Divák napadl hostujícího hráče pěstí, jinde zase ukončila zápas strkanice na hřišti

0

Mnoho zápasů se o víkendu neodehrálo kvůli deštivému počasí. Ale dvě utkání u sebe nemají výsledek z jiného důvodu. A to proto, že se nedohrála a čeká je kontumace. Na Litoměřicku byla na vině situace po zkratu hráče Travčic, v Liběchově zase jeden z "fanoušků", který nesmyslně napadl hráče hostů.

NAKOPL PROTIHRÁČE DO ŽEBER 

Jedno utkání se nedohrálo v litoměřické III. třídě, a to zápas mezi Travčicemi a Předonínem. Domácí vedli nejtěsnějším náskokem, ale v 67. minutě bylo po zápase. Jak k tomu došlo? Nejprve se hostující hráč dopustil faulu u rohového praporku. A roli mstitele na sebe vzal jeden z domácích plejerů. "Přiběhl hráč domácích Doda a násilně v přerušené hře kopl do hrudi předonického hráče," uvedl sudí Huml.

 

A začala mela. "Po udělení červené karty na hrací plochu vběhli fanoušci obou mužstev, začali se strkat mezi sebou i s hráči, do strkanice se zapojili i oba pomezní-laici. Z tohoto důvodu odešli hosté do kabin. Vedoucí hostů to zdůvodnil tak, že se bojí zranění svých hráčů," popisoval rozhodčí zápasu krušné chvilky. Předonín se do zápasu vrátit odmítl, do zápisu navíc nahlásil zranění svého napadeného hráče (naražená žebra). Utkání tak předčasně skončilo a o jeho osudu se rozhodne od stolu.

 

DIVÁK NAPADL HRÁČE NA HŘIŠTI

Snad ještě divočejší a rovněž předčasný závěr měl duel SK Liběchov a FC Lobkovice ve III. třídě okresu Mělník. Liběchov vedl 3:1, sudí Melich v zápase vyloučil tři hostující hráče. Dva z nich poslal ven v 88. minutě a právě to odstartovala situaci, která vyústila v nedohrání zápasu. Rozhodčí ukázal červenou kartu za přílišné projevy nespokojenosti hráčů s jeho rozhodováním. Jenomže pak se do akce vydal jeden z diváků, který vyloučeného hráče Lobkovic Šmejkala napadl.

 

Více už uvedl sudí v zápise o utkání: "Zápas predčasně ukončen v 88. minutě  pro vběhnutí diváků na hrací plochu. Došlo k inzultaci divákem s udeřením hráče pěstí do obličeje. Potom začala šarvátka hráčů domácich a hostů i zástupců z obou laviček. Padaly urážky." Sám sudí si rovněž vychlechl několik nadávek a doporučení, aby se držel pro příště od píšťalky co nejdál. "Při řešení situace ještě vběhli diváci hostů i domácich. Pořadatelská služba zasáhla pozdě až po vyzvaní," postěžoval si rozhodčí.

 

Napadený hráč odešel ze hřiště jen s pomocí spoluhráčů a byl odvezen na pohotovost.

 

Hostům se výkon rozhodčího v zápase nelíbil a proti jedné situaci podali i oficiální protest. A to proti prvnímu vyloučení z 61. minuty zápasu, kdy byl poslán do sprch brankář Šťastný. Sudí k jeho vyloučení uvedl, že podrazil protihráče ve vápně bez snahy hrát balón. "Náš brankář zmařil zjevnou brankovou příležitost soupeře podražením protihráče v pokutovém území ze strany s jasným úmyslem zasáhnout míč. Brankář byl v souboji pozdě a tak protihráč zahrál míč a brankář setrvačností podrazil soupeře. V žádném případě nezasáhl protihráče bez snahy hrát míč. Rozhodčí v tu chvíli mylně udělil červenou kartu a pravděpodobně, aby si jí obhájil, poté napsal do zápisu svůj popis," stěžoval si vedoucí hostů. Na podporu svého tvrzení uvedl, že stejný názor o přísnosti vyloučení měl prý i přítomný delegát utkání a přimlouvat se za zrušení červené karty se měli údajně i zástupci domácího tábora.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou