Choval se jak smyslů zbavený, popisoval sudí. Kvůli napadení ze strany hráče zápas ukončil

1

Utkání 19. kola okresního přeboru Kolín mezi Liblicemi a Velkým Osekem se nedohrálo a bude zcela jistě zkontumováno. Důvod? Domácí hráč Nouzák totiž absolutně nezvládl své emoce a po protihráči atakoval i rozhodčího.

Liblice jsou v tabulce až předposlední, takže Viktorie Osek vstupovala do vzájemného měření sil jako velký favorit. Domácí se ale drželi, po půli prohrávali jen 0:1, ve 32. minutě se trefil Bayer. Jenomže z druhého poločasu se odehrálo už jen šest minut a pak sudí Pluhař zápas předčasně ukončil?

 

Co se odehrálo? To už vylíčil v zápise sám hlavní rozhodčí. "V 51. minutě hosté založili na polovině hřiště útočnou akci, kdy jejich hráč pronikal po pravé straně hřiště. Zde jej na polovině hřiště fauloval hráč Nouzák, který pronikajícího hráče v souboj o míč rukama odtlačil z plochy hřiště a povalil jej na zem. Akce dále pokračovala, poskytnuta výhoda hostům s tím, že se po přerušení hry následně vrátím k tomuto zákroku a udělení žluté karty pro hráče Nouzáka," popisoval sudí.

"Hosté akci dohráli, míč získal domácí brankář, který rozehrál na hráče Nouzáka. Ten prohrál hlavičkový souboj a míč se ocitl v zámezí zhruba na polovině hřiště. Pískutím jsem přerušil hru a chystal jsem se hráči Nouzákovi udělit žlutou kartu za předchozí zákrok. V tu chvíli se ale hráč Nouzák začal chovat jako smyslů zbavený. Otočil se na soupeře a úmyslně prudce udeřil oběma rukama do hrudníku soupeře a následně mu dal "hlavičku", kdy jej opět úmyslně a prudce udeřil hlavou do hlavy," sdělil rozhodčí, jak situaci viděl ze své pozice. Tím ale nic neskončilo, hráč se totiž následně vydal právě směrem k rozhodčímu.

 

"Pak se otočil směrem ke mně. Udělil jsem mu nejprve žlutou za předchozí faul a následně červenou kartu za tyto další zákroky. Po tomto se ke mně rychle rozešel a se slovy: "To si děláš prdel, ty hajzle!" mě úmyslně oběma rukama uděřil do hrudníku, kdy mě povalil na zem. Pak nasupeně opustil hrací plochu do kabiny, kde prudce praštil dveřmi."

 

Rozhodčí odmítl utkání dále řídit z důvodu psychického otřesu a zápas ukončil. Můžete hádat třikrát, jak řídící orgány o osudu tohoto zápasu rozhodnou, o majiteli tří bodů z něj dle všeho nebude pochyb.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
11. 4. 2023 11:26
Zajímavý zápas z obou stran. Osek byl o něco lepší, více se hrálo na půlce Liblic. I tak Liblice měla několik šancí dát gól stejně jako Osek. Zápas se až na pár faulů vyvíjel v poklidu. Po té přišla situace, co se píše v článku. Napadení protihráče je špatně, ale otázka, co tam proběhlo před tím. Přeci je to zápal boje. Ale mohlo to zůstat opravdu jen u červené za hlavičku a ne pak napadnout ještě rozhodčího, který pískal na obě strany celý zápas dobře. Líto mi je hlavně celého týmu Liblic, kdy bylo vidět, že jim je to líto a slyšel jsem i nějaké omluvy soupeři za tuto situaci, což je ukázání respektu a dobrého chování ostatních hráčů Liblic.

Ostatní čtou