Sváteční střelec Soldát góly už neslaví

0

Karel Soldát (30) v sobotu rozhodl gólem o vítězství svého týmu, TJ Ligmet Milín, v zápase Superpoháru Středočeského krajského fotbalového svazu nad celkem SK Rapid Psáry. V 60. minutě si našel na malém vápně centr a místo očekávané hlavičky si zpracoval mazácky míč na prsa a poté halfvolejem prostřelil brankáře a zajistil výhru 2:1. Z tohoto důvodu jsem si Karla vybral na rozhovor.

Tým TJ Ligmet Milín se po více než 17 letech vrací do divize. Klub v minulosti zažil vrcholy i pády, způsobené hlavně finančními potížemi. Milínem prošli i slavná jména, jako Tomáš Zápotočný, Miroslav Slepička, nebo Radek Sňozík. Nyní oblékají dres Milína i bývalý reprezentanti Václav Kadlec, Marek Štěch a Ondřej Mazuch. V kádru Milína jsou také hráči se zkušenostmi z nejvyšší české soutěže, Jan Kvída, Josef Obdržal, nebo Karel Soldát.

 

S žádostí to nebylo jednoduché, protože Karel je skromný a na mou žádost mi odpověděl: “Můžeš si vybrat nějakou hvězdu a ne takového knedlíka jako jsem já (smích), já moc rozhovory nemusím,“ ale uspěl jsem. Po gratulaci k poháru a gólu nemohla přijít řeč na nic jiného, než na jeho neslavení branky, protože ze společného angažmá z juniorky Příbrami (sezóny 2012/13, 2013/14) vím, že slavil vášnivě každý gól, neboť jich moc nedával. Veselý od ucha k uchu mi řekl: “Šlapání na kole bylo jenom v juniorce, od té doby góly neslavím“. Ani v nejvyšší lize jsi neslavil ty tři góly? “Ne ne, neslavil, ani nevím, zda byly 3 nebo 4, tak nějak gól na sezónu to bylo,“ krčil rameny vytáhlý defenzivní záložník, který odehrál 74 ligových zápasů za 1.FK Příbram.

 

Soupeřem Milína v prvním kole divize A bude právě rezerva klubu, který spadl do 3. ligy (derby se odehraje 10.8 v 10:30 hod. na stadionu nováčka) a i k tomu jsme se dostali: “Mrzí mě to, ale třeba jim to pomůže.“  Zeptal jsem, zda ho, nebo jeho spoluhráče, kteří hráli ligu právě za Příbram, nekontaktovalo vedení, či trenéři ohledně návratu domů „Mě ne, a jestli psali klukům, to nevím.“  Milín však se současným kádrem klidně může pomýšlet na postup právě za Příbramí do 3.ligy. Soldy však zůstává opatrný a ohledně cílů pro nadcházející sezónu skromně pověděl, že jeho cíl je vždy stejný a to je záchrana, ale, že se uvidí až v sezóně, jak to jeho týmu půjde v nové soutěži. K tomu dodal: “Většina kluků u nás už němá nějaké velké fotbalové ambice, fotbal hrajeme pro zábavu, už máme i jiné povinnosti,“ čímž narážel i na rodinu. která ho podporuje, což bylo vidět i na sociálních sítích jeho přítelkyně Kateřiny, která po vítězném Superpoháru přidala vtipné stories z jeho rozhovoru (viz galerie) pro televizi, která tento zápas vysílala. I na téma ohledně televize padla řeč. “Bylo zpestření si opět zahrát před televizními kamerami, ne všichni měli tu zkušenost, tak to pro ně mohl být hezký zážitek.“  Na konec rozhovoru jsme se dostali ke složení kádru pro divizi. Z týmu odešel pouze Filip Tillinger a jediný příchod je Ondřej Bělohlávek z Hořovic. “Máme v týmu dobrou partu, takže jsme rádi, že se sejdeme a je sranda,“ dodal na závěr Karel Soldát.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou