Neukázněný divák vbíhal na hřiště, hosté odmítli pokračovat ve hře

1

Zápas mezi FC Velké Karlovice+Karolinka a TJ Sokol Valašská Polanka ve zlínské I.A třídě se nedohrál. Do konce utkání zbývalo za stavu 1:1 zhruba deset minut, když hostující hráči opustili hrací plochu s poukázáním na nezvladatelného fanouška domácího celku.

V zápase třetího s šestým celkem tabulky se rozhodčí Dobiáš potýkal s problémovými fanoušky už v prvním poločase. Jeden z nich ho totiž častoval urážkami, rozhodčí si na to stěžoval hlavnímu pořadateli.  "Divák se přišel o poločase omluvit," uvedl sudí v zápise o utkání.

 

Jenomže tím to neskončilo. V 81. minutě se polanský brankář za stavu 1:1 střetl s protihráčem, sudí to vyhodnotil jako faul na gólmana. "V této chvíli zpoza zad asistenta rozhodčího vběhl neidentifikovaný divák domácích na hrací plochu směrem k brankáři hostů, diváka zastavil hráč domácích, aby opustil hrací plochu," přiblížil nevšední chvilky rozhodčí. "Zavolal jsem si hlavního pořadatele a požádal jsem jej o zabezpečení sektoru fanoušků," popsal dále. Jenomže to nestačilo. Už o minutu se stejný v uvozovkách fanošek vydal na hřiště znovu.

 

"Po této situaci se snažil kapitán domácího mužstva s ostatními domácími hráči uklidnit situaci s fanoušky. Hostující mužstvo v tento moment opustilo hrací plochu a odešlo do kabin. Po konzultaci s vedoucím hostů mi bylo sděleno, že hostující mužstvo odmítá pokračovat v utkání z bezpečnostních důvodů a nedostačující pořadatelské služby. Poté jsem v 83. minutě utkání ukončil za stavu 1:1," sdělil Dobiáš. Domácí pořadatelé tak nedokázali uhlídat fanouška svého týmu, hosté zase dle popisu na základě svého rozhodnutí předčasně opustili hřiště.  Utkání bude s velkou pravděpodobností kontumováno, ve prospěch koho byste u kulatého stolu rozhodli?

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 6. 2023 15:22
Pokud nedošlo k inzultaci hostujícího hráče, tak ve prospěch domácích. I tak by ale musel zápas ukončit rozhodčí. Domácím určitě hrozí dost velká pokuta za nedostatečnou pořadatelskou službu. Ale je to můj názor.

Ostatní čtou