Tak toto nikdo nečekal! Vedoucí tým divize přišel o trenéra

0

Před nedávnem na svém stadionu hostila v rámci MOL Cupu Viktorii Plzeň, se kterou prohrála 0:10. Toto ale rozhodně nebyl důvod k tomu, aby Viktoria Mariánské Lázně rozvázala spolupráci s dnes již bývalým trenérem jejího prvního týmu, Alešem Zachem. Vždyť lázeňský celek vede tabulku áčkové divize. Kde nastal problém?

Přesně na tuto otázku jsme se v telefonním hovoru zeptali právě Aleše Zacha. Ten napřed uvedl, že se ke konkrétním věcem nemůže moc vyjadřovat. "Ale mohu uvést, že jsem ve středu nemohl vést plánovanou tréninkovou jednotku s A-týmem. Důvod jsem se ale nedozvěděl," konstatoval zachmuřele Zach s tím, že zákaz měl údajně vzejít od jednoho ze sponzorů. Jak může sponzor klubu ovlivňovat rozhodování o trenérské funkci v klubu? Neměl by o tomto rozhodovat vedení klubu? Právě takové dotazy obratem padly na bývalého trenéra Mariánek. "Na to vám nedokážu odpovědět, jelikož odpověď neznám. U hřiště byla ve středu osoba, která dohlížela na to, abych se k týmu nepřipojil. Takže jsem zůstal za klandrem," popsal situaci přímo na stadionu.

 

Situaci poté s vedením klubu i se zástupci sponzora řešil, ale dospěl k tomu, že bude lepší pro jeho osobní čest odstoupit. "Nejvíce mě to mrzí kvůli hráčům, se kterými jsme byli výborná parta a podzim byl výsledkově úžasný. Dělal jsem vše, abych se jim mohl podívat do očí, ale některé kroky nejsem schopen akceptovat a myslím, že to by nebyl schopen nikdo," pokračoval Zach. "Moc děkuji klukům z realizačního týmu za čas, který jsme spolu v týmu strávili, stejně tak jim i hráčům děkuji za podporu, které se mi dostalo a kterou nahlas vyjádřili. Moc to pro mě znamená." Nejvíce ho však mrzí, že se za něj nepostavilo vedení klubu a k této situaci vůbec došlo. Lázeňská fotbalová pohádka pro něj tedy pro tentokrát končí.

 

Mariánské Lázně už v sobotu čeká soupeř ze Soběslavi a není zatím jasné, kdo Zacha na lavici nahradí. Každopádně hráčům jejich bývalý trenér vzkázal, aby nedělali žádnou stávku a hráli naplno, jako by se nic nestalo. Až v sobotu se ale dozvíme, jak to bez něj bude fungovat.

 

Vyjádření Viktorie Mariánské Lázně na klubových sociálních sítích:

Hlavní trenér, Aleš Zach, končí na lavičce našeho prvního mužstva. Na základě rozdílných názorů, trvajících již poměrně delší dobu, se klub dohodl na ukončení spolupráce s trenérem Alešem Zachem u mariánskolázeňského A-týmu. 

 

Důvody pro ukončení spolupráce: 

1) Nezakomponování mladých hráčů z B-týmů do A-týmu. 

2) Neakceptování mariánskolázeňské Viktorie jako “farmy” týmu FK Robstav, kde se mají mladí a nadějní hráči připravit pro třetiligový tým.

3) Neplnění úkolů při skautingu hráčů působících v nižších soutěžích v okolních regionech a s tím spojené vyhledávání nových hráčů pro lázeňskou Viktorii. 

4) Rozdílné názory a vize se šéftrenérem nastaveného projektu panem Purkartem (aktuální trenér týmu  FK ROBSTAV), které se do budoucna neshodovali s fungováním projektu.

 

I přes veškeré neshody s trenérem Alešem Zachem oceňujeme jeho odvedenou práci v našem klubu a zejména za začátek aktuální sezony mu patří velké díky.

 

Aleš Zach zřejmě má jiný úhel pohledu, se kterým souhlasí i většina, možná všichni diskutující v komentářích pod příspěvkem. "Chtěl jsem být nad věcí a věci nerozmazávat, ale tohle mě nadzvedlo… Nicméně zachovám se slušně… Jedním slovem… Ubohé." Přesně taková slova jsou od něj zřejmě vystihující celou situaci. Co bude dál, uvidíme. Každopádně v galerii si můžete prohlédnout například zajímavou týmovou anketu, kterou hráči obdrželi k vyplnění, nebo další zajímavé komentáře reagující na dění v klubu a regionu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou