Jankov reaguje na dění po utkání, po kterém skončila trojice rozhodčích: Lživá mediální mašinérie nás poškozuje!

2

Jankov se touží zachránit v krajském přeboru. V nedělním zápase hostil Semice, které porazil 4:3. Utkání ale skandálními rozhodnutími ovlivnila trojice rozhodčích Mach, Albert a Vítek. Komise rozhodčích Jihočeského krajského fotbalového svazu se na svém mimořádném jednání usnesla, že sudí ve prospěch domácích chybně nařídil penaltu, že asistent chybně signalizoval ofsajd při zakončení semického hráče, který skóroval, druhý asistent pro změnu praporek chybně nezvedl před domácí třetí brankou a v 89. minutě opět pro změnu špatně signalizovaný ofsajd na druhé straně, takže ani další semická branka neplatila. Komise upozornila na další řadu nepřesných rozhodnutí a trojici vyřadila z listiny rozhodčích.

Zápas, který byl natáčen kamerou, ihned po odehrání budil ohlas na sociálních sítích, další komentáře přidávali fanoušci na facebooku i pod reportáž ze zápasu na našem facebooku. V ohlasu k zápasu se semický kouč Nousek vyjádřil takto: "Jedním slovem hnus. Zažil jsem toho hodně. Myslím si, že jsme byli jasně lepším týmem a tři vstřelené společně se dvěma neuznanými jsou toho důkazem. Branky domácích padaly ze sporných momentů a těžko se hledají slova pro něco takového, co se dělo v Jankově. Druhý poločas jsme spíše krotili emoce našich hráčů a musím pochválit kluky za udržení nervů. Pro nás, jako nováčka soutěže, tohle byla „příjemná“ novinka, které se nám dostalo."

 

Předseda jihočeského svazu Tomáš Pintér ve svém vyjádření mimo jiné uvedl: "Takové posuzování situací může být způsobeno buď naprostou absencí kvality nebo záměrem. V obou případech je ale naprosto nepřípustné, aby takoví rozhodčí dál řídili utkání v krajských soutěžích."

 

Klub z Jankova nyní vydal na svém webu tiskovou zprávu, kterou připojujeme v plném znění:

"Reakce SK Jankov na dění z posledních dní a na lživá obvinění z úmyslného ovlivnění utkání 28. kola KP SK Jankov – FC AL-KO Semice.

 

SK Jankov vyjadřuje upřímnou lítost nad událostmi z posledních dní a především nad nedělním utkáním 28. kola KP SK Jankov – FC AL-KO Semice. Klub se brání jakýmkoliv nařčením z úmyslného ovlivnění zmiňovaného utkání. Nikdo z vedení, realizačního týmu či dokonce z hráčů, ani nikdo jiný v klubu působící či pro klub pracující, se nikterak nepodílel na nekalých nebo nečistých praktikách ohledně ovlivnění nedělního zápasu a rezolutně se od těchto nařčení distancuje! Lživá mediální mašinérie silně poškozuje nejen dobré jméno klubu, ale především hráče samotné, kteří v něm působí a celá aféra dopadá do jejich soukromých životů. Proto klub vyzývá každého, kdo má jakékoliv informace či snad přímo důkazy o úmyslném ovlivnění nedělního utkání, nechť se obrátí buď na předsedu KFS Jč. kraje pana Tomáše Pintéra, který k tomu sám vyzval ve svém prohlášení, nebo rovnou na policii ČR. Klub je připraven v této věci spolupracovat, ale zároveň i hájit své jméno a zvažuje právní kroky proti těm, kteří se úmyslně, smyšleně a bez jakýchkoliv důkazů pokusili pošpinit SK Jankov. 

#fairplay"


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
1. 6. 2023 22:02
Že by to tedy vše zařídil jeden jediný člověk, třeba nějaký starosta..nebo nějaký bývalý rozhodčí...
1. 6. 2023 19:50
To je od Jankova výsměch !!!! Všichni to viděli, tak by spíš měli držet hubu a šoupat nohama....Hnus, co se tam dělo dle video záznamu...bleju z toho

Ostatní čtou