poté vstoupili dost zostra. Každý den máme tréninky, do toho o víkendu přátelské zápasy, takže si myslím, že kluci toho za těch 14 dnů mají opravdu dost. Teď už bychom se chtěli pomalu připravovat po taktické stránce, abychom mohli urvat nějaké body hned od začátku.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou