Derby s Veselím má vždycky speciální náboj, říká Hráč kola Vladislav Líkař

0

I tentokrát vyhrál v hlasování o Hráče kola soběslavský hráč. Tentokrát představujeme stopera Vladislava Líkaře, jenž je nedílnou součástí základní sestavy Rašeliny. Svůj skvělý výkon ve 23.kole jihočeského KP okořenil gólem. Jeho tým dokázal překvapivě hladce přejet Veselí nad Lužnicí.

 

 

V utkání s Veselím jste odehrál skvěle na pozici stopera a k tomu přidal i gól. Můžete jej popsat?

V utkání hrál celý tým výborně a dařilo se nám vyhrávat osobní souboje. A díky tomu jsme se dostávali do šancí a vybojovali jsme si několik standartních situací. A právě po jedné z nich, kterou velmi dobře zahrál Tomáš Mazouch, jsem se dokázal prosadit hlavou na zadní tyč.

 

Mělo pro vás osobně derby s Veselím speciální náboj nebo jste to společně se spoluhráči bral jako každý jiný zápas?

Určitě ano. Já jsem ve Veselí působil, takže tam hodně lidí znám. Derby s Veselím má vždycky speciální náboj, protože přijde hodně lidí, kteří udělají výbornou atmosféru. Rivalita mezi těmito městy je velká a nikdo nechce prohrát jak ve fotbale, v hokeji i jiných sportech.

 

Do Soběslavi jste přestoupil z divizního Zličína. Můžete porovnat obě soutěže? A co říkáte na úroveň jihočeského KP?

Divize je bezpochyby tvdší a rychlejší soutěž, ale to je díky tomu, že týmy mají prostředky a mohou si dovolit vybírat z více kvalitních hráčů. Myslím si, že jihočeský fotbal je na dobré úrovni.

 

Studujete v Praze, jaké to je skloubit studium v hlavním městě a fotbal na jihu Čech?

Z hlediska časového na cestování je to náročné, ale na této úrovni se to dá zvládnou, protože si zatrénuji v Praze a na jih se vrácím až v pátek.

 

V Soběslavi působí mnoho mladých a rovněž kvalitních hráčů. S kým se vám hraje nejlíp a kdo je podle vás nepostradatelnou součástí týmu?

Ano, Soběslav má mladý a kvalitní tým a měl by být určitě v tabulce výše. Já všechny spoluhráče znám dlouho, takže nedokážu říci s kým se mi hraje nejlépe. Nepostradatelný pro tým na jaře jsou bezpochyby bratři Mazouchové, kteří mají výbornou formu.

 

Soběslav se díky dvěma výhrám mírně vzdálila sestupovým starostem. Je to znát na atmosféře v kabině?

Samozdřejmě. Atmosféra je skvělá. Konečně se nám začalo dařit vyhrávat a díky tomu jsme se více uklidnili a uvolnili. A je to hned znát na výkonech a každý si víc věří.

 

Jelikož stále patříte do kategorie mladších hráčů, tak o vás může být zájem. Máte ambice na vyšší soutěž?

Nene. O tom nepřemýšlím. Tomu nechávám volný průběh.

 

V příštím kole hrajete doma s druhým Osekem, co od utkání očekáváte?

Bude to určitě bojovné utkání a každý tým má jiné starosti. Ale atmosféra v týmu po posledních dvou vítězných utkání je skvělá a věřím, že svojí formu potvrdíme a vyhrajeme. Doma nemůže ztrácet body dokud jsme v tabulce, kde jsme.

 

A poslední otázka. Už jste slyšel o projektu fotbalunas.cz? Případně co na něj říkáte?

Ano, minulý týden jsem to zaregistroval, když byl mužem kola Tomáš. Myslím si, že je to velmi dobrá stránka pro všechny fanoušky fotbalu. Jsou tam zajímavé články a aktuální výsledky a tabulky. Určitě takové stránky podporuji. Ať se tomuto projektu daří dál.

 

Děkuji za rozhovor a přeju mnoho sportovních, studijních a životních úspěchů.

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou